23 Mayıs 2015 Cumartesi

Volkswagen Golf Variant Biturbo Edition


Volkswagen'in Wörthersee araçları arasında bir de Golf Variant yer alıyor. Dark Shine gibi stajyerler tarafından hazırlanan otomobil yüksek güçlü bir turbo Diesel motora sahip.


Dış görünümünde grafikler dışında büyük bir değişim olmayan otomobilde 20 inç çaplı jantlar, alçaltılmış süspansiyon sistemi, difüzör ve dörtlü egzoz çıkışı kullanılırken iç mekanda yeni bir ses sistemi, dışarıya doğru kayabilen bagaj zemini, mavi süslemeler ve Biturbo Edition armaları görülebiliyor.


Kaputu altında Passat'tan alınan çift turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli turbo Diesel motor yer alan otomobil 240 beygir güç, 500 Nm tork üretebiliyor. Araçta çift kavramalı yarı otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi de bulunuyor.

Volkswagen T1 Race Taxi


Bu yıl Wörthersee'nin sürprizlerinden birisi daha Volkswagen armasına sahip. Görünümü artık klasik olmuş T1 ile aynı olsa da aracın altyapısı daha çok Porsche modelleriyle uyuşuyor.

Üç renkli gövde boyasına sahip olan araçta 18 inç çaplı jantlar haricinde sahip olunan gücü gösteren detay az. Ağırlığı 1.5 tona indirilen bu T1'in fren ve direksiyon sistemleri 993 kodlu Porsche 911'den alınırken 6 ileri vitesli manuel şanzıman 996 kodlu 911 GT3'ten alınma. Çift turbo beslemeye sahip motorsa yine 993'ten alınmış ve 530 beygir güç, 757 Nm tork üretebilecek şekilde modifiye edilmiş.

22 Mayıs 2015 Cuma

BMW 3.0 CSL Hommage


Bu yıl da Villa d'Este hareketli geçecek gibi görünüyor. Birkaç yıldır bu organizasyonda ilgi çekici konseptler tanıtan BMW geleneği bozmadı ve 3.0 CSL modelinin modern bir yorumunu tanıttı.

Ön panjurda büyük bir çift böbrek kullanan BMW laser LED farlar, agresif görünümlü ön tampon, güzel şekillendirilmiş bir karbon fiber splitter, 21 inç çaplı jantlar, şişkin çamurluklar, arka bölümlerinde hava girişleri olan kalın yan etekler, aynalar yerine eklenen kameralar, tavanın arkasına eklenen küçük spoiler, LED stoplar, difüzör, arka çamurlukların devamı gibi görünen büyük spoiler ve kaputa giriyormuş gibi duran ön çamurluk uzantıları hem geçmişe göndermeler yapıyor hem de sportif görünümü pekiştiriyor.


İç mekanda sade bir görünüm benimseyen konseptte lüks görünen ahşap kaplama, M renklerini içeren şeritler, uçak kumandalarını andıran bir direksiyon simidi, dijital göstergeler, metal pedal seti, LED tavan aydınlatması, sabit yapılı koltuklar, altı noktadan bağlantılı emniyet kemerleri ve arka bölümde görülen asimetrik takla barları bulunuyor.


Kaput altında kullanılan motor konusunda detay vermeyen BMW araçta turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli, 6 silindirli bir motorun görev yaptığınıysa teyid etti.

Istanbul Auto Show 2015


Uzun zamandan beri beklediğimiz Uluslararası İstanbul Otomobil Fuarı bu yıl da kapılarını açtı. Dünya prömiyerlerinin yanında bir de dünya lansmanına sahne olan fuar yeni markalara da ev sahipliği yaptı.

Basın gününe Stéphane Peterhansel ile katılan Peugeot'nun standında makyajlı 208 ve Partner'in yanında Quartz konsepti, tweetlerden aldığı komutları uygulayabilen 308 Tweet Car ve 2008 DKR dikkat çekerken hemen karşısında yer alan Honda'da yenilikler CR-V, HR-V, Civic Type-R, NSX konsepti ve bu yıl Formula 1'de yarışan MP4-30 olarak sıralanabilir.


Yine aynı bölümde SsangYong'un Tivoli görülebilirken Ford standında yeni nesil Mondeo, Vignale imzalı araçlar, Fiesta ST ve Focus ST, yeni C-Max, EcoSport ve A.B.D.'den getirilen Edge ile Mustang bulunuyor.


Hyundai standında casusların ilgisini çokça çeken i20'nin yanında bu aracın Coupé seçeneği, makyajlı i30, Genesis, Intrado konsepti ve şık tasarımıyla dikkat çeken yeni Tucson görülebilirken Renault'da Kadjar ve RS01 konsepti gibi yenilikler bulunuyor. GT-R ve GT Driving Academy ile ilgi çeken Nissan'ın karşısında Toyota'nın makyajlı Auris ve Avensis modelleriyle yakıt pili kullanan aracı Mirai ve Le Mans yarışçısı TS040 Hybrid incelenebilir. Mitsubishi standının dikkat çekenleriyse hibrit Outlander ile turbo Diesel motorlu ASX.


Fransız üretici Citroën, C-Elysée WTCC ve DS yan markasının ilk modeli DS5 ile birlikte klasik bir Citroën DS sergilerken Subaru, sportif görünümlü station wagon modeli Levorg ile fuara katıldı. Mazda standında CX-3 ve MX-5 görülebilirken Suzuki yeni Vitara ile dikkat çekiyor. Güney Kore merkezli üretici Kia'nın standındaysa Soul, Sorento ve GT Line donanımlı Cee'd tanıtılmakta.


Büyük bölümü Fiat grubu araçlara ayrılan 7. salonda Fiat Ægea'nın dünya lansmanı yapılırken aynı standa makyajlı Doblò, Panda Cross, Abarth 695 Biposto bulunuyor. Opel fuara Adam S, Corsa OPC ve Karl gibi yeniliklerin yanında Monza konsepti ve Easytronic 3.0 ile donatılmış bir Adam ile de katılırken Aston Martin'in Türkiye'ye geri dönmesi sınırlı üretim Lagonda'dan Vantage GT12'ye kadar birçok aracın sergilendiği stand içersinde kutlanıyor. Alfa Romeo standındaysa 4C ailesinin hem coupé hem de roadster versiyonları görülebilir.


Volkswagen grubunun bulunduğu 12. salonda ana markanın iki ticarisi Caravelle ve Caddy'nin yeni nesil örnekleriyle Golf ve Passat'ın hibrit versiyonları, Polo WRC ve T-Roc konseptleri bulunurken Seat standında León X-PERIENCE, León Cupra 280 ve 20V20 konsepti izlenebilir. Škoda'nın yenilenen amiral gemisi Superb ve Octavia Scout ile zenginleştirdiği salonda Lamborghini Huracan ve dört farklı Bentley modeli görülebilir. Audi'de yeni nesil Q7 ve TT ile birlikte S3 Sedan, RS7 Sportback ve RS6 Avant gibi sporcular ve R18 e-tron Quattro gibi bir Le Mans galibi görülebilirken Porsche'de Macan, 911 GTS ve bir diğer Le Mans katılımcısı 919 Hybrid incelenebilir.


14. salonda Türkiye'ye hızlı bir giriş yapan Lexus markasının IS, GS, RC ve RX serilerinin yanında bir de LFA sergilenmesi otomobil meraklılarını buraya çekecek gibi görünüyor. Yeni nesil MINI'nin üç ve beş kapılı örneklerinin yanında Land Rover'ın yeni Discovery Sport'u ve uzun aks mesafeli Range Rover sergilenirken oldukça renkli olan BMW standında M3, M4, i8, makyajlı 1 ve 2 Serisi modelleri yer alıyor.


İngiliz üretici Jaguar fuara zengin F-Type seçenekleriyle katılırken yeni model XE de Türkiye'de ilk defa burada görülebilecek. Uzun aks mesafeli XJ ve yeni XF de firmanın güncellemeleri arasında. Mercedes standında beyaz renkli AMG GT ve S63 AMG Coupé modelleriyle birlikte Maybach, GLE, GLE Coupé sergilenirken geçtiğimiz yılın Formula 1 şampiyonu W05 de standın önemli araçları arasında. Alman marka ayrıca standın bir kenarını hibrit ve elektrik motorlu araçlarına ayırmış.


31 Mayıs'a kadar açık kalacak fuar hafta içi 11:00 - 21:00, hafta sonuysa 10:00 - 21:00 saatleri arasında gezilebilecek. Ayrıca hafta içi kadın, çocuk ve öğrenciler organizasyonu ücretsiz gezebilecek.

Fuarda çektiğim fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz.

Fiat Ægea


2015 İstanbul Auto Show'un açılmasıyla birlikte İtalyan üretici Fiat, Türkiye'de üretilecek olan yeni kompakt sedan modelini tanıttı. Dinamik bir tasarıma sahip olan araçta tanıdık motor seçenekleri kullanılacak.


Fiat-Chrysler birliğinin bir diğer aracı olan Dodge Dart'ı andıran tasarımıyla dikkat çeken otomobilde ince yapılı farlar, üç boyutlu görünüme sahip ön panjur, şık jantlar, çok uzatılmamış bagaj çizgisi ve Aston Martin modellerine göz kırpan stoplar gözlerden kaçmıyor.


4.50 metre boya, 1.78 metre genişliğe ve 1.48 metre yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 2.64 metre olarak açıklanırken bagaj kapasitesi 510 litreyi buluyor.

Sade görünümlü iç mekanında diğer Fiat modellerini hatırlatan kumandalar bulunan Ægea'nın orta konsolu Alfa Romeo modellerinden alınmış parçalara da sahip.


Kaputu altında ikisi benzinli, ikisi de Diesel toplam dört motor seçeneği sunacak olan aracın gücü 95 ile 120 beygir arasında olacak. Satışlarsa Kasım ayından itibaren başlıyor.

21 Mayıs 2015 Perşembe

Renault KWID


Renault'nun geçtiğimiz yıl tanıttığı KWID konsepti yeni bir modele isim oldu. Konsept araçla pek ilgisi olmayan otomobil A segmentinde yer alıyor ve ilk etapta Hindistan'da satılacak olsa da gelecekte diğer ülkelere de ulaşması bekleniyor.

Yerden yüksekliği 180 mm olarak açıklanan otomobil, yuvarlak yapılı büyük sis farları, şişkin ön tampon ve çamurluklarıyla küçük bir SUV görünümü sunarken arka tampon ve çamurluklarda kullanılan siyah plastik korumalar bu benzerliği güçlendiriyor.


Segmentinden beklendiği gibi sade bir iç mekana sahip olan hatchback üç kollu direksiyon simidi, dokunmatik bilgi ekranı, dijital gösterge paneli ve birçok depolama bölümü sunarken sınıfının en büyük bagaj hacmini de sunduğu söyleniyor.

3.68 cm boya ve 1.58 cm genişliğe sahip olan araçta 0.8 litre hacimli benzinli motor ve 5 ileri vitesli manuel şanzıman görev yapıyor.

19 Mayıs 2015 Salı

Krumm MINI JCW


MINI markasının sportif üyesi John Cooper Works için geliştirilen modifikasyon kitlerinin sayısı da artıyor. Önceki nesil araç için geliştirilen paketle Krumm-Performance pist odaklı bir otomobil yaratmış.

Sade bir dış görünüm sunan otomobilde altına splitter eklenen büyük hava girişlerine sahip ön tampon, 17 inç çaplı jantlar, büyük spoiler ve difüzör bulunurken egzoz, süspansiyon ve fren sistemleri yenilenmiş.


İç mekanda takla barları, hava yastığı bulunmayan direksiyon simidi, ek göstergeler, uzatılmış vites kolu ve Recaro imzalı sabit kafalıklı koltuklar dikkat çekerken kapı kolları yerlerini kayışlara bırakmış.

Kaputu altında büyük bir gelişme sunan otomobilin turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli ünitesi 300 beygir güç, 400 Nm tork üretebiliyor.

Volkswagen Golf GTI Dark Shine


Volkswagen Golf GTI'ın Wörthersee konseptleri tanıtılmaya devam ediyor. Otomobilin 13 stajyer tarafından hazırlanan versiyonu sade bir görünüm sunsa da performans bakımından eksiği yok.


Daha ince kollara sahip 19 inç çaplı jantlarla donatılan otomobilde çift renkli gövde kullanılmış. Ön tampon altına bir splitter eklenirken yan etekler de aşağıya doğru genişlemiş. Siyah renkli çift egzoz çıkışı ve daha büyük bir spoiler de görünümde yapılan değişiklikleri tamamlamış.

İç mekanında sabit kafalıklı ve Recaro imzalı koltuklarla birlikte Alcantara döşemeler göze çarparken sarı renkli süslemeler ve 3.500 Watt çıkış gücü sunan ses sistemi diğer değişiklikler arasında sayılabilir.


Tamamen yenilenen fren sisteminde karbon seramik diskler kullanılan aracın süspansiyon sistemi de alçaltılmış. Turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motorsa 395 beygir güç, 487 Nm tork üretebilecek şekilde modifiye edilmiş.

G-POWER G6M V10 Hurricane CS Ultimate


Yeni nesil örnekleri uzun süre önce tanıtılmış olsa da BMW M6'nın önceki versiyonları için modifikasyon kitleri hala geliştiriliyor. Birleşik Arap Emirlikleri'nden bir müşterinin özel isteğini kırmayan G-POWER şimdiye kadar hazıladığı en güçlü BMW modelini de böylece tanıttı.

Uçuk bir dış görünüme sahip olan otomobilde daha agresif görünen bir ön tampon, ek hava girişlerine sahip kaput, karbon fiber splitter, 21 inç çaplı jantlar, genişletilmiş çamurluklar, yeni yan etekler, açısı ayarlanabilir karbon fiber spoiler, daha sportif görünümlü arka tampon ve difüzör görev yapıyor.


Dev çıkışlara sahip yeni egzoz sistemi Akrapoviç imzası taşırken süspansiyon sisteminin sertlik ve yüksekliği ayarlanabiliyor. Güçlendirilen fren sistemi için ön aksta 400 mm çaplı karbon seramik diskler kullanılmış.

İç mekanda 400 km/s'e kadar ilerleyen hız göstergesinin yanında bol bol deri ve Alcantara döşeme göze çarparken sabit kafalıklı koltuklar ve tavana eklenen LED aydınlatma da yeni.

Asıl farklılığı kaput altında sunan otomobilin 5 litre hacimli v10 motoru çift kompresör beslemeye sahip. 1.001 beygir güç, 900 Nm tork üretebilen otomobil 0'dan 100 km/s sürate 4.3 saniyede çıkıyor olsa da 9 saniye süren 0-200 km/s hızlanması ve 21.5 saniyede ulaşılabilen 300 km/s değeri daha etkileyici. Otomobilin maksimum süratiyse 370 km/s'in üzerinde.

Oettinger Volkswagen Golf 500R


Geçtiğimiz yıl Golf R temelleri üzerine geliştirdiği modifikasyon kitlerini tanıtan Oettinger bu araçları yeterince güçlü bulmayanlar için çıtayı biraz daha yükseltti.

Daha geniş hava girişlerine sahip yeni ön tamponun altına splitter ekleyen firma çamurluklarla birlikte yan etekleri de genişletmiş. 20 inç çaplı jantlarla donatılan otomobilin arka bölümünde büyük bir spoiler, daha agresif görünümlü bir tampon ve difüzör yer alıyor.


Süspansiyon sistemiyle birlikte aksları da yenilenen otomobilde kullanılan yeni fren sisteminde 380 mm çaplı ön diskler dikkat çekiyor.

İç mekanda herkesin hoşuna gitmeyeceğini düşündüğüm kaplamalar dikkat çekerken deri ve Alcantara döşemelerle turuncu renkli dikiş iplikleri araca daha sportif bir hava katmış. Sabit kafalıklı ön koltuklarda 500R logoları göze çarpıyor.


Kaputu altında turbo belemeye sahip 2.5 litre hacimli motor kullanılan otomobil 518 beygir güç, 680 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 6 ileri vitesli manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 3.4 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 300 km/s'in üzerinde.

Fiyatının Almanya'da yaklaşık 150.000 Euro seviyesinden başlaması beklenen aracın 600, 650 ve 750 beygir güç üretebilen versiyonları üzerinde de çalışılıyor.

Porsche 911 GT3 R


Porsche'nin, yeni modeli her yıl merakla beklenen yarış otomobili 911 GT3 R tanıtıldı. 991 kasa kodlu 911 GT3 RS'in pistlere uyarlanmış versiyonu olan otomobilin yol tutuş karakteri bu yıl daha da iyileştirilmiş.

Daha az sayıda hava girişine sahip farklı ön tamponu ve daha aerodinamik korumalara sahip farlarıyla ilk bakışta tanınabilen araçta önde ek hava çıkışları ve farklı bir splitter kullanılmış. İlk defa ön dahil bütün camlar polikarbonattan üretilirken çift bombeli tavan da unutulmamış. İki metre genişliğindeki arka spoiler ve yeni hava çıkışlarına sahip arka tamponun altına eklenen difüzör diğer farklılıkları oluşturuyor.


İç mekanında FIA regülasyonları gereği tam boy takla kafesi, tek hamlede yerinden sökülebilen direksiyon simidi, tek parça yarış koltuğu, yangın söndürücü ve 6 noktadan bağlantılı emniyet kemeri sunulan araçta dijital gösterge paneli de görev yapmakta.

Aks mesafesi 8.3 cm artan otomobilin fren sisteminde 380 ve 372 mm çaplı disklerle 6 ve 4 pistonlu kaliperler kullanılmış. 18 inç çaplı jantlara sahip olan yarış aracı 1.220 kg ağırlığında

Kaputu altında GT3 RS'te de kullanılan 4 litre hacimli Boxer ünite görev yapan otomobil 500 beygir üzerinde güç üretebiliyor. Bu güç arka aksa 6 ileri vitesli sıralı şanzımanla aktarılıyor.

18 Mayıs 2015 Pazartesi

Volkswagen Golf GTI Clubsport


Volkswagen'in Wörthersee sürprizleri arasında Golf GTI'ın daha güçlü bir versiyonu da bulunuyor. Seri üretime geçmesi beklenen konseptin görünümü de farklılaştırılmış.


Daha geniş hava girişlerine sahip ön tamponunda küçük bir splitter ve deflektörler kullanılan otomobilin yan etekleri de biraz daha genişletilmiş. 19 inç çaplı jantlar ve siyah renkli yan aynalar sportif bir görünüm sunarken arkada büyüyen spoiler, difüzör ve çift egzoz çıkışı dikkat çekiyor.

Turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motoru 265 beygir güç üretebilen otomobilin motoru aynı konfigürasyonla Seat León Cupra'da da görev yapıyor. Overboost fonksiyonu da bulunan ünite 6 ileri vitesli DSG ile eşleştirilmiş.

17 Mayıs 2015 Pazar

Volkswagen Golf GTE Sport


Wörthersee 2015'in yıldızı da uzun zamandır olduğu gibi Volkswagen Golf oldu. Organizasyon sırasında birçok farklı versiyonu sergilenen otomobilin en dikkat çekici versiyonuysa tanıtılan sportif hibrit seçeneği gibi görünüyor.

Fütüristik bir filmden çıkmışa benzeyen konsept geçen ay tanıtılan GTI Vision GT konseptini andıran detaylara sahip. İnce yapılı LED farlar, büyük bir splitter, alçak burun yapısı, 20 inç çaplı jantlar, şişkin çamurluklar, kaputa açılmış ek hava çıkışları, ince yapılı yan aynalar, yukarıya doğru açılan büyük kapılar, kalın yan etekler, arka çamurluklar önüne eklenen hava girişleri, ince yapılı stoplar, büyük spoiler, dev difüzör ve geniş çaplı çift egzoz çıkışı aracın sportif görünümünü güçlendiriyor.


İç mekanda geleceğe daha da çok gönderme yapan konseptin yaşam bölümü bir savaş uçağını andırıyor. Tamamen dijital gösterge paneli oval direksiyon simidinin üzerine yansıtılırken sürücü ve ön yolcu arasında yer alan tünel Lamborghini konseptlerine göz kırpmış. Sırt bölümü çift parçalı koltuklara sahip olan otomobilde 5 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri de görev yapıyor.

Kaputu altında, GTE uzantısını paylaştığı standart Golf modeli gibi hibrit bir ünite barındıran otomobilde Polo R WRC'nin turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motoru bulunuyor. 300 beygir güç, 400 Nm tork üretebilen ünite iki elektrik motoruyla desteklenmiş. Önde bulunan motor 115 beygir güç, 330 Nm tork üretebilirken arkada yer alan 115 beygir güç, 270 Nm tork üretebiliyor.


Karma kullanımda 400 beygir güç, 670 Nm tork üretebilen otomobil 6 ileri vitesli yarı otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle 0'dan 100 km/s sürate 4.3 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 275 km/s olarak açıklandı. Ortalama yakıt tüketim değeri 2 litre/100 km olarak açıklanırken sadece elektrik enerjisiyle elde edilen menzil 50 km.

Ford Fiesta


Ford'un küçük hatchback modeli Fiesta güncellendi. Tasarımda farklılık sunmayan otomobilin donanımı ve kaputu altında ufak tefek yenilikler sunulmakta.

Titanium donanım seviyesinde daha fazla kromaj sunulan ön tampon, ön park sensörleri ve 16 inç çaplı jantlar sunulurken Trend paketinde LED gündüz aydınlatmalı farlar, deri kaplı direksiyon simidi ve el freni kolu standart olarak sunuluyor. Üç farklı gövde rengiyle birlikte sunulan yeni modellerde dört farklı kontrast tavan rengi de bulunuyor.


1.5 litre hacimli turbo Diesel motorla donatılan ECOnetic versiyonlar artık 3.2 litre/100 km ortalama tüketim değerine sahipken aynı motorun 95 beygir güç üretebilen versiyonu da seçenekler arasında. Red ve Black Edition seçenekleri artık 125 beygir güç üretebilen 1 litre hacimli motorla da alınabilirken aynı ünitenin 140 beygir gücündeki versiyonu Titanium ve Sport paketleriyle de alınabiliyor.

BMW M6


BMW'nin sportif model ailelerinden M6 artık daha da yüksek performanslı olarak alınabilecek. Araçların opsiyonel donanımında sunulan Competition Package artık daha dinamik bir karakter sunuyor.


Dış görünümünde 20 inç çaplı jantlar ve siyah renkli egzoz çıkışları gibi detayları görülebilen paketin içereiğinde artık elden geçirilmiş süspansiyon ve direksiyon sistemleri bulunuyor. M diferansiyel de modifiye edilirken DSC programı da yenilenmiş.

Kaput altında da farklılık sunan peketle birlikte çift turbo beslemeye sahip 4.4 litre hacimli v8 motor artık 600 beygir güç, 700 Nm tork üretebiliyor. Coupé ve Gran Coupé modelleri 0'dan 100 km/s sürate 3.9 saniyede çıkabilen otomobilin Convertible versiyonları aynı sürate 4 saniyede ulaşabiliyor. Maksimum sürat 250 km/s'te sınırlandırılsa da isteğe bağlı olarak bu sınır 305 km/s'e çekilebiliyor.