14 Mart 2016 Pazartesi

Jeep


Her yıl olduğu gibi 2016'da da Moab Safari sırasında gözler Jeep'in tanıtacağı konseptlere çevrildi. Geçtiğimiz yıllarda karşımıza çıkan uçuk konseptlerin ardından bizleri şaşırtması zor olan firma bu işi başarmışa benziyor.

Wrangler temelleri üzerine geliştirilen modellerden olan Trailcat, kısaltılmış tamponlar, ek sis farları, hava çıkışlarına sahip kaput, yeni jant, lastik, süspansiyon sistemi ve akslarla bambaşka bir araca dönüşmüş.


5 cm kısaltılan A sütunu ve açılan bez tavanıyla daha sportif bir görünüme kavuşan bu Wrangler'da boru kapılar, sabit kafalıklı sportif koltuklar ve dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri de bulunuyor.


Tanıtılan araçların açık ara en güçlüsü olan Trailcat, daha önce Chrysler grubunun Hellcat uzantısına sahip araçlarında görev yapan motorla donatılmış. 6.2 litre hacimli v8 motora yer açmak için 30 cm uzayan canavar kompresör beslemenin de yardımıyla 707 beygir güç üretebiliyor. Diğer Jeep konseptleri gibi dört tekerlekten çekişli olan Trailcat aynı zamanda 6 ileri vitesli manuel şanzımanla da donatılmış.


Renegade temelleri üzerine geliştirilmiş bir pick up olan Comanche, bez tavanı sayesinde aynı zamanda bir roadster. Ön tampona vinç eklenirken arkada çelik tampon ve yedek lastiği de içerisinde barındıran kasa görülebiliyor.


Sac jantlara sahip olan modelde 2 litre hacimli turbo Diesel motor ve 9 ileri vitesli otomatik şanzıman görev yaparken Low Range ve kilitli arka diferansiyel de donanıma eklenmiş.


Standart modele en yakın araç olan Trailstorm konsepti kamuflaj kaplaması, 17 inç çaplı jantlar, 37 inç çaplı lastikler, çelik tamponlar, vinç, çift projektörlü farlar, bez tavan ve genişletilmiş çamurluklarla dikkat çekerken yeni akslar ve 5 cm yükseltilmiş süspansiyon sistemi de donanımda.


Klasik Willys modellerini anımsatan görünümüyle dikkat çeken Shortcut, isminden de anlaşılacağı gibi kısaltılmış bir gövdeye sahip. 17 inç çaplı jantlar, 35 inç çaplı lastikler, araca özel ön panjur ve kaput, klasik görünümlü yan aynalar, kısaltılmış çelik tamponlar ve kesilmiş tavanla donatılan aracın kapıları bulunmuyor.


Yine eskilerden esintiler taşıyan bir konsept olan Crew Chief 715, Kaiser M715 modeline göndermeler yapıyor. Wrangler Unlimited temelleri üzerine geliştirilen pick up çift kabinli ve yine üzeri açılabiliyor.


Kısa tutulan çelik tamponlar, 20 inç çaplı jantlar, 40 inç çaplı lastikler, hem ön hem de arkada yer alan vinçler, yerlerinden kolayca çıkartılabilen kapılar ve tel duvarlara sahip kasa gibi detaylara sahip olan aracın iç mekanında, orta konsola eklenen şalterler ve dev pusula dikkat çekiyor.


Kaputu altında 3.6 litre hacimli v6 motor görev yapan Crew Chief 715, 5 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılmış.

1 yorum:

  1. crew chief yandan hummer h1'e benziyor. bilinçaltındaki militarist etkilerin yansıması mı sormak lazım.

    YanıtlaSil