2 Nisan 2016 Cumartesi

Volvo S60 ve V60 Polestar


Volvo'dan gelen iyi haberler bitmek bilmiyor. İsveç merkezli üreticimin performans araçlarını hazırlayan firma Polestar, bu araçların üretimlerini ikiye katladığını açıklarken pazar büyüklüğünü 13 ülkeden 47 ülkeye çıkarmış.

Araçların dış görünümünde bir değişiklik yapmayan Volvo, Polestar modellerine özel mavi rengi sunmaya devam ederken difüzör, özel şekillendirilmiş 20 inç çaplı jantlar, farklı bir egzoz sistemi ve aerodinamik paketi de donanımlar arasında tutmuş.

İç mekanda metal pedal seti, mavi renkli dikiş iplikleri, Alcantara döşemeler ve karbon fiber görünümlü süslemeler dikkat çekse de genel anlamda, standart modellerle arada büyük bir farklılık bulunmuyor.


Asıl güzel haberse kaput altında yatıyor. Araçlarda önceden kullanılan 3 litre hacimli motoru turbo ve kompresör beslemeye sahip 2 litre hacimli üniteyle değiştiren Volvo gücü 367 beygire yükselirken torku 470 Nm'ye inmiş.

8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süreleri 4.7 saniyeye inerken maksimum sürat 250 km/s'te sınırlanmaya devam ediyor. 20 kg hafifletilen otomobiller özel olarak ayarlanmış direksiyon sistemi ve ön aksta görev yapan 371 mm çaplı fren disklerine de sahip.

1 Nisan 2016 Cuma

Seat León STCC


1 Nisan haberlerinin ortalıkta dolandığı günde bazı ilginç gelişmeler de yaşanıyor. Buna en iyi örnek, İspanyol üretici Seat'ın C segmentinde yer alan modeli León'un İskandinavya'da yarışacak olan seçeneği oldu.


PWR Racing tarafından hazırlanan otomobilde genişletilmiş çamurluklar ve yan etekler, yenilenmiş tamponlar, 18 inç çaplı jantlar ve kaput gibi dikkat çeken yanları olsa da asıl ilginç şey aracın bir sedan olması. Arka bölümde deflektör ve dev spoilerin yanında bir de büyük difüzör görev yapıyor.

Önde 370, arkadaysa 360 mm çaplı fren disklerine sahip olan otomobil mekanik bir limitli kaydırmalı diferansiyele sahip. 3.5 litre hacimli v6 motor 420 beygir güç üretebilirken bu güç arka aksa 6 ileri vitesli sıralı şanzıman yardımıyla aktarılıyor.

Tesla Model 3


Elektrik motorlu araçlar üreten Tesla'nın geleceğini belirleyecek otomobil olarak görülen Model 3 sonunda tanıtıldı. Ailenin diğer üyeleri gibi pek de ilginç olmayan bir isimle tanıtılan araç firmanın genel tasarım anlayışına uyuyor.

Agresif görünüme sahip LED farları ve hatları olsa da kendisi yerinde bulunmayan ön panjuruyla Model X'i andıran aracın kapı kolları hemzemin tasarlanırken yan aynaların bağlantı kolları da ince tutulmuş. Yuvarlak hatlara sahip olan aracın bombeli tavanı, ön camın altından neredeyse stoplara kadar uzanan tek bir cam parçasıymış gibi görünüyor.


Arka bölümünde Model S etkileri görünen otomobilde LED stoplar ve spoiler biçiminde şekillendirilmiş arka bagaj kapağı gibi detaylar görülebilirken egzoz çıkışlarının yokluğu kimseyi şaşırtmayacaktır.

İç mekanı sade bir görünüm sunan aracın oval direksiyon simidinin arkasında bir gösterge paneli bulunmazken bütün kumanda elemanları orta konsolda asılı duran büyük dokunmatik ekran üzerine alınmış.


Henüz detaylı teknik verileri açıklanmamış olsa da en düşük güçlü seçeneği 0'dan 100 km/s sürate yaklaşık 6 saniyede ulaşacak olan Model S'in en düşük menzilli versiyonu tek şarjla 350 km yol yapabilecek. Fiyatlarsa A.B.D.'de 35.000 Dolar seviyesinden başlıyor.

Geiger Ford Mustang GT 820


Modifiye ettiği Amerikan otomobilleriyle tanınan alman firma GeigerCars, Ford Mustang üzerinde yaptığı çalışmasını tanıttı. Görünümü sade bırakılan aracın kaputunun altındaysa bir canavar yatıyor.


Karbon fiberden üretilmiş gövde kitinde ızgarasız ön panjur, splitter, yan etekler, difüzör ve spoiler bulunan otomobilde 20 inç çaplı jantlar kullanılmış. Brembo imzası taşıyan fren sistemi, yeni diferansiyel ve daha sportif ayara sahip süspansiyon sistemi de donanımda yer alıyor.

Kaput altında yer alan 5 litre hacimli v8 motor kompresör beslemeyle donatılırken bu sayede 820 beygir güç, 760 Nm tork elde edilebilmiş.

31 Mart 2016 Perşembe

MR Audi RS3 Sportback


Modifikasyon firmalarının favori hatchback modellerinden olan Audi RS3 Sportback'i güçlendiren firmalar arasına MR Cardesign da katıldı. İki farklı güç çıkışı sunan otomobilin görünümünde de bazı değişiklikler var.


Gövdeye uygulanan Martini Racing teması hemen fark edilen araçta hafifletilmiş 19 inç çaplı jantlar kullanılırken yüksekliği ayarlanabilen süspansiyon sistemi donanıma eklenmiş.

Turbo beslemeye sahip, 2.5 litre hacimli motoru ilk etapta 450 beygir güç, 653 Nm tork üretebilecek şekilde modifiye edilen araç ikinci etapta 535 beygir güç, 700 Nm tork üretebiliyor.

Renault Kaptur


Evet, yanlış görmediniz. Aracın model adı "K" harfiyle başlıyor. Fotoğraflara biraz daha yakından bakılınca da orantıların farklılaştığı görülebiliyor. Üstelik bütün bunlar yakında karşılaşacağımız 1 Nisan şakalarından değil.

Rusya pazarına özel bir araç olan Kaptur ilk bakışta Captur'e benziyor olsa da güncel Renault modellerinde kullanılmaya başlanan LED aydınlatmalara sahip yeni tampon, farklı jantlar, arazi kullanımı için daha uygun bir tasarıma sahip arka tampon ve uzamış gövde gibi farklılıklara sahip.


Clio temelleri üzerine geliştirilen Captur'ün aksine Dacia Duster platformu kullanan Kaptur 4.333 mm boyuyla Captur'den 211 mm daha uzun. 20 derece yaklaşma, 31 derece de uzaklaşma açılarına sahip olan araç hem daha yüksek hem de dört tekerlekten çekişli versiyonlara sahip.

İç mekanı da daha geniş olan otomobilin ön paneliyse Captur temelli. Farklılıklarsa daha eski görünümlü direksiyon simidi ve daha küçük dokunmatik ekran gibi aksesuarlar.

30 Mart 2016 Çarşamba

Hyundai i30 1.6 Turbo GDI Sport


Hyundai i30 ailesi genişlemeye devam ediyor. Daha önce Diesel motor ve otomatik şanzımanlı Cross Wagon seçenekleriyle blogda konuğum olan model bu sefer bambaşka bir şekilde karşımızda. i30 1.6 Turbo GDI Sport'un tek farkı sportif dış görünümünde değil. Kaput altında da heyecan verici bir ünite mevcut.

İlk nesil örnekleri 2007 yılında piyasaya çıkan i30 Hyundai'nin Avrupa pazarı öncelikli olarak tasarladığı bir model. C segmentinde yer alan aracın ikinci nesil örnekleri 2011 yılında tanıtılmasının ardından 2014 yılında küçük bir makyaj operasyonu geçirerek güncellendi. Aileye eklenen yeni sportif seçeneğin yüzünü biraz daha farklılaştıran Hyundai bu modele özel bir donanım paketi de sunmakta.

29 Mart 2016 Salı

TopCar GLE Coupe Inferno


Mercedes'in ilk beş kapılı SUV coupé modeli GLE Coupé'nin modifikasyonuyla uğraşan firmalar arasına Rusya merkezli TopCar da katıldı. Şirket, agresif görünümlü gövde kiti yanında motor güçlendirme parçaları da sunuyor.

Çok daha iddialı bir görünüm sunan ön tamponunda farklı LED aydınlatmalar kullanılan otomobilde yeni bir ön panjur ve kaput eklentileri kullanılırken 21, 22 ve 23 inç çaplı jantlar, genişletilmiş çamurluk ve yan etekler, spoiler ve difüzör gibi büyük çoğunluğu karbon fiberden üretilmiş parçalar yer alıyor.


Egzoz sistemi de yenilenen aracın iç mekanı, sahibinin zevkine göre özelleştirilebilirken 3 litre hacimli, benzinli v6 motor için geliştirilen kit sayesinde üniteden 454 beygir güç, 643 Nm tork alınabilmiş. AMG GLE 63 S'te görev yapan 5.5 litre hacimli v8 üniteyse 708 beygir güç, 919 Nm tork üretebilecek şekilde modifiye edilmiş.

28 Mart 2016 Pazartesi

PRIOR Porsche Macan


Porsche'nin kompakt SUV modeli Macan'ın görünümünü yeterince sportif bulmayan müşterilerin üzülmesine gerek yok. PRIOR Design tarafından hazırlanan gövde kiti bu işi başarıyla çözümlemiş.


Yenilenen ön tamponu daha sportif bir görünüm sunan otomobilde splitter, genişletilmiş çamurluklar, daha kalın yan etekler, 22 inç çaplı jantlar, bagaj kapağı camı altına eklenen spoiler ve arka tampon altında görülen difüzör görev yaparken yeni süspansiyon ve egzoz sistemleri değişimi tamamlamış.

Fiat Talento


Fiat'ın ticari araç ailesi genişliyor. Özellikle ticari modellerde dikkat çeken, ezeli rakiplerin ortak araç kullanımı durumuna bir örnek olarak gösterilebilecek modelin ismi Talento.

Ana hatlarından anlaşılacağı gibi Renault Trafic ve Opel Vivaro'nun ikizi olan aracın sadece ön panjur ve tamponunda tasarım değişikliği yapılmış. Farklı jant seçenekleri de sunacak olan Talento'nun üretimi Fransa'da yapılacak. 6 ileri vitesli manuel şanzıman ve güçleri 146 beygire kadar çıkan motor seçenekleri de donanımda yer alacak.

27 Mart 2016 Pazar

Toyota Prius Prime


Her geçen gün büyüyen hibrit araçlar pazarında özel bir yeri olan Toyota Prius bu yıl New York'ta yeni bir versiyona kavuştu. Geçtiğimiz yıl yenilenen Prius şimdi Prime isimli bir seçeneğe de sahip.

Daha uzun ve alçak bir tasarıma sahip olan Prius Prime, dört ayrı mercekten oluşan LED farlar, yenilenen ön tampon ve bu parça üzerinde görülebilen daha büyük aydınlatmalarla farklılaşırken yeni jantlar, tampona alınmış sis ve geri vites lambalarıyla bombeli bagaj kapağı yeni görünümü tamamlamış.


İç mekanında da değişiklikler sunan otomobilin direksiyon simidi, orta konsol üzerine yerleştirilen dijital gösterge paneli ve vites konsolu neredeyse hiçbir değişikliğe uğramamış olsa da dev bir ekrandan oluşan orta konsol ve ekranın yanlarına alınan havalandırma ızgaraları farklılık yaratmış.

Daha büyük bir batarya paketine sahip olan otomobil artık 35 km elektrik menziline sahipken bu modda 135 km/s sürate çıkabiliyor. Karma kullanımda ortalama yakıt tüketim değeriyse 1.4 litre/100 km olarak açıklanıyor.

Audi R8 Spyder


Audi'nin süperspor otomobil ailesi genişliyor. Geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan ikinci nesil R8'in üzerini açan Alman firma birinci nesilde olduğu gibi ilk olarak 10 silindirli motoru görücüye çıkardı.

Görünümünde büyük bir sürpriz olmayan otomobilde metalik gri rengiyle dikkat çeken A sütunu görülebilirken arka bölümde, motor kaputu üzerine eklenen hava çıkışları gözden kaçmıyor. Kumaş tavanı sayesinde ağırlığı 1.612 kg seviyesinde tutulabilmiş aracın bu tavanı 20 saniyede açılıp kapanabilirken bu iş 50 km/s sürate kadar yapılabiliyor.


İç mekanını sabit tavanlı kardeşiyle paylaşan R8 Spyder'ın alt kısmı düzleştirilmiş çok fonksiyonlu direksiyon simidi, kapılara yerleştirilen havalandırma çıkışları, dijital gösterge paneli, sadeleştirilmiş orta konsol ve üzerine tavan kumandaları eklenmiş vites konsolu dikkat çeken detaylar arasında.

Kaputu altında 5.2 litre hacimli v10 motor görev yapan otomobil 540 beygir güç, 540 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 3.6 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 318 km/s.

Kia Cadenza


Güney Kore merkezli üreticilerin Kuzey Amerika pazarında güçlenmeleri devam ediyor. Bu durumun son halkalarından olan Kia Cadenza, daha üst seviyede kalite sunacak şekilde yenilenmiş.

Kromaj süslemelere bezenen ön panjuru farlarına kadar uzanan sedan dört parçalı LED sis farlarına kavuşmuş. Çapları 19 inçe kadar ulaşan jantlarla yan görünüm biraz daha sportif hale getirilirken arkada LED stoplar ve tamponun alt bölümüne gizlenmiş egzoz çıkışları dikkat çekiyor.


Boyu aynı kalsa da genişliği ve aks mesafesi artan otomobilin aks mesafesi de uzayarak arka koltuk yolcularına ek diz mesafesi olarak geri dönmüş. Daha kaliteli malzemelere sahip iç mekanda üç kollu direksiyon simidi, analog gösterge paneli ortasında daha büyük bir bilgi ekranı, yine büyüyen dokunmatik ekran ve analog saat gibi detaylar göze çarparken opsiyonlar arasında Harman/Kardon ses sistemi de bulunuyor.

Kuzey Amerika pazarında ilk olarak 3.3 litre hacimli bir v6 motorla satılacak olan otomobil yaklaşık 290 beygir güç üretirken bu güç ön aksa 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla aktarılıyor.

Acura NSX GT3


Acura'nın, seri üretimine yeni başlanan süperspor otomobili NSX'in yarış versiyonu da yakında bizlerle olacak. GT3 kategorisine ait olan otomobil, seri üretim aracın aksine bir hibrit değil.

Çok daha agresif bir aerodinamik kite sahip olan otomobilde splitter, deflektörler, difüzör ve büyük bir spoiler görev yaparken yan aynalar da yenilenmiş. Hafifletilmiş jantlar da FIA tarafından tanımı yapılmış tek bijonlu seçeneklerden oluşmakta.


İç mekanında bol bol karbon fiber yüzeyin haricinde tam boy takla kafesi, yarış koltuğu, üst ve alt kısımları düzleştirilmiş direksiyon simidi, dijital gösterge paneli ve acil durum şalterleri bulunan araç 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerlerine de sahip.

Kaputu altında çift turbo beslmeye sahip, 3.5 litre hacimli v6 motor görev yapmaya devam ederken iptal edilen elektrik motorları nedeniyle otomobil artık arkadan itişli. 9 ileri vitesli otomatik şanzımanın yerini de 6 ileri vitesli sıralı ünite almış.