26 Ekim 2016 Çarşamba

Mercedes-Benz Concept X-Class


Mercedes'te devir değişiyor. 90'lı yıllarda ML serisi ile premium SUV segmentine adım attığında bütün markaları arkasından sürükleyen Alman üretici şimdi de şansını pick up segmentinde arayacak.

Uzun zamandır beklenen tanıtımda aracını yine bir konsept olarak sergilemeyi seçen Mercedes bu modeli Nissan Navara ve Renault Alaskan'ın temelleri üzerine geliştirmiş. Heybetli görünen ön bölümünde büyük ön panjur ve tampona yerleştirilen geniş hava girişleri fark edilirken ince yapılı LED farlar ve şişkin yapılı kaput duruşu pekiştirmiş.


Stylish Explorer olarak adlandırılan ilk konspetin 6 bijonlu jantları 22 inç çaplı. Bu otomobilin yan bölümü, temellerini kullandığı araçlara daha çok benzese de şişkin çamurluklar, ince yapılı yan aynalar ve belirgin yapılı yan etekler şık görünen detaylar olarak karşımıza çıkıyor.


Arka bölümde bizleri ilginç tasarımlı LED stoplarla karşılayan X-Class konseptinin bu kısmında yüksek yapılı ince tampon ve bu tamponun köşelerine gömülmüş egzoz çıkışları görülebiliyor. Ayrıca günlük kullanımda pratiklik için kasa kapağı da unutulmamış.


Tanıtımda iki konsept birden sergileyen Mercedes pick up modelinin arazide de neler yapabileceğini göstermek istediğinden bu amaca uygun şekilde hazırlanan Powerful Adventurer isimli aracını da hazır bulundurmuş. Yükseltilerek araziye uygun jant ve lastik kombinasyonuyla donatılan araçta siyah renkli gövde altı koruması ve hem ön hem de arkaya eklenen vinçler bulunuyor.


Daha da büyüyen ön tampon hava girişleri ve çift direkli ön panjur süslemesi, genişleyen yan aynalarla birlikte daha da heybetli bir görünüm ortaya çıkarırken arkada kasa yanlarına eklenen barlar ve kasa kapağının delikli yapısı gözlerden çaçmıyor. Ayrıca kapağın bu yapısı nedeniyle LED stoplar da bu parçanın kenarlarında bitiyor.


İç mekanı Mercedes modelleriyle Navara karışımı bir yapıya sahip olan konseptlerde Mercedes modellerinden tanıdığımız direksiyon simidi, gösterge paneli, havalandırma ızgaraları, bilgi ekranı ve cam kumandaları görülebilirken vites kolu, çekiş ve havalandırma sistemi kumandaları Nissan'dan alınmış.

Teknik detayları açıklanmayan araçlarda 3 litre hacimli bit turbo Diesel motorla birlikte ön ve arka diferansiyel kilitlerine sahip dört tekerlekten çekiş sisteminin kullanıldığıysa belirtildi.

3 yorum:

  1. cok gereksiz olmus, kim ne yapsin boyle luks bir pickupi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6x6 G Serisi'ne milyonlar verilen bir dünyada satar gibi bence.

      Sil
  2. Farlar hyundai ix35!

    YanıtlaSil