7 Mart 2016 Pazartesi

SsangYong SIV-2


Cenevre'ye bir hibrit konsept de Kore merkezli üreticilerden SsangYong tarafından getirildi. Üç yıl önce aynı organizasyonda sergilenen SIV-1 isimli aracın devamı niteliğindeki prototip, markanın güncel modellerine daha çok benziyor.

LED farlar, ince ön panjur ve dik yerleştirilen sis farlarına sahip olan konseptin motor kaputunda da ek hava çıkışlarına yer verilmiş. İnce yapılı yan aynalar, geniş tutulan arka çamurluklar, siyah renkli plastikten alt korumalara sahip gövde, gizlenen kapı kolları ve siyaha boyanan tavanla A ve B sütunları yanda dikkat çekerken kalın C sütunu, LED stoplar, spoiler ve tamponun alt bölümüne entegre edilmiş egzoz çıkışları şık bir görünüm yaratmış.


Tamamen düz bir zemine sahip olan iç mekanda dört adet tekli koltuk sunan araçta dijital gösterge paneliyle dokunmatik orta konsol kullanılırken bilgi ekranının ön yolcu önüne kadar uzandığı görülebiliyor. Vites kolu yerine çevirmeli bir kumanda görev yaparken bu parçanın etrafına geriye kalan düğmeler eklenmiş.

Kaputu altında turbo beslemeye sahip 1.5 litre hacimli bir benzinli motor bulunan konseptte neredeyse jeneratör olarak tanımlanabilecek bir de elektrik motoru görev yapıyor. Düşük süratlerde ve durağan hallerde hünerlerini gösteren ünite 14 beygir gücünde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder