20 Ağustos 2016 Cumartesi

Lamborghini Centenario Roadster


Lamborghini'den beklediğimiz haber geldi. Mart ayında tanıtılan Centenario, üzeri açık seçeneğine kavuştu. Coupé kardeşi gibi 20 adetlik sınırlı üretim rakamına sahip olacak otomobil Ferruccio Lamborghini'nin 100 yaş gününü kutlamak için yaratıldı.

Sabit tavanlı kardeşinden büyük bir farklılık barındırmayan dış tasarımda büyük parçalara sahip aerodinamik paket ve dev hava girişleri dikkat çeken otomobilde ince yapılı stoplar ve üçlü egzoz çıkışı da korunmuş. Aracın açık tavan rahatlığı sunmasının yanında koltuk kafalıklarının hemen arkasında yer alan bölümde iki hava girişine kavuştuğu da görülebiliyor.


Dışarıda olduğu gibi iç mekanında da köşeli hatlar görülebilen Centenario Roadster dijital gösterge paneli, dokunmatik ekrandan oluşan orta konsol ve koltuk deseniyle uyumlu paspaslar gibi donanımlara sahip.

Aventador temelleri üzerine geliştirilen otomobilin 6.5 litre hacimli v12 motoru 770 beygir güç üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunulurken 0'dan 100 km/s sürate ulaşmak sadece 2.9 saniye alıyor.

3 yorum: