4 Şubat 2016 Perşembe

Opel Mokka X


Bu yıl Cenevre'de sergilenecek olan makyajlı araçlar yavaş yavaş tanıtılıyor. Açılışı yapan firmalardan olacakmış gibi görünen Opel, küçük SUV modeli Mokka'nın rötuşlanmış versiyonunu tanıttı bile. Üstelik yeni bir isimle.


Daha ilk bakışta farklı görünümü dikkat çeken otomobilde yenilenen ön panjur ve daha büyük kısmı gövde rengine boyanmış şık ön tamponun haricinde LED farlar da sunulmakta. Yeni gövde renkleri ve jant seçeneklerinin yanında sadeleştirlmiş arka tampon ve LED stoplar donanıma eklenmiş.

İç mekanında Astra'yı örnek aldığı görülebilen Mokka X'in gösterge tablosu artık derine yerleştirilmiş göstergelerden oluşmasa da kalın kollu direksiyon simidinde bir değişiklik yok. Orta konsolda daha aşağıya alınan dokunmatik ekran sayesinde bu bölümde düğme sayısı azaltılırken kalan butonların büyük bölümünü havalandırma sistemi kullanıyor.


Önde yer alan kamerası artık daha yüksek çözünürlük sunan Mokka X'in trafik işareti okuma sistemi de geliştirilirken şerit takip asistanı ve ön kaza uyarı sistemi donanımda yer alıyor.

Kaputu altında, 110 ve 136 beygir güç üretebilen seçeneklere sahip olan 1.6 litre hacimli turbo Diesel ünitenin haricinde 1.4 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli bir motor daha sunan Mokka X bu motordan 152 beygir güç alıyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla alınabilen bu pakette dört tekerlekten çekiş sistemi de  yer alıyor.

15 yorum:

  1. Bence olmamış.Yakın zamanda 1.6 dizel otomatik seçeneğine kavuşan Mokka'nın satışları gözle görülür şekilde arttı . Fakat bu bir başarı değil çünkü ülkemizde marka model farketmeksizin bu kombinasyona yer veren tüm üreticiler zaten iyi kötü bir geri dönüş alıyor. Benim görüşüme göre ise Mokka'nın tutulmama nedenleri şunlardır hazirun ;

    1-) Tiguan Kuga vs. rakiplerine göre küçük kalıyor. Sonuçta Opel'in ülkemizde başka bi SUV'u bulunmamakta . Fakat burada asıl sorun ufak olmasına rağmen tatlı hoş bi tasarımı yok . Yavan kalıyor.

    2-) İç tasarımıda kötü malesef. Bu paralara satılan bir aracın kol dayaması olmaması insanı hayrete düşürüyor tıpkı tasarım harikası mazda cx-3 de olduğu gibi . Ayrıca vitesin manuel modu Dünya'da tek ve tam manasıyla ucube . İçi daha fazla olmak üzere içide dışında makyajla biraz toplanmış ama hala yetersiz . Fotoğraflarda görünüyor umarım vitesin manuel modu artık olması gerektiği gibi kulacıklarla yapılıyordur.

    3-) İsim konusunda Renault yardımına Kadjar ile yetişmese berbat isimlendirme konusunda Suv sınıfının yanlız lideri idi artık yalnız olmasada hala bu konuda eşsiz.

    Son olarak söyleyeceğim Mokka eğer Insignia'nın iç tasarımına benzer ve daha büyük ebatlarda olsa idi beklemez gider alırdım fakat şuan Tiguanı bekliyorum en eli yüzü düzgün Suv bence . Honda C-rv ise iki Mokka parası. Hey gidi dünya.


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mazda örneğinde haklısın böyle bi saçmalığı neden yaptığını bende anlamadım hakikaten. Okadar da güzel tasarımı varken üstelik .

      Sil
    2. Insignianın iç tasarımı gibi bi suv yapsa opel adı değil mokka bokka olsa bile alınır yapmıyo işte naparsın yıllarca antarayı dayattılar mokka bile bi başarı aslında

      Sil
    3. Opel Vectra yı Insignia yaparak zaten isimlendirme konusunda kendi bacağına sıktı mokka felan nedir ki

      Sil
    4. uzay vectra :(

      Sil
    5. Mokkanın rakini juke captur gibi araçlardır yazıda demişsiniz zaten opelin ülkemizdeki tek suvu oldugundan tiguan kuga ayarında bi genişliği olmalı diye ama bence normal ebatlarda

      Sil
  2. Çok iyi olmuş, ilk gelen partiden almak için siparişler açılır açılmaz kapora vereceğim. Umarım makyajlı insignia'da yaptıkları gibi lansman fiyatlarını düşük tutarlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi olmuşu biraz açarmısınız ?

      Sil
  3. ben de cok merak ettim ne zaman gelir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahar aylarında başlayacaklar Avrupa'da satmaya. Yaza kalmaz gibi görünüyor.

      Sil
    2. Tiguan Mayıs gibi mi ?

      Sil
  4. Direksiyon bmw 5 3 x3 deki direksiyon gibi etli çok güzel Insignia yada Astra nın direksiyonları yenilendi ama bundan güzel değil bence

    YanıtlaSil
  5. ön ve konsol tasarımları iyileşmiş önceden bence daha kötüydü

    YanıtlaSil
  6. Bi kol dayama koyacaksınız be arkadaş çok şeymi istedik

    YanıtlaSil