29 Ağustos 2015 Cumartesi

Fiat Ducato 4x4 Expedition


İtalyan üretici Fiat, bu yıl Düsseldorf karavan fuarına ilginç bir araçla katıldı. Uzun gövdeli bir Ducato temelleri üzerine geliştirilen aracın iç mekanıysa organizasyonun ismine yakışır bir şekilde hazırlanmış.


Yükseltilmiş süspansiyon sistemi, sac jantlar ve arazi lastikleriyle yoldan çıkmaya hazır bir görünüm sunan Ducato 4x4 Expedition kalın çamurluk korumaları, LED spotlar, port bagaj, tampon korumaları, vinç ve elektrikli yan basamak gibi detaylara da sahip.


Çok daha sade görünümlü ve işlevsel bir iç mekana sahip olan aracın ön koltukları arkaya doğru döndürülebilirken arka bölümde bir çift televizyon, çift kişilik yatak, duş kabini ve masa altına gizlenen lavaboyla elektrikli ocak bulunuyor.

Kaputu altında büyük bir sürpriz sunmayan Ducato 4x4 Expedition'ın 2.3 litre hacimli turbo Dİesel motoru 150 beygir güç üretebiliyor.

28 Ağustos 2015 Cuma

Hyundai i20 N Sport


Hyundai'nin sportif modellerinde kullanılacağını açıkladığı "N" harfi ilk olarak i20'de görücüye çıktı. Tasarım olarak büyük bir farklılık sunmasa da kaputu altında daha güçlü bir motor bulunduran otomobil şimdilik i20 ailesinin en güçlü üyesi.


Ön tamponu altına splitter eklenen otomobilin yan etekleri de genişlerken arka tampona da etek yerleştirilmiş. 17 inç çaplı jantlar donanıma eklenirken egzoz çıkışı hem görünür hale getirilmiş hem de genişletilmiş. Ön çamurluklar ve bagaj kapağına N logoları ekleyen Hyundai bagaj kapağu üzerinde yer alan spoileri de büyütmüş.

Süspansiyon sistemi de sertleştirilen otomobilin kaputu altında görev yapan 1.4 litre hacimli benzinli motor 115 beygir güç, 160 Nm tork üretebilecek hale getirilirken 6 ileri vitesli manuel şanzıman standart olarak sunulmuş.

Smart ForTwo Cabrio


Yeni nesil Smart ForTwo'nun üzeri açıldı. Ancak yaz sonuna yetişen otomobilin tasarımı genel olarak sabit tavanlı kardeşinin kopyası olsa da yapısal değişiklikler de yok değil.

Önden bakıldığında diğer ForTwo modelleriyle arada bir fark bulunmasa da B sütununun daha dar tasarlandığı görülen otomobilin 12 saniyede açılıp kapanabilen kumaş tavan üç farklı renkte ısmarlanabiliyor.


3 silindirli motorlarından 1 litre hacimli olan 71 beygir güç, 91 Nm tork üretebilirken turbo beslemeye sahip, 0.9 litre hacimli ünite 90 beygir güç, 135 Nm tork üretebiliyor. Her iki motor da 5 ileri vitesli manueş veya 6 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzımanla alınabiliyor.

Honda CR-Z


Honda'nın sportif görünümlü kompakt hibrit aracı CR-Z makyajlandı. Büyük bir sürpriz sumayan yeni tasarım detaylarının yanında otomobilin teknik özelliklerinde de farklılıklar mevcut.


Ön ve arka tamponlarının yanında yeni 16 ve 17 inç çaplı jantlarla farklı yan etek tasarımıyla dikkat çeken otomobilin fren sistemi güçlendirilmiş. Yeni gövde rengi ve LED farlarsa dış görünümde yapılan değişiklikleri tamamlamış. Daha iyi bir yol tutuş için süspansiyon sisteminde de modifikasyon yapan Honda arka tekerlekleri de kalınlaştırmış.


İç mekanda daha az yenilik sunulsa da direksiyon simidi üzerinde yer alan tuşların yenilenmesi, mekanik el freninin yerini elektronik seçeneğin alması ve bu sayede boşalan ön koltuklar arasındaki bölüme, altında göz bulunan bir kol dayanağı eklenmesi dikkatlerden kaçmıyor.

SsangYong Tivoli e-XDi160


SsangYong'un ses getiren kompakt SUV modeli Tivoli Avrupa pazarında başarı için şart olan turbo Diesel motoruna sonunda kavuştu. Aracın görsel olarak benzinli kardeşlerinden farkı bulunmuyor.


1.6 litre hacimli turbo Diesel ünite 115 beygir güç, 300 Nm tork üretebiliyor. İlk etapta önden çekişli olarak sunulacak olan araç 6 ileri vitesli manuel veya yine 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla alınabilecek. Manuel versiyon 175, otomatikse 172 km/s maksimum sürate ulaşabilirken her iki aracın da 0'dan 100 km/s'e ulaşma süresi 12 saniye.

27 Ağustos 2015 Perşembe

Mercedes-Benz V Serisi AMG Line


Mercedes'in AMG donanım paketi sunduğu model sayısı artışta. Binek araçların ardından Alman üreticinin hedefinde ticari aracı Vito temelleri üzerine geliştirilmiş olan MPV V Serisi yer alıyor.

Geniş hava girişlerine sahip ön tampon, 19 inç çaplı jantlar, daha sportif görünen yan etekler, rötuşlanmış arka tampon ve spoiler gibi yeniliklere sahip olan aracın donanımında büyük bir panoramik cam tavan, iPad tutucular, buz dolabı ve termal bardak tutucular yer alıyor.

Peugeot 308 Racing Cup


Peugeot'nun yeni yüzünü gösteren otomobillerin başında gelen 308 bu sefer de pistlere indi. 308 GTI temelleri üzerine geliştirilen aracın müşterilere teslimatı 2016'yılının sonlarını bulacak.

Ön tamponunda daha büyük hava girişleri bulunan otomobilin bu bölümünde büyük bir splitter görev yapıyor. 18 inç çaplı jantlar, genişletilmiş çamurluklar, tavana açılmış hava girişi, arkaya eklenen dev spoiler ve büyük difüzör otomobilin diğer görsel detayları arasında sayılabilir.


308 GTI temelleri üzerine geliştirilmiş olsa da 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan otomobilin turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motoru 308 beygir gücünde. Aracın ağırlığı da 1.050 kg'ın altında.

Lada Vesta Cross


Rus üretici Lada, 2014 yılında tanıttığı şık sedan konseptine bir kardeş hazırladı. Yükseltilmiş bir station wagon olan otomobilin seri üretimiyse henüz düşünülmemekte.


Önden bakıldığında sedan kardeşiyle neredeyse aynı görünümü sunan Cross'un tampon, çamurluk ve kapılarının alt bölümünde siyah renkli plastik korumalar kullanılırken tamponların en alt kısmında bir de metal görünümlü süslemeler bulunuyor.


İç mekan tasarımı da sedan kardeşinden alınan otomobilin direksiyon simidi ve gösterge paneli Ford Fiesta'yı hatırlatırken orta konsol üzerinde yer alan dokunmatik ekran, metal pedal seti ve şık havalandırma ızgaraları modern bir görünüm sergiliyor.

26 Ağustos 2015 Çarşamba

Renault Talisman Estate


Renault'nun yeni büyük sedan modeli Talisman Avrupa'da daha çok tutulan station wagon gövde seçeneğine kavuştu. Tahmin edileceği gibi aracın arka bölümü değişimin yaşandığı yer olmuş.

4.86 metre boya, 1.87 metre genişliğe ve 1.46 metre yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 2.81 metre olarak açıklanıyor. Tasarım, B sütununa kadar sedan kardeşle aynı özellikleri sunarken yüksek devam eden tavan sayesinde arka koltuklarda 30 mm daha fazla baş mesafesi bulunuyor.

Arka bölümde tamponun inceldiği görülürken alt kısımda, egzoz çıkışlarının hemen üzerinde yer alan reflektörler daha yukarıyla alınmış. Farklı bir görünüm sunan stopların tasarımıysa sedan kardeşten aynen alınmış.


Kabin içerisinde 25 litrenin üzerinde depolama hacmi sunan otomobilin ayak hareketiyle açılabilen bagaj kapağının ardında 572 litre hacimli bir yükleme bölümü bulunabiliyor. Arka koltuk sırtlıklarının katlanmasıyla hacim yaklaşık 1.700 litreye ulaşıyor.

Talisman ailesinin bütün motor seçeneklerine sahip olacağı açıklanan Estate'in kaputu altında 150 ve 200 beygir gücünde benzinli, 110, 130 ve 160 beygir gücünde Diesel üniteler görev yapacak. Şanzımanlarsa motora göre 6 vitesli manuel, 6 vitesli EDC veya 7 ileri vitesli EDC olacak.

Škoda Superb GreenLine


Škoda'nın en büyük modeli en tutumlu versiyonuna kavuştu. Markanın diğer araçlarında olduğu gibi GreenLine ekini alan seçenek tek bir depoyla 1.780 km üzerinde menzil sunma iddiasına sahip.

Volkswagen grubunun birçok markasında görev yapan 1.6 litre hacimli turbo Diesel motoru 120 beygir güç üretebilen otomobilin ortalama yakıt tüketim değeri 3.7/100 km olarak açıklanıyor. 16 inç çaplı jantlar, SCR, daha uzun oranlı şanzıman ve aerodinamik iyileştirmelere sahip olan otomobil sadece 6 ileri manuel şanzımanla alınabiliyor.

Dacia Duster


Dacia'nın son yıllarda yaşadığı çıkışın en büyük sorumlularından olan Duster'ın motor gamında yenilikler yapıldı. Yepyeni bir benzinli motora kavuşan aracın Diesel motor seçeneğinde de farklılık bulunuyor.

Euro6 egzoz normlarını karşılayabilen yeni benzinli motor 1.6 litre hacimli. 115 beygir güç, 156 Nm tork üretebilen ünite iki ve dört tekerlekten çekişli araçlarla alınabilecek. Önden çekişli modeller 5, dört tekerlekten çekişlilerse 6 ileri vitesle sunulurken her iki seçenekle de start/stop standart olarak sunuluyor.

1.5 litre hacimli turbo Diesel motorunu da güncelleyen Dacia 109 beygir güç üretebilen ünitenin torkunu 260 Nm'ye ulaştırmış. Bu seçenek de benzinli motorda olduğu gibi iki veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabiliyor.

23 Ağustos 2015 Pazar

Volvo XC90 D5 AWD Momentum


Volvo'da büyük değişim başlıyor. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde bütün ürün gamını yenileyecek olan İsveç merkezli üretici yenilenme sürecine büyük SUV modeli XC90 ile başladı. Firmanın son yıllarda büyük fuarlarda sergilediği konseptlerin yüzüne sahip olan araç önümüzdeki yıllarda Volvo tasarım anlayışının nereye gideceği hakkında ipuçları veriyor.

Uzun bir üretim hayatına sahip olan ilk nesil XC90, 2002 yılında piyasaya çıktı. Tasarım detaylarını 2001 yılında sergilenen ACC konseptinden alan otomobilin özellikle burun kısmı zamanının Volvo modellerinden çok farklıydı. 2007 yılında hafifçe makyajlanan XC90'ın üretimi 2014 yılına kadar devam etti. Geçtiğimiz yıl tanıtılan ikinci nesil araçlarda 5 ve 7 koltuk seçeneği sunulurken Türkiye'ye ithal edilen seçeneklerin tamamında üç sıra koltuk olacağı açıklandı. Geçtiğimiz günlerde Alaçatı'da yapılan Türkiye basın lansmanına katıldığım araç 2 litre hacimli turbo Diesel motora sahip bir seçenek.