27 Ocak 2016 Çarşamba

Jaguar F-Type SVR


Jaguar yavaş yavaş süperspor otomobil bölgesine giriş yapıyor. Yüksek performanslı modeli F-Type'ın güncel modellerini yeterince güçlü bulmayan potansiyel müşteriler için geliştirilen SVR, İngiliz markanın ürün gamında sunduğu en dinamik araç oldu.

Daha agresif görünümlü bir ön tampona sahip olan otomobilde farklı ön panjur ızgarası, splitter ve kaput üzerine eklenen daha geniş hava çıkışları dikkat çekiyor. 20 inç çaplı jantlar ve coupé seçenekte kullanılan karbon fiber tavanın yanında rötuşlanan difüzör ve yine karbon fiberden üretilmiş spoiler gözlerden kaçmıyor.


İç mekanında SVR logoları dışında büyük bir yenilik sunmayan otomobilde karbon seramik fren sistemi, adaptif amortisörler, titanyum egzoz sistemi ve yeni bir arka diferansiyel kullanılmış.

Kaputu altında görev yapan 5 litre hacimli v8 motoru kompresör besleme yardımıyla 575 beygir güç, 700 Nm tork üretebilen otomobil 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle 0'dan 100 km/s sürate 3.7 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 322 km/s. Otomobilin üzeri açılabilen versiyonuysa 312 km/s sürate ulaşabiliyor.

3 yorum:

  1. jaguar'lara nedense bir türlü alışamadım aslında tipi güzel en son jaguar firması kime satıldı ford muydu tata mıydı.

    YanıtlaSil