4 Ekim 2016 Salı

Chevrolet Colorado ZH2


Dünyanın gözü hala Paris otomobil fuarında olsa da Amerika kıtasından ilginç haberler gelmeye de devam ediyor. Pick up diyarı A.B.D. şu sıralar Chevrolet'nin Amerikan ordusu için geliştirdiği aracı konuşuyor.


Uzatılmış bir Colorado platformu üzerine geliştirilmiş olsa da bu araçtan farklı görünen konsept ince yapılı LED farlar ve aynı teknolojiyi kullanan sporlarıyla ilginç bir tasarıma sahip. Arazi kullanımına uygun şekilde kısaltılıp ek korumalarla donatılan ön tamponunun içine bir de vinç gizlenen pick up çift bombeye sahip kaputuyla da dikkat çekiyor.

17 inç çaplı çelik jantlar ve 37 inç çaplı arazi lastikleriyle donatılan konseptin kapıları altında bir basamak yer alıyor. Kasası özel bir tasarıma sahip olan ZH2 bu bölümde yer alan sökülebilir bir batarya grubuna sahip. Stop ve sis farları da LED teknolojisine sahip olan aracın arka tamponu da kısa tasarlanarak uzaklaşma açısı iyileştirilmiş.


İç mekanda Colorado ile olan bağlantı belli olurken Recaro'dan alınan sabit kafalıklı yarış koltukları ve Simpson imzalı dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri dikkat çeken farklılıklar.

Teknik verileri açıklanmayan konseptin yakıt piline sahip olduğuysa verilen bilgiler arasında. Elektrik motoru sayesinde arazide çok sessiz ilerleyebilen otomobil ayrıca ulaşımı zor olan yerlerde seyyar jeneratör olarak görev yapabilme avantajına sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder