14 Şubat 2015 Cumartesi

BMW M4 Coupé MotoGP Safety Car


BMW sponsoru olduğu MotoGP organizasyonu için özel olarak geliştirdiği M4 Coupé modelini tanıttı. Alışılmış tasarım farklılıklarının yanında otomobilin kaputu altında yakında seri üretim bir modelde yer bulacak farklı bir donanım da var.


Tavan ve ön tamponunda yer alan çakarlar dışında bagaj kapağı üzerine büyük bir spoiler eklenen otomobilin gövdesinde farklı grafikler kullanılmış. İç mekanda M Performance kataloğundan alınmı birçok aksesuar görülebilirken ön yolcu panelinde özel üretim işlemesi yer alıyor.

Kaput altında turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli motoru kullanılmaya devam eden otomobilin farklı yanıysa yanma odasına giden havanın su püskürtülerek soğutuluyor olması. Bu sayede daha yüksek performans ve daha uzun ömürlü bir motor gibi avantajlar kazanan aracın 5 litre hacimli su deposu donmaya karşı korunaklı bir şekilde bagaja yerleştirilmiş.

Renault Captur Pure


Fransız üretici Renault, popüler modellerinden Captur'ün sınırlı üretim bir versiyonunu tanıttı. Aracın görünümünde yenilikler olsa da asıl önemli olan bu modeli yeni motor versiyonuna kavuşturması olmuş.


Özel gri tonu gövde rengine uygun siyah renkli tavan ve yan aynalara sahip olan aracın bu bölümlerinde farklı desenler dikkat çekiyor. Çift renkli jantlar ve Pure logoları dış mekandaki farklılıkları tamamlarken içeride de özel kapı eşik plakaları ve koyu renkli döşemeler görülebiliyor.

Kaputu altında üç motor seçeneği sunulan 1.000 adetlik sınırlı üretime sahip olan aracın dikkat çeken ünitesiyse diğer donanım paketlerine sahip kardeşlerinde de sunulan 1.5 litre hacimli turbo Diesel motor. 110 beygir güç, 260 Nm tork üretebilen ünite 6 ileri vitesli manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 11 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 175 km/s.

13 Şubat 2015 Cuma

Ram Laramie Limited


İlk olarak 2012 Chicago otomobil fuarında karşımıza çıkan Laramie Limited donanım seviyesi aynı organizasyonun 2015 versiyonunda yeni tasarımıyla tanıtıldı. İlk olarak Ram 1500 için sunulan paket lüks donanımlara sahip.


Gövdesi üzerinde bol bol krom parça görülebilen pick up farklı tasarıma sahip büyük ön panjuruyla dikkat çekiyor. Büyük tamponlar ve 20 inç çaplı jantlar da yan aynalar ve kapı kolları gibi kromajlı. Yan bölümde büyük basamaklar dikkat çekerken kasa örtüsü standart olarak sunulmakta.

Arka kısımda yarım metre genişliğinde bir RAM logosu bulunan pick up kromajlı stop çerçeveleri, üzerinde donanım seviyesi yazan çıta ve tampon altından uzanan geniş egzoz çıkışlarıyla da dikkat çekiyor.


İç mekanda da devam eden lüks donanımların arasında ön ve arkada ısıtmalı koltuklar, havalandırmalı ön koltuklar, seviyesi ayarlanabilen pedal seti, deri kaplı ön konsol, kemer tokasıyla kapatılabilen deri kapaklı ön koltuk arkası gözleri ve özel işlemeler bulunuyor.

Kia Trail'ster


Bu yıl büyük gürültü kopartmayan Chicago otomobil fuarında tanıtılan konseptlerden birisi de Kia standında bulunuyor. Soul'un dört tekerlekten çekişli bir versiyonu için pazar araştırması yapan firma bu özelliği hibrit motorla birleştirmiş.

Ana hatları Soul ile aynı olan otomobilde büyük bölümü siyah renkli tamponlar, büyük ön ve arka taban korumaları, geniş çaplı LED sis farları, ince yapılı ön panjur, LED farlar, ek hava çıkışlarına sahip kaput, üç renkli, 19 inç çaplı jantlar, ek sis farları entegre edilmiş yan aynalar, tavana yerleştirilen LED aydınlatmalar, panoramik bez tavan, LED stoplar, yan korumalar ve yükseltilmiş şasi bulunuyor.


İç mekana geçildiğinde seri üretim bir Soul'un yaşam alanına girilmiş gibi hissedilirken döşemeler, uzatılmış vites kolu ve bu bölüme eklenen tutamak farklılıkları oluşturuyor.

Turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motoru 188 beygir güç, 250 Nm tork üretebilen otomobilde gücü arka aksa aktaran bir de elektrik motoru bulunuyor. Bu ünite 36 beygir güç, 136 Nm tork üretebiliyor.

12 Şubat 2015 Perşembe

Honda Pilot


Honda'nın büyük SUV modeli Pilot'un yeni nesil modelleri Chicago otomobil fuarında tanıtıldı. Eskisinden daha büyük olan otomobilin iç mekanı da büyük değişim geçirirken kaput altında görev yapan ünite için aynı şeyi söylemek mümkün değil.

100 kg'ın üzerinde hafifleyen Pilot önden bakıldığında yeni nesil CR-V'yi andırıyor. Geniş çıtalara sahip ön panjuru üst versiyonlarda tamamı LED teknolojisi sunan farların içerisine kadar girerken heybetli görünen ön tamponun alt kısmı siyah plastikten üretilmiş. Hafifçe şişkin çamurluklar ve 20 inçe kadar seçeneği bulunan jantlar güçlü görünümü desteklerken sade tasarımlı arka bölümde LED stoplar, spoiler ve tampon altına eklenen geri vites lambaları dikkat çekiyor.


İç mekanda da bambaşka bir araç haline gelen Pilot dört kollu direksiyon simidinde birçok kumanda elemanı sunarken gösterge tablosunun orta bölümünde dijital ekranlar göze çarpıyor. Orta konsolunda büyük bir dokunmatik ekran ve dijital ekranlı havalandırma kumandaları bulunan aracın vites kolu yerini düğmelere bırakmış.


Ön koltuklar için kol dayanaklarını koltuk sırtlıklarına entegre eden Honda arada kalan bölümü kayar kapaklı büyük bir göze dönüştürmüş. Üç koltuk sırasında 8 kişilik oturma kapasitesi sunan Pilot arka koltuklar için ayrı havalandırma sistemi ve HDMI girişe sahip eğlence sistemini de donanıma eklemiş.


Kaputu altında hala 3.5 litre hacimli v6 motoru kullanan Pilot önden veya dört tekerlekten çekişli olarak ısmarlanabiliyor. Bu ünite 280 beygir güç, 355 Nm tork üretebiliyor. İlginç bir durum da şanzıman konusunda yaşanmış. Alt donanım paketlerinde 6 ileri vitesli otomatik şanzıman sunan Honda üst paketlerde 9 ileri vitesli otomatik üniteye yer vermiş.

Renault Mégane GT 220


Renault Mégane ailesinin gördüğü makyaj sonrasında bir süredir ortalarda görülmeyen GT 220 logosu geri dönüyor. Bu sefer üç gövde seçeneğiyle sunulacak olan otomobil RS ile diğer modeller arasında kalan boşluğu dolduruyor.

Önceki nesilde siyaha boyanan parçaları metalik gri renkleriyle dikkat çeken otomobilde 18 inç çaplı jantlar, daha agresif görünümlü bir ön tampon, koyulaştırılmış arka camlar ve stoplarla farklı arka tampon alt koruması bulunuyor.


İç mekanda daha önce de olduğu gibi kırmızı renkli dikiş iplikleri, özel logolar, karbon fiber görünümlü süslemeler, metal pedal seti ve yüksek yan desteklere sahip ön koltuklar görülebilirken fren sisteminde 320 ve 260 mm çaplı diskler kullanılıyor.

Kaputu altında da tanıdık bir motor bulunan GT 220 ailesinin turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli benzinli ünitesi 220 beygir güç, 340 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 7.6 saniyede ulaşabilen otomobillerin maksimum sürati 240 km/s.

Chevrolet Equinox


Chevrolet'nin sayısız SUV modelleri arasında bulunan Equinox makyajlandı. Dış mekanda yoğunlaşan değişiklikler görünümü canlandırırken mekanik anlamda bir yenilik bulunmuyor.

Daha köşeli hale gelen farlar, alt bölümü beşgenden yedigene dönüşen ön panjur, farklı ızgara tasarımı, yeni jantlar, LED gündüz farları ve elden geçirilmiş tampona sahip olan ön bölümün haricinde LED stoplar, daha ince şeritler halinde kullanılan krom parçalar ve tamponun alt bölümüne görünür şekilde yerleştirilen egzoz çıkışları değişimi tamamlıyor.


İç mekanda neredeyse hiç farklılık yer almazken kullanılan döşemelerin farklılaştırılması ve orta konsola bir göz eklenmesi yenilikleri tamamlamış.

Kaput altında da farklılık sunmayan otomobilin 2.4 litre hacimli motoru 182 beygir güç, 233 Nm tork üretebilirken 3.6 litre hacimli v6 ünite 301 beygir güç, 368 Nm tork üretebiliyor.

B&B Mercedes-Benz CLA45 AMG


Mercedes'in küçük boyutlu sportif modellerinden CLA45 AMG için geliştirilen modifikasyon kitlerine yenileri eklendi. Standart haliyle bile yüksek performans sunan aracın güçlendirilmiş örnekleri daha da etkileyici hale gelmiş.


Görünümde sunulan en büyük değişiklik 20 inç çaplı jantlar olarak gösterilebilecek olan otomobilin süspansiyon sistemi elden geçirilirken frenlerde de güçlendirme yapılmış. Ayrıca yüksek tempolu sürüşler için yağ soğutucusu da donanıma eklenmiş.

Turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motor için üç farklı modifikasyon paketi sunan firma ilk etapta 400 beygir güç, 510 Nm tork sunarken ikinci etapta 425 beygir güç, 540 Nm tork sunuluyor. En güçlü versiyonu 450 beygir güç, 580 Nm tork üretebilen otomobil bu versiyonda 0'dan 100 km/s sürate ulaşmasını 3.6 saniyede tamamlarken maksimum sürat 296 km/s'e ulaşıyor.

BMW ALPINA B6 xDrive Gran Coupé


BMW M6 ailesinin dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olmaması nedeniyle özellikle ilk hızlanmalar sırasında sorun yaşamasını dert eden potansiyel müşteriler ALPINA'nın hazırladığı 6 Serisi Gran Coupé'ye göz gezdirebilir.

Alt bölümüne yerleştirilen splitter ile farklı bir görünüme kavuşan ön tampon, 20 inç çaplı jantlar, B sütununa eklenen B6 logoları, dörtlü egzoz çıkışları, difüzör ve bagaj kapağı üzerine eklenen sabit spoiler dış mekanda yaşanan değişiklikleri tamamlıyor.


İç mekanda Alpina logoları ve plakalarıyla mavi renkli dikiş iplikleri ve yine aynı renkte gösterge paneli görülebilirken güçlendirilen fren sisteminde 374 ve 370 mm çaplı diskler kullanılmış.

650i xDrive temelleri üzerine geliştirilen otomobilin çift turbo beslemeye sahip, 4.4 litre hacimli v8 motoru M6 modellerinde de görev yapıyor. Bu aracın kaputu altında 600 beygir güç, 800 Nm tork üretebilen ünite 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle birlikte alınıyor. BU sayede 0'dan 96 km/s sürate ulaşma süresi 3.6 saniyeye inen otomobilin maksimum süratiyse 322 km/s'te sınırlandırılmış.

11 Şubat 2015 Çarşamba

Toyota 86 Style Cb


Japonlar özel üretim otomobillerini çok seviyor. Seri üretim araçların farklı versiyonlarını değişik isimlerle pazara sunan Toyota bu sevgiyi karşılıksız bırakmıyormuş gibi görünüyor.

Sadece Japonya pazarında satılacak olan bu otomobil aslında Avrupa'da GT86 ismiyle tanıdığımız Toyota modelinden başkası değil. Çok daha yuvarlak hatlı bir ön görünüm sunan araçta yuvarlak farlar, oval bir ön hava girişi, ince splitter ve LED sinyaller dikkat çekiyor. Farklı tasarıma sahip jantlarla donatılan Toyota 86 Style Cb çift gövde rengine de sahip ve ön çamurluklar arkasında yer alan süslemeler üzerine mavi renkli LED üniteleri eklenmiş.


İç mekanda farklı döşeme ve kaplamalara yer verilirken gösterge tablosunda farklı grafikler kullanılmış. Süspansiyon sistemi yumuşatılan otomobilin direksiyon sistemi de elden geçirilmiş.

Ford Police Interceptor Utility


Ford'un popüler SUV modellerinden Explorer geçtiğimiz aylarda makyajlanmıştı. Değişimin ardından aracın polis için hazırlanan versiyonlarını da tanıtacağını açıklayan firma bu otomobili iki farklı motor seçeneğiyle sergiledi.


Bir sürü LED çakar, siyah renkli sac jantlar ve A sütununa yerleştirilen spot gibi görsel farklılıklara kavuşan aracın iç mekanında da değişiklikler bulunuyor. Orta konsolun alt bölümünde bir çift 12 Volt soketle birlikte USB ve Aux girişi ekleyen Ford vites kolunu direksiyon kolonuna yerleştirirken koltukar arasında yer alan konsolu yeniden tasarlamış. Bu bölüme telsiz ve radar kumandalarının yanında laptop platformu da eklenirken ön koltuklar arkasına separatör eklenmiş.


3. seviye balistik korumaya sahip olan aracın ön kapılarının içlerinde kurşun geçirmez plakalar yer alırken kaput altında 3.7 ve 3.5 litre hacimli v6 motor seçenekleri bulunuyor. Büyük hacimli motor 305 beygir güç, 380 Nm tork üretebilirken turbo beslemeye sahip ikinci ünite 365 beygir güç, 475 Nm tork üretebiliyor. Her iki ünite de 6 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle sunuluyor.

BMW 2 Serisi Gran Tourer


BMW'nin önden çekişli kompakt MPV modeli 2 Serisi Active Tourer yedi kişilik oturma kapasitesi sunan versiyonuna kavuştu. Gran Tourer adını alan aracın boyutları, tahmin edilebileceği gibi büyümüş.

Genel görünümü değişmeyen otomobilin uzayan aks mesafesi boyuna da yansımış. 4.556 mm boya, 1.800 mm genişliğe ve 1.608 mm yüksekliğe sahip olan Gran Tourer'ın bagaj hacmi beş koltuklu kullanımda 645 litre hacim sunarken bütün arka koltuk sırtlıkları katlandığında hacim 1.905 litreye yükseliyor.


İç mekan tasarımını da beş koltuklu kardeşiyle paylaşan aracın kaputu altında da tanıdık motor seçenekleri bulunuyor. Tamamı turbo beslemeye sahip ünitelerden 218i'nin kaputu altında görev yapanı 1.5 litre hacimli. 136 beygir güç, 220 Nm tork üretebilen motorla birlikte 0'dan 100 km/s sürate ulaşmak 9.5 saniye sürerken maksimum sürat 205 km/s.

220i'nin 2 litre hacimli motoru 192 beygir güç, 280 Nm tork üretebilirken bu sayede 0'dan 100 km/s sürate 7.6 saniyede ulaşıp 223 km/s maksimum sürat görebiliyor.



Diesel seçenekleri daha zengin olan 2 Serisi Gran Tourer'ın 216d versiyonunda kullanılan 1.5 litre hacimli motoru 116 beygir güç, 270 Nm tork üretebilirken 218d'nin 2 litre hacimli ünitesi 150 beygir güç, 330 Nm tork üretiyor.

Şimdilik ailenin dört tekerlekten çekişli tek versiyonu olan 220d xDrive'da kullanılan 2 litre hacimli motorsa 190 beygir güç, 400 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 7.6 saniyede ulaşabilen bu aracın maksimum süratiyse 218 km/s.

10 Şubat 2015 Salı

Manhart MHX5 750


BMW'nin 2013 yılında yeni nesil örneklerini tanıttığı X5 modelinin en hızlı örneği X5 M'i yeterince yüksek performanslı bulmayan müşteriler için Manhart Racing tarafından hazırlanan modifikasyon kiti ortaya çıktı.

Karbon fiberden üretilmiş ve ek hava çıkışlarına sahip kaput, yine aynı malzemeden üretilmiş splitter, yan aynalar ve difüzörle birlikte siyaha boyanan ön panjur gibi görsel farklılıklar sunan aracın jantları 23 inç çapında. Jantlar bu kadar büyük istenmiyorsa üretici 22 inç çaplı seçenekler de sunuyor.

Yenilenen egzoz sisteminde siyah renkli ve daha geniş çıkışlar görülebilirken çift turbo beslemeye sahip 4.4 litre hacimli v8 motor 750 beygir güç, 1.000 Nm tork üretebilecek şekilde güçlendirilmiş. Ayrıca aynı motorun 700 ve 640 beygir güç üretebilen seçenekleri de mevcut.

Fostla E63 AMG


Mercedes'in sportif sedanları arasında ayrı bir yere sahip olan E63 AMG için hazırlanan modifikasyon kitlerine bir yenisi eklendi. PP-Performance ve Fostla.de tarafından geliştirilen kit makyaj öncesi bir E63'e uygulanmış.

20 inç çaplı jantlarla donatılmış olan otomobilde yeni bir splitter ve yan etekler kullanılırken kromajlı yüzeylerin siyaha boyandığı görülebiliyor. Süspansiyon sistemi alçaltılan aracın egzoz sistemi de yenilenmiş.

Çift turbo beslemeye sahip 5.5 litre hacimli v8 motoru 720 beygir güç, 1.000 Nm tork üretebilen aracın maksimum sürat limitörü de kaldırılmış.

8 Şubat 2015 Pazar

Mitsubishi Outlander Sport


Mitsubishi'nin Kuzey Amerika pazarında Outlander Sport ismiyle sattığı ASX 2015 yılında yeni motor seçeneğine kavuştu. Tahmin edilebileceği gibi bu bölge için sunulan ünite eskisinden daha büyük hacimli.

2.4 litre hacimli motorun ürettiği 168 beygir güç yerini aldığı 2 litre hacimli üniteninkinden 20 beygir fazla. İki donanım seçeneğine sahip olan otomobilin fiyatı 21.295 Dolar'dan başlıyor.