20 Mayıs 2016 Cuma

Aston Martin Vanquish Zagato


Aston Martin'in Zagato ile olan birlikteliği bir meyve daha veriyor. Bu yıl Villa d'Este'de tanıtılacak olan Aston Martin Vanquish konsepti, İtalyan firmanın tipik dokunuşlarına kavuşurken motoru da güçlenmiş.

Büyük ön panjura entegre edilen LED sis farları sayesinde ilk bakışta dikkat çeken aracın tasarımında One-77 ve Vulcan modellerinden esinlenilmiş. Ön tamponun altına şık bir splitter eklenirken kaputun görünümü de elden geçirilerek hatların daha agresif görünmesi sağlanmış.


Ön çamurlukların arkasına deflektörler eklenirken yeni yan aynalar, daha geniş yan etekler ve şişkin arka çamurluklar daha güçlü bir görünüm sağlamış. Yenilenen jantlar arkaya doğru daralan yan cam yüzeyleri, siyah renkli A sütunu ve bir Zagato klasiği olan çift bombeli tavan yapısı da dikkat çeken tasarım detayları arasında.

Tavandan bagaj kapağı ucuna kadar sabit bir açıyla inen arka bölümde küçük LED stoplar, spoiler şekilli parçanın uçlarına yerleştirilmiş. Büyük bölümü çıplak karbon fiberden üretilen arka tamponun köşlerinde egzoz sisteminin kalın dörtlü çıkışı görülebiliyor.


İç mekana geçildiğinde ana hatlarda bir değişim olmadığı görülürken kapılar ve ön konsolda kullanılan karbon fiberle tavan, kapı içleri ve koltuklar üzerinde görülebilen "Z" paternli deri döşemeler gözden kaçmıyor.

Kaput altında da geliştirme çalışması yapan Aston Martin, 5.9 litre hacimli v12 motorun gücünü 600 beygire yükseltmiş.

3 yorum:

  1. Muhteşem olmuş muhteşem. Tam da zagato dokunuşu. çift bombe tavan, yuvarlak farlar

    YanıtlaSil
  2. Bir ben mi arkadan Ferrari'ye benzettim? :)

    YanıtlaSil
  3. arkadaşın dediği gibi arkadan ferrari gibi. italyan tasarımı

    YanıtlaSil