22 Ocak 2016 Cuma

Shelby Terlingua Mustang


Shelby'nin sessiz sedasız tanıttığı özel seri Mustang modellerine bir yenisi eklendi. Daha önce bir örneği yaklaşık 8 yıl önce tanıtılan otomobil, 1967 Trans Am şampiyonasını galibiyetle tamamlayan Terlingua yarış takımının ismini taşıyor.

Dışarıdan bakıldığında kolayca tanınan araçta kullanılan splitter, ek hava çıkışlarına sahip kaput, genişletilmiş yan etekler, yan ayna muhafazaları, açısı ayarlanabilir spoiler ve difüzör gibi parçalar karbon fiberden üretilirken siyah renkli jantlar 20 inç çaplı. Gövde grafikleriyle de dikkat çeken Terlingua Musang'in ön panjur ve kaputunda Terlingua yarış takımının logoları görülebiliyor.


İç mekanda özel logolu koltuklar, 50 adetlik sınırlı üretimi belirten plaka ve kısaltılmış vites kolu dikkat çekerken süspansiyon sistemi de yenilenmiş. Ayarlanabilen bu sistemin yanında Brembo markası taşıyan fren sistemi de standart olarak sunuluyor.

Mustang GT temelleri üzerine geliştirilmiş olan otomobilin 5 litre hacimli v8 motoru, kompresör besleme sayesinde 750 beygirin üzerinde güç üretebiliyor.

5 yorum:

  1. ah mustang keşke camaro gibi 2.0 motor yapsaydın 2.3 motor yaptın yüksek ötv ye denk geldin hayallerim yalan oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ya nasıl böyle bir şey yaparlar.

      Sil
    2. gerçekten yanlış yaptılar direk 2.0 motor koyacaklardı.

      Sil
  2. evet 2.0 motor iyi olurdu.

    YanıtlaSil
  3. ford mustang efsane araç benim favorim ama Saleen mustang'dir

    YanıtlaSil