23 Haziran 2016 Perşembe

McLaren P1 LM


Süper zenginlere iyi bir haberim var. İngiliz üretici McLaren, en güçlü otomobili olan P1'in yeni bir yol versiyonunu duyurdu. Lanzante Motorsport tarafından hazırlanan araç, P1 GTR'ın yol versiyonu.

Sadece 24 adet örneği hazırlanan P1 GTR'ın yollarda kullanılamamasını dert edinen müşteriler için hazırlanan otomobil bu aracın görünümünü korumuş. Büyük boyutlu splitter, difüzör ve deflektörlerin yanında arkada yer alan dev sabit spoiler de yol otomobilinde yer alıyor.


Genişletilmiş gövde ve alt kısımları daraltılmış arka tamponu da koruyan McLaren çift çıkışa sahip titanyum egzoz sisteminin yanında ek LED geri vites lambaları da sunuyor.

F1 GTR'ın yol versiyonları gibi bu otomobili de hazırlayan Lanzante Motorsport iç mekanda yarış aracınınkine benzer çok fonksiyonlu bir direksiyon simidi kullanmış.


Kaput altında çift turbo beslemeye sahip, 3.8 litre hacimli v8 motor bulundurmaya devam eden bu P1 elektrik motoruyla birlikte yarış aracının 1.000 beygirlik gücüne ulaşmış. Kaput altında altın kaplama ısı kalkanı kullanılan araç aynı zamanda 4.5 kg hafiflemiş.

1 yorum: