15 Nisan 2016 Cuma

Aston Martin Vantage GT8


Aston Martin, ürettiği pist odaklı modeller arasına bir yenisini ekledi. V8 Vantage S temelleri üzerine geliştirilen otomobil 150 adetlik sınırlı üretime sahip olacak. Hafifletilen araçta yapılan aerodinamik yenilikler ve güçlenen motor, performansı artırmış.


Çok daha büyük bir splitter ve geniş yan eteklerle donatılan otomobilde farklı bir ön panjur da dikkat çekiyor. 19 inç çaplı jantlar, neon renklerde süslemeler, yenilenen arka tamponla birlikte büyüyen difüzör, dev spoiler ve yeni egzoz sisteminin ortaya doğru kaydırılan çiftli çıkışlarıysa görünümde yaşanan diğer farklılıklar.


Karbon fiberden üretilen kapı iç bölümleri ve yine aynı malzemeden üretilip Alcantara ile kaplanan manuel ayarlı koltuklar standart donanımda sunulurken magnezyum jantlar, deri kayışlardan üretilmiş kapı kolları,  polikarbonat arka ve yan camlar, karbon fiber tavan ve lityum iyon akü, ağırlığı 100 kg aşağıya çekmiş.


İç mekan tasarımını V8 Vantage S'ten alan aracın fren ve süspansiyon sistemleri de elden geçirilirken 4.7 litre hacimli v8 motor üzerinde yapılan çalışmalar sonrasında 446 beygir güç, 490 Nm tork elde edilmiş. 6 ileri vitesli manuel şanzıman standart donanımda yer alırken 7 ileri vitesli, yarı otomatik şanzıman opsiyonel olarak alınabiliyor. 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 0.2 saniye aşağıya çekilen otomobilin maksimum süratiyse 305 km/s'te kalmış.

1 yorum:

  1. Eee yeni modeller geliyor, kalan eskileri süsleyip püsleyip elden çıkarmak lazım çünkü "sınırlı üretim".

    YanıtlaSil