17 Şubat 2016 Çarşamba

Lotus Elise Cup 250


İşte karşımızda şimdiye kadar üretilmiş trafiğe çıkma izni bulunan Elise seçenekleri arasında en yüksek performanslı olanı. Elise S Cup veya Elise Cup 220 ismiyle bilinen otomobilin yerine geçen araç eskisinden de hafif yapıda.

Tasarım olarak büyük bir farklılık sunmayan otomobilin siyah renkli detaylarının yanın yanında büyük splitter, geniş yan etekler, dev difüzör ve ayarlanabilir spoilerden oluşan aerodinamik paketi de korunmuş. Önde 16, arkadaysa 17 inç çaplı jantlara sahip olan aracın süspansiyon ve fren sistemleri elden geçirilmiş.


Lityum iyon akü kullanımıyla 10 kg hafifletilen otomobilin ekstra hafif jantları 1.5 kg, karbon fiber koltuklarıysa 6 kg'lık hafifleme sağlamış. Aerodinamik paketi karbon fiber olarak da alınabilen Elise Cup 250'nin boş ağırlığı bu durumda 921 kg'a düşüyor.

İç mekanda karbon fiber koltukların yanında Alcantara döşemeler standart olarak sunulurken opsiyon listesinde deri döşeme yer alıyor. Ayrıca konsol üzerinde yer alan bazı düğmelerin de tasarımı yenilenmiş.


Kaput altında yer alan tanıdık motor 1.8 litre hacim ve kompresör beslemeyle 246 beygir güç, 250 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 96 km/s sürate 3.9 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati de 248 km/s'i bulmuş.

Bu arada araç için istenen, vergiler hariç 45.600 Sterlin, Elise Cup 220'nin fiyatından neredeyse 2.000 Sterlin daha düşük.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder