28 Ekim 2015 Çarşamba

Mercedes-Benz Vision Tokyo


Tokyo'da bu yıl sahayı Japon üreticilere bırakmak istemeyen Mercedes kendi dikkat çekici konseptini tanıttı. Vision Tokyo isimli araç Ocak ayında Las Vegas'ta sergilenen F 015 Luxury in Motion konseptinin minivan versiyonu gibi görünüyor.

Yuvarlak hatlı bir tasarıma sahip olan aracın ön bölümünde ince yapılı farlar ve dev ön panjurun içerisine alınmış LED aydınlatmalar dikkat çekerken ön cam yanlara doğru uzayan bir yapıya sahip. 26 inç çaplı jantları ve kapı eşikleri de aydınlatmalı olan otomobilin yan aynaları yerine kameralar kullanılmış.


Şişkin çamurluklara sahip olan konseptin arka bölümüne geçildiğinde yine sade bir tasarım dili dikkatlerden kaçmıyor. Kalın tamponun alt bölümü ve arka camın çerçevesinde LED aydınlatmalar bulunurken plaka da QR code şeklinde.

Sol tarafta yer alan ve yukarıya doğru açılan büyük kapı yardımıyla geçilen iç mekanda salon koltuğu şeklinde oturma düzeni sunan aracın yolcu bölümü ahşap kaplama ve dokunmatik ekranların yanında bir de navigasyon ve eğlence sistemi için 3D hologram yaratıcıya sahip.


Otomatik pilot modu bulunan konseptin sürücüsü isterse kontrolü kendi eline de alabiliyor. Bu durumda merkezi konuma sahip koltuğa oturan kişinin önünde iki kollu direksiyon simidi ve head up display tarzında yansıtılmış göstergeler bulunuyor.

4.803 mm boya, 2.100 mm genişliğe ve 1.600 mm yüksekliğe sahip olan konsept F 015'te olduğu gibi hidrojenle çalışan bir yakıt piline sahip. Kablosuz şarj özelliğine sahip akülerle donatılan aracın menziliyse
980 km olarak açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder