30 Ekim 2015 Cuma

Mitsubishi eX Concept


Bu yıl Tokyo'da otonom elektrikli otomobil tanıtanlar kervanına Mitsubishi de katıldı. Japon firmanın gelecekte tanıtacağı seri üretim modellerinin tasarım detaylarını alacağı crossover güçlü görünümüyle dikkat çekiyor.


Range Rover Evoque'u andıran bir ön bölüme sahip olan araçta kullanılan LED farlar, tamponlara dik olarak yerleştirilen aydınlatmalardan daha az yer kaplıyor. X şeklinde siyah bir plastikle kaplanan bu bölümde yine aynı renkte tampon alt koruması dikkat çekiyor. Ön camı, cam tavanla birleşik tasarlanan eX'in çerçevesiz camlara sahip kapıları birbirinin ters yönünde açılıyor.


Büyük jantlar ve şişkin çamurluklarla birlikte agresif kapı hatları sportif bir görünüm oluştururken arka bölümde görülen stoplar ve siyah plastik kaplama ön kısmı taklıt ediyor. A sütununa yerleştirilen ince yapılı yan aynalara sahip olan konseptin yan ve arka camları tek parçaymış gibi görünüyor.


İç mekanda daha sade bir tasarım dili kullanan Mitsubishi alt kısmı düzleştirilmiş üç kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, dokunmatik bilgi ekranı ve yine dokunmatik kumandalara sahip. Hava da asılı duruyormuş gibi görünen vites konsoluysa konseptlerde görmeye alışık olduğumuz gibi arkaya devam etmiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder