10 Temmuz 2015 Cuma

Abt TTS


Abt tarafından hazırlanan güçlendirilmiş Audi modelleri arasına yeni TTS de eklendi. Dış görünümü büyük bir farklılık içermeyen otomobilin kaputu altındaysa dikkat çekici güçlenme yaşanmış.


Ön tamponu altına splitter eklenen otomobilde 18, 19 ve 20 inç çaplı jantlar kullanılabilirken arka bölümde sabit spoiler ve daha büyük difüzör dikkat çekiyor. Yenilenen egzoz sisteminde siyah renkli ve daha geniş çaplı çıkışlar kullanılırken süspansiyon sistemi önde 35, arkada 30 mm alçaltılabiliyor.

Otomobilde görev yapan turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motor üzerinde de çalışan Abt bu üniteden 370 beygir güç, 460 Nm tork alabilmeyi başarmış.

Volkswagen Golf


Volkswagen Motorsport'un elleri şu sıralar dolu. Popüler modeli Golf'ün pistlerde yarışacak olan bir versiyonunu geliştiren üretici henüz konsept halinde olan bu aracın ilk testini bu yıl verecek.

Beş kapılı Golf hatchback gövdesini kullanan otomobilin ön bölümünde geniş hava girişlerine sahip tampon, büyük bir splitter ve hava çıkışı eklenen kaput dikkat çekerken yan bölümde 18 inç çaplı jantlar, toplamda neredeyse 40 cm genişletilmiş çamurluklar ve aynı şekilde genişleyen yan etekler görülebiliyor.


Arka bölümünde de büyük bir spoiler, farklı bir tampon, difüzör ve çift egzoz çıkışı gözlerden kaçmayan yarış aracının iç mekanında tam boy takla kafesi, tek hamlede sökülebilen direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, yarış koltuğu ve 6 noktadan bağlantılı emniyet kemeri bulunuyor.

Turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motorunu Golf R ile paylaşan araç 330 beygir güç, 410 Nm tork üretebiliyor. Üretilen değerler sadece ön aksa, 6 ileri vitesli bir DSG ile aktarılıyor.

Lumma CLR X6R


Lumma Design tarafından dış görünümü modifiye edilen araçlar arasına uzun süre önce katılan BMW X6 daha da agresif bir görünümle karşımızda. Ayrıca otomobilin kaputu altında da güçlendirme çalışması yapılmış.

Çok daha dikkat çekici bir görünüm sunan yeni ön tamponda LED gündüz aydınlatması ve sis farları bulunurken kaput üzerinde ek hava çıkışları dikkat çekiyor. 40 mm genişletilen çamurluklar, 22 inç çaplı jantlar ve 40 mm'ye kadar alçaltılmış süspansiyon sistemiyle daha agresif bir görünüm elde edilirken yan etekler de kalınlaştırılmış.


Arka bölümde de devam eden dinamik görünüm arka camın üst ve altına eklenen birer ince spoilerle pekiştirilirken yeni tamponun alt bölümünde difüzör ve dörtlü egzoz çıkışı görülebiliyor. Siyah renkli çıkışlardan ikisi 100, ikisi de 70 mm çaplı.

Birçok motor seçeneği için modifikasyon çalışması yapan Lumma xDrive50i'nin çift turbo beslemeye sahip 4.4 litre hacimli v8 motorunu 555 beygir güç, 792 Nm tork üretecek hale getirerek X6M performansı sağlamış.

9 Temmuz 2015 Perşembe

VÄTH V250 CDI


Mercedes'in ticari modellerinden Vito'nun temellerini kullanan binek seçenek V Serisi üzerinde yapılan modifikasyon çalışmaları da çeşitleniyor. Aracın en yüksek güce sahip seçeneği artık daha da güçlü.


V250'ye yan basamaklar ekleyen VÄTH süspansiyon sistemini 25 mm alçaltırken 20 inç çaplı jantlar kullanmış. 2.1 litre hacimli turbo Diesel motor üzerinde yapılan çalışmalar sonrasındaysa güç 225 beygire, torksa 500 Nm'ye yükselmiş.

Škoda Rapid Spaceback ScoutLine


Škoda'nın ilgi çekici hatchback modeli Rapid Spaceback yeni bir donanım seçeneğine kavuştu. Markanın hafif arazi şartlarına uygun versiyonlarını belirten Scout ismine sahip olan aracın farklılıklarıysa kozmetikte kalmış.


Yan aynaları ve tamponlarının orta bölümlerinde metal görünümlü kaplamalar yer alan araçta 16 ve 17 inç çaplı jant seçenekleri sunulurken tamponların büyük bölümü siyah renkte bırakılmış.

Kaputu altında da yenilik sunulmayan otomobilin 1.4 litre hacimli benzinli motorunda 90, 110 ve 125 beygir güç seçenekleri sunulurken aynı hacimli Diesel ünite 90 ve 116 beygir güç seçeneklerine sahip.

DMC G88


Hong Kong pazarında geçirdiği beşinci yılı özel bir modelle kutlamak isteyen DMC'nin de tercihi Mercedes'in ünlü arazi aracı G oldu. Modifiye edilen seçenek daha önce birçok kere karşılaştığımız gibi bir G63 AMG.


Aracın ön panjurunu yenileyen DMC ek hava girişine sahip kaputu da karbon fiberden üretirken jant seçeneklerini 23, 24 ve 25 inç çaplı olarak açıklıyor. Arka tampon yenilenirken tavana bir spoiler eklenmiş.


İç mekanda tasarım aynı kalsa da kaplamalar karbon fiber olarak ısmarlanabiliyor. İstenen renklerde sunulabilen deri ve Alcantara döşemeler de devekuşu ve vatoz derisinden bile olabiliyor. Aracın çift turbo beslemeye sahip 5.5 litre hacimli v8 motoruysa 700 beygir güç üretebiliyor.

8 Temmuz 2015 Çarşamba

A.R.T. xHawk5


BMW'nin büyük SUV modeli X5 daha çok motor modifikasyonuna uğrasa da aracın görünümünü çok sade bulan bazı firmalar gövde kitlerine de yer veriyor. Bu firmalar arasında yer alan A.R.T. dış görünüşü çok iddialı bir hale getirmiş.


Agresif görünümlü yeni ön tamponun altına üç çift sis farı eklenirken ön panjur ve kaput yenilenmiş. Genişletilen çamurlukların içinde 22 inç çaplı jantlar görev yaparken yan etekler de elden geçirilmiş. Arkaya geçildiğindeyse çift katlı spoiler, daha sportif görünümlü tampon, difüzör ve dört çıkışlı egzoz sistemi gözden kaçmıyor.

İsteğe bağlı olarak X5'in fren ve süspansiyon sistemlerine de müdahale edilebilirken tekli arka koltuklar ve Diesel motor seçenekleri için modifikasyon kitleri de sunulan ekstralar arasında.

7 Temmuz 2015 Salı

MANSORY G63 AMG Sahara Edition


Modifikasyon firmalarının sevdiği araçlar arasında bulunan Mercedes G63 AMG için hazırlanan kitlere bir yenisi eklendi. Markadan beklendiği üzere görünümü dikkat çekici hale gelen G63'ün motor gücü de etkileyici bir seviyeye ulaşmış.


Tamamı karbon fiberden üretilen gövdesi kamuflajla kaplanan otomobilde genişletilmiş çamurluklar, farklı tamponlar, yeni far çerçeveleri, daha geniş hava girişine sahip kaput, geniş yan basamaklar, tavana eklenen spotlar, spoiler, stop korumaları ve 22 inç çaplı jantlar dikkat çeken noktalar arasında.


İç mekanda alıştığımız gibi deri ve Alcanlara döşemeler yer alsa da Sahara Edition'a özel kuş tüyü motifleri farklılık yaratmış. Metal pedal seti, farklı tasarıma sahip üst konsol ve arka koltuklar arasına eklenen yüksek kol dayanağı da üreticinin eklediği aksesuarlar arasında yer alıyor.


Kaput altında görev yapan çift turbo beslemeli, 5.5 litre hacimli v8 motor üzerinde de çalışmalar yapan MANSORY bu üniteden 828 beygir güç almış. Maksimum tork değeriyse 1.000 Nm'de sınırlandırılmış.

Toyota Pixis Mega


Toyota'nın Japonya pazarında sattığı keicar modelleri yenilenmeye devam ediyor. Pixis ailesinin tek hacimli üyesi olan Mega'yı yenileyen üretici teknik yenilik sunmasa da sevimlilik katsayısını artırabilmiş.

Neredeyse dimdik inen bir burun kısmına sahip olan otomobilde kısa bir kaput ve gövdeden farklı renklerde alınabilen tavan, yan aynalar ve tamponlar bulunuyor. Kayar arka kapıları elektrikli olarak açılan aracın aydınlatma grubu tamamen şeffaf pleksiglas arkasına gizlenmiş.


Dış görünümdeki köşeli hatları içeriye de taşıyan aracın gösterge tablosu orta konsol üzerinde. Sürücüye yakın yerleştirilen vites konsolu altı ve torpido gözü önünde büyük gözler sunan otomobilin bagaj zemini altında da ek hacim bulunuyor.


Segment kuralları gereği 660 cc hacimli bir motorla donatılan Pixis Mega'nın atmosferik emişli seçeneği 52 beygir güç, 60 Nm tork üretebilirken turbo beslemeli versiyon 64 beygir güç, 92 Nm tork üretebiliyor. Sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) sunulan araçlarda dört tekerlekten çekiş sistemi de opsiyonel olarak alınabiliyor.

6 Temmuz 2015 Pazartesi

Renault Talisman


Renault'dan beklenen haber sonunda geldi. Fransız üreticinin Laguna ve Latitude modelleri yerine piyasaya süreceği Talisman isimli sedan aracın üzerindeki sır perdesi kalktı. Büyük boyutlu otomobilin iç mekanı da cüssesinden beklendiği gibi ferah.


Önden bakıldığında bombeli kaputun ucunda yer alan LED farlar, diğer Renault modellerinde de görev yapan büyük ön panjur ve ağırbaşlı duran alt tampon detaylarının yanında ince yapılı gündüz aydınlatmaları da görülebilirken yanda çapları 19 inçe kadar büyüyen jantlar, aniden alçalmayan tavan yapısı ve cam tavan sayesinde siyah renkli olan tavan gözlerden kaçmıyor.


Yüksek fakat çok büyük olmayan bir bagaj kapağına sahip olan otomobilin LED stopları da önde olduğu gibi farklı duran uzantılara sahip. Tamponun altına saklanan egzoz çıkışlarıysa şık görünüyor. 4.85 metre boya sahip olan otomobil 1.87 metre genişlik, 1.46 metre yükseklik ve 2.81 metre aks mesafesi sunuyor.


İç mekanda deri döşeme ve ahşapkaplamanın yanında LED ambiyans ışıklandırması, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, farklı görünüme bürünebilen dijital gösterge tablosu, dik yerleşime sahip orta konsol havalandırma ızgaraları, hed-up display, vites konsoluna eklenen fonksiyon kumanda paneli ve üst donanım paketiyle alınabilen büyük dokunmatik kumanda paneli bulunuyor.

İç mekanda irili ufaklı cepler toplamda 25 litre hacim sunarken arka koltuk diz mesafesi 262 mm'ye ulaşmış. Otomobilin bagaj hacmi de tam 608 litre. Opsiyonlar arasındaysa elektrikli, ısıtmalı ve masaj fonksiyonlu ön koltuklarla 13 hoparlörlü Bose ses sistemi yer alıyor.


Kaputu altında ilk etapta dört motor seçeneği bulunacak olan aracın benzinli üniteleri 150 ve 200 beygir güç üretebilirken 1.5 ve 1.6 litre hacimli Diesel motorlar 110 ve 130 beygir gücünde. Bu motorların tamamı 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzımanla gelirken Diesel seçenekler 6 ileri vitesli manuel üniteyle de alınabiliyor. 1.6 litre hacimli turbo Diesel motorun çift turbo beslemeye sahip versiyonları 160 beygir güç ve 6 ileri vitesli yarı otomatik şanzımanlarıyla daha sonra tanıtılacak.