16 Aralık 2015 Çarşamba

Mercedes-Benz SLC Serisi


Mercedes'ten beklenen haber geldi. Alman markanın birkaç haftadır fotoğrafları internette dolaşan küçük roadster modeli sonunda tanıtıldı. SLK'nın makyajlanmış bir hali olan aracın ismi de yenilendi.

Ailenin diğer modellerinde olduğu gibi yumuşak hatlı LED far grubuna kavuşan SLC'nin ön panjur ve tamponu da yenilenirken jant ve gövde rengi seçeneklerine de yenileri eklenmiş. Arka bölümdeyse daha sportif bir yapı sunan tampon, farklı egzoz çıkışları ve LED stoplar dikkat çekiyor.


İç mekanda değişimi daha az yaşayan otomobilde daha yuvarlak hatlı bir direksiyon simidi ve farklı bir vites kolu kullanılırken döşeme ve kaplamalarda da farklı seçenekler bulunuyor. Elden geçirilen metal tavan 40 km/s'e kadar olan süratlerde açılıp kapanabiliyor.


Kaputu altında da yenilikler bulunan otomobilin bütün motorları turbo beslemeye sahip. SCL 180'de kullanılan 1.6 litre hacimli ünite 156 beygir güç, 250 Nm tork üretebilirken SLC 200'ün 2 litre hacimli ünitesi 184 beygir güç, 300 Nm tork üretiyor. Aynı motorun 245 beygir güç, 370 Nm tork üreten versiyonu SLC 300'ün kaputu altında bulunurken SLC 250d'nin 2.1 litre hacimli Diesel motoru 204 beygir güç, 500 Nm tork üretebiliyor.


Asıl farklılık sunan modelse AMG logosu taşıyan olmuş. 5.5 litre hacimli v8 motorun yerine çift turbo beslemeye sahip, 3 litre hacimli bir v6 kullanmaya başlayan SLC'nin bu versiyonu Mercedes-AMG SLC 43 şeklinde isimlendirilmiş. Üstelik performanste da düşüş var. Motor, 367 beygir güç, 520 Nm tork üretebiliyor.

5 yorum:

  1. E serisinden beri makyajin guzellestirdigi ilk mercedes olmus.begendim

    YanıtlaSil
  2. slc 180'in tahmini fiyat aralığı ne olur acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makyaj öncesi modellerde sunulan SLK 200'den çok düşük olmayacak bence fiyatı.

      Sil
  3. Güle güle son atmosferik AMG...

    YanıtlaSil
  4. Ortadaki ekranı tam ortalamamışlar, çok kötü duruyor

    YanıtlaSil