10 Ekim 2015 Cumartesi

Toyota FCV Plus ve KIKAI


Toyota'nın bu yıl Tokyo otomobil fuarında sergileyeceği konseptlerden ikisi daha tanıtıldı. Bu sefer karşımıza çıkan araçlar S-FR'dan çok daha uçuk tasarım detaylarına sahip.

Markanın en fütüristik tasarımlarından olan FCV Plus, önden bakıldığında, Mirai'de de kullanılan çift üçgen hava girişi ve dört tekerlekli olması dışında yollarda gezinen araçların hiçbirine benzemiyor. 3.800 mm boya 1.750 mm genişliğe ve 1.540 mm yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesiyse 3.000 mm olarak açıklanıyor.


Fanusa benzer bir yapının içerisinde oturan yolcular  bu sayede inanılmaz görüş açılarına kavuşurken ön konsolun bulunmaması sürücü için büyük avantaj. Hemen hemen bütün kumanda elemanları head up display tarzı yukarıya doğru yansıtılan otomobilin arkasında da iki adet küçük koltuk yer alıyor.


Dört tekerleğinin de içerisinde elektrik motorları bulunan konseptin ön aksta yer alan yakıt pili, enerjisini arka aks üzerinde konumlandırılmış tüplerin içindeki hidrojenden alıyor.


Markanın ikinci çılgınlığıysa şu sıralar belki de hiçbir Japon üreticiden beklenmeyecek bir cesaretle tasarlanmış olan KIKAI. Bir Hot Rod ve Buggy kırması gibi görünen otomobil biraz hayal gücüyle neler yapılabileceğinin kanıtı gibi.


Süspansiyon sisteminden motoruna kadar mekanik aksamının büyük kısmı açıkta bırakılan konseptte küçük LED aydınlatma grubu, arka cam üzerine yerleştirilmiş Toyota logosu, şık bir manifolda sahip egzoz sistemi ve büyük yan aynalar dikkat çekiyor.


İç mekanında üç kişilik oturma kapasitesi sunan aracın sürücüsü ortada oturuyor. Yolcular için tasarlanan havalandırma ızgaraları şoför sırtlığına yerleştirilirken geniş cam alanlarla görüş iyileştirilmiş. Üç kollu direksiyon simidi ve sadece ön panele değil, A sütunu altına da eklenmiş göstergelerle dikkat çeken aracın boyu, 3.400, genişliği 1.800, yüksekliği 1.550, aks mesafesiyse 2.450 mm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder