30 Ocak 2015 Cuma

Ford B-Max 1.6 TDCI Titanium X


A.B.D. merkezli üretici Ford'un SUV segmentinde sunduğu seçenek zenginliği son yıllarda MPV modellerinde de görülmeye başladı. Eski zamanların büyük MPV örneklerinden Windstar artık üretilmezken bu segmentte yer alan araçları sürekli küçülen üretici bu sayede Avrupa pazarında da iddialı olmak için çalışıyor.

Konsept hali 2011 yılında sergilenen B-Max'in 2012 yılında yollara çıkmaya başlayan seri üretim modelleri konseptle hemen hemen aynı görünüme sahip. Markanın B segmentinde yer alan temsilcisi Fiesta temelleri üzerine geliştirilen otomobil bol motor seçeneğiyle öne çıkıyor. Bakalım testime konuk olan ve turbo Diesel motorla donatılmış B-Max nasıl performans gösterecek.

Ferrari SF15-T ve Sauber C34


2015 yılı Formula 1 sezonunda yer alacak araçların tanıtımları devam ediyor. Organizasyonun gediklisi Ferrari ve Sauber yeni araçlarıyla birlikte değişen pilotlarını da tanıttı.

Daha düz bir burun tasarımıyla geçen sene tanıtılan otomobilden daha şık görünen SF15-T'nin motoru üzerinde uzun uzun çalışılmış. Bu sayede geçtiğimiz yıl yaşanan problemlerden en büyüğü olan yetersiz enerji geri dönüşümünün önüne geçilmiş.


Red Bull'dan alınan pilot Sebastian Vettel SF15-T'nin görünümü üzerinde bir değişikliğe neden olmamış olsa da yine Ferrari motoru kullanan Sauber C34'ün görünümü yeni pilot Felipe Nasr'ın ana sponsoru tarafından değiştirilmiş. Son yıllarda gri tonlarına bürünmüş olan otomobil artık Banco do Brasil'in mavi ve sarı renklerine boyanacak.

29 Ocak 2015 Perşembe

McLaren-Honda MP4-30


Formula 1 2015 sezonu araçları tanıtılmaya başladı. Bu yıl büyük yenilikler yaşayacak olan McLaren aracıyla birlikte yeni pilotunu da tanıtan ilk takım oldu.

Jenson Button ile birlikte Fernando Alonso'ya da ev sahipliği yapacak olan yeni araç önceki sezon pistlere çıkan MP4-29'dan daha sade görünen bir burun yapısına sahip. Yıllar sonra motor konusunda bir kere daha Honda ile çalışmaya başlayan McLaren bu üreticinin RA615H kodlu, 1.6 litre hacimli, turbo beslemeli v6 motoruna sahip.

Opel Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX


Opel'i B segmentinde temsil eden Corsa yenilenmesinin ardından önce van modeline daha sonra da en tutumlu versiyonuna kavuştu. Üstelik araç artık sadece otomatik şanzımanla alınabilecek.

Diğer Opel ve Fiat modellerinden tanıdığımız 1.25 litre hacimli turbo Diesel motoru 95 beygir güç, 190 Nm tork üretebilen otomobil 5 ileri vitesli yarı otomatik şanzımanla 3.1 litre/100 km tüketim ortalamasına ulaşabiliyor. Aracın tüketim değerlerini düşürmek için yuvarlanma direnci düşürülen lastikler, fren enerjisi geri kazanımı ve Start/Stop kullanılmış.

Volkswagen Golf GTD Variant


Golf ailesi genişlemeye devam ediyor. Avrupa pazarında büyük bir paya sahip olan station wagon seçeneklerine bir yenisi katılan otomobil hem sportif hem de az yakıt tüketen GTD'yi artık daha değişken kasasıyla sunuyor.

Tasarım detaylarını hatchback kardeşiyle paylaşan otomobilde GTI'da da kullanılan sportif görünümlü ön tampon, yan etek ekleri, siyah renkli cam çerçeveleri ve tavan rayları, kromajlı egzoz çıkışı, petek desenli ön panjur, bi-xenon farlar, 17 inç çaplı jantlar ve deflektörlü spoiler standart olarak sunuluyor.


Kaputu altında görev yapan 2 litre hacimli turbo Diesel motor 184 beygir güç, 380 Nm tork üretebilen araç 0'dan 100 km/s sürate 7.9 saniyede ulaşabilirken ortalama tüketim değeri 4.4 litre/100 km olarak açıklanıyor.

Standart Variant modellerine göre 15 mm alçaltılan otomobil Almanya'da 31.975 Euro'dan başlayan fiyatlara satılacakken 965 Euro karşılığında sunulan opsiyon paketinde kırmızı renkli fren kaliperleri, 18 inç çaplı jantlar, karartılmış arka camlar ve sürüş modu seçimi bulunacak.

Alpine Vision Gran Turismo


Neredeyse her ay takımına yeni oyuncular ekleyen Gran Turismo 6'nın 2015 yılındaki ilk üyesi tanıtıldı. Klübün diğer üyeleri gibi agresif bir görünüme sahip olan otomobil Renault'nun yan markası Alpine ismini taşıyor.

Bir süredir Alpine'i diriltme çalışmalarının dedikoduları dolanırken ortaya çıkan bu otomobille birlikte beklentiler artışa geçti. Tek kişilik bir yarış aracı olan konseptin ön bölümünde klasik Alpine modellerini hatırlatan sivri burun yapısı ve yuvarlak LED gündüz farları görülebilirken dev jantlar ve aerodinamik yapıya katkıda bulunan hava tünelleri gözlerden kaçmıyor.


Yukarıdan bakıldığında "M" şekilli bir tasarıma sahip olduğu görülebilen arka bölümde de LED stoplar kullanılırken arka süspansiyon komponentlerini de burada yer alan açıklıktan görmek mümkün. Fren sisteminde önde 390, arkadaysa 355 mm çaplı diskler yer alırken bu disklere 6 ve 4 pistonlu kaliperler eşlik ediyor.


4.5 litre hacimli bir v8 motorla donatılan araç 450 beygir güç, 580 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli sıralı şanzımanı gücü arka aksa ileten otomobil 900 kg ağırlığında ve 320 km/s sürate ulaşabiliyor.

26 Ocak 2015 Pazartesi

Kaege M3


BMW'nin sportif sedan modellerinden M3'ün üzerinde çalışmalar yapan firmalar kervanına Alman Kaege de katıldı. Görünümünde büyük farklılık olmayan aracın gücüyse çok daha yüksek.


BBS logosu taşıyan 20 inç çaplı jantlarla donatılan otomobilin KW marka süspansiyon sistemi ister sabit istenirse de ayarlanabilir şekilde ısmarlanabiliyor.

İç mekanda koltukların arka bölümlerine karbon fiber kaplamalar eklenen aracın turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli motoru 517 beygir güç, 700 Nm tork üretebiliyor.

25 Ocak 2015 Pazar

Peugeot RCZ R Bimota


Verona'da düzenlenen Motor Bike Expo'da bu yıl sergilenen süprizlerden birisi dört tekerlekli. Peugeot ve Bimota'nın ortaklığıyla geliştirilen RCZ R versiyonu farklı görünümünün yanında daha fazla güç sunuyor.

Bimota'nın yarış grafiklerine sahip olan gövdesi üzerinde bir değişiklik yapılmayan otomobilin yeni jantları siyaha boyanırken çevrelerine kırmızı şeritler çekilmiş. PB104ismine de sahip olan otomobilin bu kodlamasında PB, Peugeot ve Bimota'yı temsil ederken 1, ilk proje, 04 dört tekerlek anlamında kullanılmış.


Yüksekliği 10 mm azaltılmış olan konseptin iç mekanında bol bol Alcantara döşeme kullanılırken kırmızı renkli süsleme ve dikiş iplikleri de dikkatlerden kaçmıyor. Kapı eşiklerinde özel plakalar kullanılırken iptal edilen arka koltuklar yerine iki kaskın yerleştirilebildiği bir kutu eklenmiş.


İç mekanda iki GoPro bir de 7 inç ekranlı TomTom eğlence sistemi sunan aracın turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motoru 304 beygir güç üretebiliyor. Bu gücü zapt edebilmek için güçlendirilen fren sisteminde ön aksta 380 mm çaplı diskler kullanılmış.