23 Haziran 2016 Perşembe

McLaren 570S Sprint


Goodwood festivalinin yaklaşması İngiliz markalarını hareketlendirdi. Birkaç saat önce yarış aracı P1 GTR'in yol versiyonunu tanıtan McLaren şimdi de bir yol aracının pist odaklı seçeneği üzerindeki perdeyi kaldırdı.

570S temelleri üzerine geliştirilen otomobil herhangi bir klasmana dahil edilmediğinden firma geliştirmeleri yaparken sınırlanmamış. Ön bölümde büyük bir splitter ve deflektörler dikkat çekerken tek bijonlu jantlar, ve büyük bir sabit spoiler de donanıma eklenmiş.


Egzoz ve fren sistemleri pistlere daha uygun hale getirilirken iç mekanda yarış için gereksiz olan aksesuarlar iptal edilmiş. Yolcu koltuğunu opsiyonel olarak sunan McLaren takla kafesi ve yangın söndürme sisteminiyse standart donanıma eklemiş. Sürücü koltuğu karbon fiberden üretilen sabit sırtlığa sahipken opsiyonlar arasında pnömatik kriko sistemi de yer alıyor.

Başlangıç fiyatı, vergiler hariç 148.000 Sterlin olarak açıklanan otomobilde 3.8 litre hacimli, çift turbo beslemeye sahip v8 motor ve 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzıman kullanılmaya devam etse de McLaren bu ikiliyi de optimize ettiğini açıkladı. Performans versileri paylaşılmasa da motorda, yarışlara uygun 0W-40 yağ kullanıldığı belirtiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder