30 Eylül 2016 Cuma

Audi RS3 Sedan


Audi'nin sportif model ailesi genişlemeye devam ediyor. A3 Serisi'nin en güçlü modellerini belirten RS3 arması artık A3 Sedan modelleri için de sunulacak. Hem de üretimdeki en güçlü 5 silindirli motorla.

Tipik Audi stilinde ilerleyerek aracı aşırılıktan uzak tutan marka ön bölümde daha geniş hava girişlerine sahip tampon, yanda 19 inç çaplı jantlar, biraz daha geniş etekler, arkadaysa ince bir spoiler, difüzör ve iki geniş egzoz çıkışına yer vermiş. Fotoğraftaki araçta siyah renkli olan ön panjur, tampon süslemeleri, cam çerçeveleri ve yan aynalar mat metalik gri renkte de alınabiliyor.


İç mekanı da büyük bir sürpriz sunmayan RS3 Sedan'ın dijital gösterge paneli, alt kısmı düzleştirilmiş deri/Alcantara kaplı direksiyon simidinin arkasında yer alıyor. Metal pedal seti, yükseltilmiş yan desteklere sahip koltuklar ve birçok RS logosu standart donanımda yer alıyor.

Standart A3 Sedan modellere göre 25 mm daha alçak olan otomobilin ön aksında 370, arka aksındaysa 310 mm çaplı fren diskleri kullanılıyor. Önde 8 pistonlu kaliperler bulunurken burada bulunan diskler karbon seramik olanlarla değiştirilebiliyor.


Kaputu altında turbo beslemeye sahip, 2.5 litre hacimli, 5 silindirli bir motor görev yapan otomobil 400 beygir güç, 480 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunulurken 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 4.1 saniye olarak açıklanıyor. Maksimum sürat, donanıma göre 250 veya 280 km/s'te sınırlandırılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder