24 Temmuz 2015 Cuma

Morgan AR Plus 4


İngiliz üretici Morgan, orijinal Plus 4 modelinin 65. yaşını kutlamak için farklı bir araç tanıttı. Sportif detaylara sahip olan araç 50 adetlik sınırlı üretime sahip olacak.

Ana hatları diğer Plus 4 modellerinden farksız olan otomobilde siyah renkli ve 16 inç çaplı jantlar, koyu renkli ön panjur ve tamamı LED aydınlatma grubu dikkat çekerken tamponlar iptal edilmiş.


Sade görünmeye devam eden iç mekanda deri ve dayanıklı kumaş döşemeler bulunurken büyük alüminyum plakalar, beyaz zeminli göstergeler, yüksek yan desteklere sahip koltuklar ve Alcantara kaplı direksiyon simidi gözden kaçmıyor.


Görünen bölümleri karbon fiber parçalarla donatılan Cosworth imzalı motor 2 litre hacimli ve 225 beygir güç üretebiliyor. 900 kg ağırlığa sahip olan otomobilde yeni fren sistemi, güçlendirilmiş şasi ve ayarlanabilir süspansiyon sistemi bulunuyor.

Honda Accord


Avrupa'da satışları çok iyi gitmese de hala A.B.D. pazarının en çok satılan otomobilleri sıralamasının baş oyuncularından olan Honda Accord'un Kuzey Amerika'da satılan seçenekleri makyajlandı. Farklı bir görünüme kavuşan otomobilin kaputu altındaysa yenilik bulunmuyor.


Acura modellerini andıran bir ön görünüme kavuşan otomobilde LED far ve sis farları kullanılırken yenilenen ön panjurda kalın kromajlı çıta bulunuyor. Kaptunun çizgileri de elden geçirilirken ön tampon artık daha sportif görünüyor. Yan etekler ve çapları 19 inçe kadar büyüyen jantların tasarımları farklılaşırken daha uzun kromajlı bagaj çıtası, yeni arka tampon, farklı reflektörler ve LED stoplar makyajın diğer dikkat çeken bölümlerini oluşturuyor.


Honda'nın Apple CarPlay ve Android Auto'yu barındıran ilk multimedya sistemine ev sahipliği yapan makyajlı Accord'un orta konsolunda çift ekran kullanımı devam ederken altta yer alan ekran büyümüş. Otomobilin güvenlik donanımında da geliştirmeler yapan Honda adaptif hız sabitleyiciyi de sunmaya başlamış.

Abt S3 Sedan


Abt dokunuşuyla güçlenen Audi modelleri arasına sportif sedan S3 de eklendi. Firmadan beklendiği gibi görünümde büyük farklılıklar görünmese de performans artışı dikkat çekici düzeyde.


Araç için 18, 19 ve 20 inç çaplı jant seçenekleri sunan Abt ön çamurluklar arkasına eklemeler yaparken arka bölümde farklı egzoz çıkışları ve yenilenmiş tampon alt bölümüyle dikkat çekiyor.

Turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motor üzerinde yapılan çalışmalar sonrasında 400 beygir güç, 480 Nm tork elde edilmiş. Bu değerler RS3'ün sunduklarından iyi.

23 Temmuz 2015 Perşembe

Volkswagen Passat 2.0 TDI BMT Highline


Otomobil dünyasına kazandırdığı ünlü modellerle tanınan firmalardan Volkswagen'i D segmentinde temsil eden Passat'ın uzun bir yaşam hikayesi var. İlk nesil örnekleri 1973 yılında yollara çıkan otomobil 1981 yılında yerini ikinci nesil araçlara bıraktı. 1988 yılında satışa çıkan üçüncü nesille birlikte makyajlı modelleri farklı gövde kodu almaya başlayan Passat'ın ilk kapsamlı makyajı 1993 yılına yapıldı.

Yıllar 1996'yı gösterdiğinde Türkiye pazarında da iyi tanınan B5 kasası piyasaya çıkan otomobilin makyajı 2001 yılında yapıldı. 2005 yılında yollara çıkan B6 ile birlikte kardeş model CC tanıtılırken 2010 yılında gelen makyaj sonrasında aileye Alltrack de katıldı.

B8 olarak bilinen güncel kasası 2014 yılında tanıtılan Passat boyut olarak da büyümeye devam etti. Sedan ve Variant isimli station wagon gövde seçeneklerine sahip olan otomobilin testime katılan versiyonunda 2 litre hacimli turbo Diesel motorun en düşük güç çıkışı sunan seçeneği kullanılmış.

21 Temmuz 2015 Salı

TAG M4


BMW'nin şık coupé modeli M4 üzerinde çalışan modifikasyon firmaları arasına TAG Motorsports da katıldı. Performans geliştirme konusu üzerinde çok zaman harcamayan üretici dış görünüş üzerine daha çok masai harcamış gibi görünüyor.


Alt bölümünde bir splitter yer alan daha agresif duruşlu ön tampon, genişletilmiş çamurluklar, ucuna deflektör eklenen yan etekler, 20 inç çaplı jantlar, daha geniş bir arka tampon, difüzör, bagaj kapağına eklenen büyük spoiler gibi görsel farklılıklar sunan araçta titanyum egzoz sistemi, alçaltılmış süspansiyon sistemi ve yenilenmiş motor yazılımı sunulmakta.

Buick Envision ve Encore


GM'in alt markalarından birisi olan ve Çin pazarında dikkat çekici derecede başarılı satış rakamlarına ulaşmış firmalardan Buick bu başarıya paralel model çeşitliliği sunmaya devam ediyor. Bu bağlamda Encore'un motoru güçlenirken Envision'da hem motor hem de şanzıman yeniliği var.


İki ayrı SUV modelini yeni motor seçenekleriyle donatan Buick, Opel Mokka'nın ikisi olan daha küçük yapılı aracında kullandığı turbo beslemeye sahip 1.4 litre hacimli motorun gücünü 153 beygire yükseltirken maksimum tork değeri 240 Nm. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan araç standart olarak önden çekişli olarak geliyor olsa da dört tekerlekten çekiş sistemi opsiyonel donanımda.

Daha büyük yapıya sahip modelde seçenekler arasına yeni katılan 1.5 litre hacimli motorsa 166 beygir güç, 250 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzımanla donatılan Envision da iki veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabiliyor.