3 Mart 2016 Perşembe

Volkswagen T-Cross Breeze


Volkswagen'in Cenevre otomobil fuarı yenilikleri arasında bir de küçük crossover konsepti bulunuyor. T-Cross Breeze isimli araçta farklı bir motor kullanmayan Alman üretici asıl farklılığı modelin üzerini açarak gerçekleştirmiş.

Boyu 4.133 mm, eni 1.798 mm ve yüksekliği 1.563 mm olan otomobilin aks mesafesi 2.565 mm olarak açıklanıyor. Tasarım özellikleri markanın yeni konseptlerini andıran T-Cross Breeze'in ince uzun ön panjuru LED farlarla birleşirken metal alt korumaya sahip tamponda büyük LED sis farları dikkat çekiyor.


Şişkin çamurluk ve kapı alt bölümleriyle 19 inç çaplı jantların birleşimi güçlü bir görünüm oluştururken bütün gövde altı korumaları siyah plastik üzerine metal plakalara sahip. Audi modellerini andıran LED stoplar kullanan T-Cross Breeze'in küçük bagaj kapağının ardında yaklaşık 300 litrelik hacim bulunuyor.

B sütunu bulunmayan cabriolet gövdesiyle yaşam alanına giriş ve çıkışlar rahatça yapılırken bu bölümde de sade bir tasarım ön planda. Alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, dijital gösterge tablosu, metal pedal seti, gövde renginde süslemeler, dokunmatik bilgi ve kumanda ekranlarıyla havada duruyormuş gibi görünen ara konsol dikkat çeken detaylar arasında.


Kaputu altında turbo beslemeye sahip, 1 litre hacimli benzinli motor bulunan konsept 110 beygir güç, 175 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla güç ön aksa aktarılırken 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 10.3 saniye olarak açıklanıyor. Ağırlığı 1.250 kg olarak açıklanan T-Cross Breeze'in maksimum sürati 188 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder