6 Haziran 2016 Pazartesi

Volvo S90 Türkiye Basın Lansmanı


Şu sıralar ardı arkası kesilmeyen lansman organizasyonlarına bir yenisi eklendi. Volvo'nun gelecekte izleyeceği yolu çizen modellerden birisi olarak görülen büyük sedan S90, kendisi de bir Volvo müşterisi olan Halit Ergenç'in sunumuyla basına tanıtıldı.

Resmi global tanıtımı 2015 yılının Aralık ayında yapılan otomobil, geçtiğimiz yılın yaz aylarında lansmanı yapılan XC90'ı andıran tasarım detaylarına sahip. Küt burun kısmında yer alan geniş panjur ve "Thor'un Çekici" olarak adlandırılan detaylarıyla LED farları şık bir duruş sergileyen otomobilin tamponu dinamik görünüyor.


Yan bölümde yumuşak hatlarıyla dikkat çeken S90'ın aynaları, camların altına sabitlenirken 20 inç çaplı jantlar ve arkaya doğru alçalan tavan yapısı dinamizmi pekiştirmiş. Kısa yapılı bagaj kapağı ve diğer Volvo modellerinde olduğu gibi dikkat çekici LED stoplarıyla arkasından bakanları etkileyen aracın egzoz çıkışları, arka tamponun altına entegre edilmiş.

İç mekan tasarımını büyük kardeşi XC90 ile paylaşan S90'ın üç kollu direksiyonu ardında görülen gösterge paneli dijital. Orta konsolu da büyük bir dokunmatik ekrandan oluşan otomobilin deri döşeme ön konsolu ve yuvarlak hatlı ahşap kaplamaları, mat metal yüzeylerle hoş bir birliktelik oluşturmuş.


Havalandırma ızgaraları dik yerleşime sahip olan S90'ın çerçevesiz iç dikiz aynası da seçkin bir görünüm sunarken yumuşak dokunuşlu deri koltuklar önde uyluk desteği arkadaysa çocuk koltuğu olma özelliğine sahip. Söz arka bölümden açılmışken, uzun aks mesafesi sayesinde başarılı diz mesafesi sunan bölümde manuel yan ve elektrikli arka cam perdesiyle özel ayara sahip klima sistemi görev yapıyor.


Fiyatları yaklaşık 300.000 TL seviyesinden başlayacak olan Volvo S90'ın bütün seçeneklerinde 2 litre hacimli, aşırı beslemeli motorlar kullanılacak. D5'te görev yapan Diesel motor 235 beygir güç, 480 Nm tork üretimiyle yaklaşık 350 adetlik ilk parti satışının büyük çoğunluğunu oluşturacak.

Bu arada teknoloji şovu da yapmayı ihmal etmeyen Volvo, yarı otonom sürüş sağlayan güvenlik sistemlerinin yanında tanıtıma getirdiği HoloLens ile katılımcılara artırılmış gerçeklik deneyimi de yaşattı.

3 yorum:

  1. tutar demiyorum , tutsun diyorum. tutsun şu araba ya , lütfen ya . hadi mütahit amcalar hadi sonradan görmeler alın şu arabayı bari yolda görelim . a6 değil s90 q7 değil xc90 görelim .

    YanıtlaSil
  2. Ne olacak gorunce basin goge mi erecek tontik?

    YanıtlaSil
  3. bizim salaklar yine passat, 5.20 falan almaya devam edecek. görmek için heveslenmeyin beyler

    YanıtlaSil