30 Eylül 2016 Cuma

Audi RS3 LMS


Bu yıl Paris otomobil fuarı yarış otomobilleri açısından da verimli geçiyor. Audi'nin küçük sportif sedan modeli RS3 Sedan'ı tanıtmasının hemen ardından Audi Sport'un bu aracın ilk yarış versiyonunu sergilemeye başlaması bunun göstergesi.

TCR regülasyonlarını karşılayan otomobil izin verilen en yüksek genişlik olan 195 cm'ye ulaşana kadar çamurluklarına eklemeler yapılmış. Önde dev splitter ve kaputta açılan hava çıkışı dikkat çekerken geniş yan etekler, büyük spoiler, difüzör ve tek egzoz çıkışı dikkat çeken diğer detaylar arasında.


Pistler için gereksiz bütün detaylardan arındırılan iç mekanda tam boy takla kafesi, yarış koltuğu, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri, tek hamlede yerinden sökülebilen Alcantara direksiyon simidi ve dijital gösterge tablosu bulunuyor.

Standart aracın 2.5 litre hacimli motoru yerine yine turbo beslemeli fakat 2 litre hacimli bir ünite kullanan yarış aracı 330 beygir gücünde. 0'dan 100 km/s sürate 4.5 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati de 240 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder