23 Eylül 2016 Cuma

Chevrolet Equinox


Bütün gözler Paris otomobil fuarına çevrilmişken Chevrolet'nin Amerika'dan bir sürprizi var. Markanın küçük SUV modelleri arasında yer alan Equinox yenilendi. Araç artık hem çok daha hafif hem de turbo beslemeli.

Eskisinden çok daha agresif bir görünüm sunan araç LED farlara kavuşurken büyük ön panjur, çamurluklara doğru çekilmiş sis farları ve kalın C sütunu dikkat çeken detaylar. Tamponlar ve kapı altlarında siyah renkli plastik koruma kullanılırken jant seçenekleri 17, 18 ve 19 inç çaplı. Arka bölümdeyse dörtgen şekilli çift egzoz çıkışı ve deflektörlerle desteklenen bir spoiler yer alıyor.


İç mekanı da baştan yaratılan Equinox, bu bölümde daha yuvarlak hatlara sahip. Opel modellerinde de kullanılan parçalarla bizleri karşılayan araçta üç kollu direksiyon simidi, renkli yol bilgisayarı ekranı, çift renkli deri döşeme, dikey yerleştirilmiş orta konsol havalandırma ızgaraları, büyük dokunmatik ekran ve panoramik cam tavan gibi donanımlar bulunuyor.

Asıl ilginç donanımı kaputu altında olan Equinox'un bütün motor seçenekleri turbo beslemeye sahip. 1.5 litre hacimli benzinli ünite 170 beygir güç, 275 Nm tork üretebilirken 2 litre hacimli motor 252 beygir güç, 353 Nm tork üretebiliyor. İlk defa Diesel motorla donatılan araçta görev yapan 1.6 litre hacimli motor 136 beygir güç, 320 Nm tork üretebiliyor. Bu motoru Opel modellerinde de görmüştük.


Ağırlığı yaklaşık 180 kg aşağıya çekilerek 1.5 ton seviyesine indirilen Equinox önden çekişli veya dört tekerlekten çekiş sistemiyle alınabiliyor. 2 litre hacimli motor 9 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunulurken diğer iki ünite 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla alınabilecek.

1 yorum:

  1. Tamda ülkeden çekilecek zamanı bulmuş,şimdi 1.5 ,1.6 ltr. motorlu olanları peynir ekmek gibi satardı.

    YanıtlaSil