12 Ocak 2016 Salı

Infiniti Q60 Coupé


Bu yıl Detroit otomobil fuarı iki kapılı modellere doymayacak gibi görünüyor. Japon üretici Infiniti'nin geçtiğimiz yıl aynı organizasyonda konsept halini sergilediği Q60 Coupé, çok az değişiklikle seri üretime alındı.

Daha ilk bakışta bir Infiniti modeliyle karşı karşıya olduğunuzu belli eden otomobilde büyük ön panjur, ince yapılı LED farlar, sportif görünümlü bir ön tampon, 19 veya 20 inç çaplı jant seçenekleri, hafifçe şişirilmiş çamurluklar, ön çamurluklar arkasına eklenmiş krom süslemeli hava çıkışı ve yan arka camların aldığı ilginç şekil dikkat çekiyor.


Son zamanlarda piyasaya çıkan diğer iki kapılı otomobillerde kullanılandan daha uzun bir bagaj kapağına sahip olan Q60'ın bu parçasının uç kısmı bir spoiler şekli alırken ince yapılı LED stoplar, bir çift kalın egzoz çıkışı ve agresif tasarım detaylarına sahip arka tampon aracın karakterini yansıtıyor.

İç mekanında da büyük bir sürpriz sunmayan otomobilde üç ince kola sahip şık direksiyon simidi, sade bir gösterge paneli, neredeyse tamamı bir çift dokunmatik ekrandan oluşan orta konsol, metal pedal seti, ön panelde de kullanılmış deri döşeme ve yüksek sırtlık yan desteklerine sahip koltuklar bulunuyor.


Kaputu altında üç farklı güç seviyesi sunan Q60 Coupé'nin turbo beslemeye sahip, 2 litre hacimli motoru 211 beygir güç, 350 Nm tork üretebilirken çift turbo beslemeye sahip, 3 litre hacimli v6 motorun iki farklı versiyonu bulunuyor. Düşük güçlü seçenek 305 beygir güç, 400 Nm tork üretebilirken daha güçlü versiyon 405 beygir güç, 475 Nm tork üretebiliyor. Araçların tamamında 7 ileri vitesli otomatik şanzıman ve arkadan itiş sistemi standart olsa da dört tekerlekten çekiş sistemi de opsiyonel olarak alınabiliyor.

4 yorum:

  1. abi bu fiyatlardaki bir araç için iç mekan çok basit değil mi

    yanlışım varsa affet hele vites filan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kişiden kişiye değişebilir iç mekan tasarımının basitliği. Çok da abartmamak gerekiyor zaten aracı. Sonuçta başlangıç fiyatı 40.000 Dolar altında olacak büyük ihtimalle.

      Sil
  2. şanzıman çift kavrama mı ? tork konvertörlümü ? 405 beygirlik versiyonsanki bmw m4 rakibi olmuş

    YanıtlaSil