10 Kasım 2016 Perşembe

Hyundai Creta STC


Son yıllarda ilginç otomobillerin tanıtıldığı fuarlar arasına giren Sao Paulo otomobil fuarı bu yıl da bazı ilginç araçlara ev sahipliği yapıyor. Bu otomobillerden ilki Hyundai'nin pick up konsepti olarak kaarşımıza çıkıyor.

Üretimi geçtiğimiz yıl başlayan küçük SUV modeli Creta'nın temelleri üzerine geliştirilen otomobil 4.65 metre boya, 1.85 metre genişliğe ve 2.80 metre aks mesafesine sahip. 21 inç çaplı jantlarla donatılan Creta STC'nin kasası 1.30 metre boya ve 1.29 metre genişliğe sahipken 850 litre hacim sunan bu bölümde kapaklı gözler, güç çıkışları ve hoparlörler bulunuyor.


Tasarımında Santa Cruz'dan da etkilendiği görülen aracın ön bölümünde ince LED farlarla büyük altıgen panjur dikkat çekerken siyaha boyanan A sütunları bu bölümü ön camın parçası gibi göstermiş. İnce yan aynalar, arkaya doğru açılan arka kapılar, siyah plastik gövde altı korumaları ve yine ince yapılı LED stoplar dikkat çeken diğer detaylar arasında sayılabilir.

Kaputu altında henüz hengi motor seçenekleri sunulacağı açıklanmamış olsa da Creta'nın Brezilya'da kullandığı 1.6 ve 2 litre hacimli, yakıt olarak etanol kullanan ünitelerinin şansı büyük.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder