2 Ocak 2016 Cumartesi

Mazda


Bu yıl Mazda'nın Tokyo otomobil fuarı standı sportif detaylarla dolu olacak. Birçok aracı için dinamik görünümlü gövde kitleri sunan Japon üretici görünümde abartıya kaçmasa da araçlar zaten agresif tasarıma sahip olduklarından tamamlanmış ürün etkileyici duruyor.


Görünümü tazelenen araçların ilki CX-3. Mazda'nın küçük crossover modelinde yapılan değişiklikler ön tampon alt eklentileriyle başlarken yan etekler ve ince kollu siyah renkli jantlar da farklı. Kırmızı detaylar karliperler, gövdeye eklenen parçalar ve jantlar çeresinde yer alırken arka tamponun altına yapılan eklemeler, daha geniş egzoz çıkışlarına ev sahipliği yapmış. Arka kapıdan geriye doğru grafikler uygulanan otomobilin spoileri de büyümüş.

İç mekanında da az ama yerinde değişiklikler yapılan otomobilde Alcantara döşemeler, farklı bir vites topuzu, metal pedal seti ve yüksek yan desteklere sahip, sabit kafalıklı sportif koltuklar bulunmakta.


Avrupa'da Mazda6 olarak bilinen Atenza'nın da değişimi aynı yolu izlemiş. Ön tampon altına ince bir splitter eklenirken bu parçanın devamı yan etekler altında yer alıyor. Siyah renkli jantlar daha sportif bir görünüm sunarken bagaj kapağı üzerine eklenen ince spoiler ve arka tampon altının elden geçirilmesi daha dinamik bir görünüm sunmuş.

İç mekanında Alcantara konsol döşemeleri dikkat çeken aracın vites kolu yenilenirken metal pedal seti ve Mazdaspeed logolu sportif koltukları yeni.


Etkileyici bir görünüm sunan araçlardan bir diğeri de Japonya'da Roadster ismiyle pazarlanan MX-5 olmuş. Bu konsepte Roadstar ismini veren Mazda, üst kısmını kırmızıya boyadığı splitter ve yan eteklerle dikkat çekerken büyüyen jantların siyah rengi kırmızı kaliperlerle kontrast oluşturmuş. Göde kiti arka tampon altında da devam ederken bagaj kapağı üzerine ince bir spoiler eklenmiş.

Zaten sportif görünen iç mekanında çok az değişiklik yapılan otomobilde Alcantara döşemelerle birlikte metal pedal seti ve Recaro marka koltuklar kullanılmış.


Mazda standının bir diğer MX-5'i de pist yarışları için hazırlanmış bir model. Farklı grafiklere sahip gövdesinde bir değişiklik yapılmayan otomobilin önünde çift parçalı splitter yer alırken yan eteklerde de eklentiler göze çarpıyor.

Otomobilin iç mekanında görülen farklılıklarsa takla boruları, Mazdaspeed logolu yarış koltukları ve 5 noktadan bağlantılı emniyet kemerleriyle sınırlı.


Japon markanın bir diğer yarış aracıysa doğuda Demio ismiyle satılan Mazda2 olmuş. Ralli için hazırlanan araçta toprak parkurlar için sunulan hafif jantlar ve arazi lastikleriyle birlikte paçalıklar görülebiliyor. Arka bölümde daha büyük bir spoiler kullanılırken tamponlarda çeki demirleri hazır bulundurulmuş.

İç mekanında da yarış havası esen otomobilde tam boy takla kafesi, yarış koltukları, 5 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri, yangın söndürücü, alüminyum ayak dayama yüzeyleri ve GPS destekli veri ekranı görülebilirken yerde kullanılan döşemelerin söküldüğü gözden kaçmıyor.

Araçların daha detaylı fotogalerisine buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder