6 Haziran 2016 Pazartesi

Mercedes-Benz E Serisi T Model


Mercedes'in Ocak ayında tanıttığı E Serisi modelinin Avrupa pazarlarında merakla beklenen station wagon seçeneği T Model üzerindeki sır perdesi kalktı. Tahmin edileceği gibi aracın tasarımında büyük bir farklılık bulunmazken mekanik olarak da bir sürpriz sunulmamış.

Tasarımı B sütununa kadar sedan modelle aynı olan otomobilin bu noktadan sonrası için de büyük bir C Serisi station wagon benzetmesi yapılabilir. D sütununda hafif bir açıyla inen arka camlar ve üzerine kromajlı çıta eklenen yatay yerleşime sahip stoplar markanın yeni nesil SUV modellerine de benzeyen bir tasarımın oluşmasını sağlamış.



İç mekanda da tanıdığımız tasarım özellikleri devam ederken arka sırada ek baş mesafesi ve iki sıra koltuk kullanımdayken elde edilen 670 litre bagaj hacmi dikkatlerden kaçmıyor. İkinci koltuk sırası yatırıldığında hacim 1.820 litreye yükselirken bu bölüme uzun süre sonra tekrardan üçüncü koltuk sırasının monte edilebiliyor olması büyük aileleri sevindirecek.


Arka aks yüksekliğini koruyabilen süspansiyon sistemini standart olarak sunacak olan aracın motor seçenekleri de tanıdık. 2 litre hacimli benzinli motorun 184 ve 211 beygir güç üretebilen versiyonları sunulurken Kuzey Amerika pazarında sunulan 3.5 litre hacimli v6 motor 333 beygir gücünde. E43 AMG 4MATIC'in kaputu altında görev yapan motor 401 beygir güç üretebilirken bu ünitelerin tork değerleri sırasıyla 300, 350, 480 ve 520 Nm.

Diesel seçenekleri de sürpriz yaşatmayan E Serisi T Model'in 2 litre hacimli üniteleri 150 beygir güç, 360 Nm tork ve 194 beygir güç, 400 Nm tork üretebilirken 3 litre hacmli motor 258 beygir güç, 620 Nm tork üretebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder