1 Eylül 2016 Perşembe

Kia Rio


Paris otomobil fuarının yaklaşmasıyla birlikte organizasyonda göreceğimiz yeniliklerin ortaya çıkması da hızlandı. Bu araçlardan birisi olan Kia Rio, son zamanların trendine uymuş ve büyüyerek karşımıza çıkmış.

4.065 mm boya, 1.725 mm genişliğe ve 2.580 mm aks mesafesine kavuşan Rio'nun yüksekliğiyse 1.450 mm'ye gerilemiş. Eskisinden daha köşeli hatlara sahip olan otomobil daha dik bir ön bölümle ilk bakışta dikkat çekiyor. İncelen farlar ve sportif bir görünüm sunan ön tampon 4. nesil Rio'nun önemli detayları arasında yerlerini almış.


Yeni jantlar dışında yan bölümde özel detaylar bulunmazken arkaya geçtiğimizde de daha dik bir yapının bizleri karşıladığı görülebiliyor. Yan tarafında deflektörler bulunan ince spoiler, LED stoplar, daha köşeli tampon ve bu bölümde yer alan siyah kısım içerisinde görülebilen reflektör/sis farı ikilisi yeni otomobilin farklılıkları.


İç mekanı, beklendiği gibi yeniden tasarlanan otomobilde daha sade bir gösterge tablosu kullanılırken direksiyon simidi daha sportif bir görünüm sunuyor. Yukarıya alınan orta konsol dokunmatik ekranı aynı zamanda orta konsoldan ayrı bir yapıya kavuşurken geriye kalan kumanda birimleri de diğer Kia modelleri örnek alınarak yenilenmiş.

Henüz teknik verileri açıklanmayan Rio'nun bu özellikleri Paris otomobil fuarına daha da yaklaştığımız günlerde bizlerle olacak.

2 yorum:

  1. i20 ile bir akrabalığı var mı acaba ön tasarım çok benziyor.

    YanıtlaSil
  2. Bütün Hyundai ve Kia modelleri birbirinin teknik ikizi. Bu da i20 ile teknik olarak aynı araç.

    YanıtlaSil