7 Mart 2016 Pazartesi

BMW Vision Next 100


Bu yıl 100. yaşını kutlayan Alman otomobil üreticisi BMW, bu mutlu olayı bir konseptle taçlandırıyor. Son zamanların moda donanımlarından otonom sürüş özelliğine sahip olan araç, markanın önümüzdeki yüzyılda izleyeceği yol hakkında da ipuçları veriyor.

Yuvarlak hatlı bir tasarıma sahip olan otomobil büyük BMW böbreklerine ve diklemesine yerleştirilmiş LED farlara sahip. Lastiklerinin ön yüzeyleri de ustalıkla örtülen konsept 4.9 metre boyunda ve hava sürtünme katsayısı sadece 0.18. Günümüzde SUV tarzı otomobiller çıkışta olsa da markanın yüzünü en iyi sedanların yansıttığını düşünen üretici bu otomobilini de dört kapılı olarak tasarlamış.


Gövdesi üzerinde birçok küçük üçgen bulunan Vision Next 100, arka bölümde şık LED stoplara sahip. Ön ve arka sütunları, organik tasarım içerisinde kaybolurken araçta B sütunu bulunmuyor. Bütün kapıları yukarıya doğru açılan konseptin iç mekanına ulaşmak çok kolay.

Yaşam alanında dört adet tekli koltuğa sahip olan otomobil bunun haricinde neredeyse hiç kumandaya sahip değil. Sürücüye gerekli bilgilerin tamamını ön cama yansıtabilen aracın kapı içleri ve ön bölümünün tamamını kaplayan 800 adet küçük üçgen hareket ederek sürücüyü interaktif şekilde uyarabiliyor.


Otomatik sürüş modunda ön panele gizlenen direksiyon mekanizması otomatik pilot kapatıldığında yerinden çıkarak kontrolü sürücüye devrediyor. Geri dönüşümlü malzemelerden üretilen iç mekanın yanında karbon fiber ve plastikten üretilen gövde toplam ağırlığı aşağıya çekerken motor hakkında açıklama yapılmadı.

1 yorum:

  1. Hava direnç katsayısı çok iyi- otomobillerin geleceği böyle olacak büyük ihtimal. Uçak kadar aerodinamik.

    YanıtlaSil