8 Nisan 2016 Cuma

Smart BRABUS Edition


Smart ailesine sportif bir seçenek katılıyor. BRABUS imzası taşıyan otomobiller, daha öncekinin aksine motor bölümünde bir farklılık sunmasa da hem iç hem de dış mekanda farklılıklar var.


Hem Fortwo hem de Forfour modelleri için sunulan pakette ön tampon alt eki, arka tampon altı difüzör, spoiler, önde 16, arkadaysa 17 inç çaplı jantlar gibi donanımlar bulunurken sertleştirilen süspansiyon sistemi aynı zamanda 10 mm alçaltılmış.


İç mekanında da ufak tefek yenilikler sunan araçlarda deri kaplı direksiyon simidi, vites topuzu ve el freni kolunun yanında metal pedal seti de bulunuyor.

Acura MDX


Honda'nın lüks yan markası Acura, bu yıl New York otomobil fuarında büyük SUV modeli MDX'in makyajlanmış halini sergiledi. Üstelik aracın hibrit motor seçeneği de artık mevcut.

Dev bir marka amblemine sahip olan ön panjuru SsanYong modellerini andıran bir tasarım sunan aracın LED farları ve kaputunda da rötuşlar görülebiliyor. Daha sportif görünen yeni ön tampon, yan etekler ve arka tamponun alt kısmı artık gövde rengine boyanırken jant tasarımları da değişmiş. LED stopların iç tasarımı yenilenirken egzoz çıkışları da tamponun köşelerine iliştirilmş.


İç mekanda büyük değişiklikler görülmese de elden geçirilen gösterge paneli ve metal pedal seti farklılıklar arasında yer alıyor. Orta konsolda çift ekran uygulaması devam ederken vites kolu, yerini düğmelere bırakmış. Bu arada MDX, üç koltuk sırası sunmaya devam ediyor.


290 beygir güç üretebilen 3.5 litre hacimli v6 motoru kullanılmaya devam eden aracın seçenekleri arasına bir de hibrit versiyon eklenmiş. 3 litre hacimli v6 motorla eşleştirilen üç elektrik motorundan oluşan sistem 325 beygir güç üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan bu model 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzımanı da standart olarak sunuyor.

6 Nisan 2016 Çarşamba

Audi A3


Audi'yi premium C segmentinde temsil eden A3 makyajlandı. Markanın daha önceki makyaj operasyonları gibi ortaya dikkat çekici bir farklılık çıkmasa da dikkatli bakıldığında değişiklikler rahatça fark edilebiliyor.


Alıştığımız şekilde değişiklikler sunan A3 ailesinde daha köşeli hale getirilmiş ön panjur, yeni tasarıma sahip tamponlar, iç tasarımları değişmiş LED stoplar, farklı jant ve gövde rengi seçenekleri bulunurken yeni farlar standart olarak xenon plus olarak geliyor. Ek ücret karşılığında markanın matrix LED farları da donanıma katılıyor.


İç mekanı neredeyse hiç değişmeyen otomobilde yeni bir üç kollu direksiyon simidi, opsiyonel olarak alınabilen dijital gösterge paneli ve kullanımı kolaylaştırılan MMI sistemi bulunuyor. Aktif şeritte kalma yardımcısı geliştirilen araçlarda artık trafik sıkışıklığı asistanı alınabiliyor. Bu sistem, 65 km/s sürate kadar trafikte aracın kendi başına ilerlemesine olanak sağlıyor.


Kaput altında da bazı değişiklikler yer alıyor. Tamamı aşırı beslemeye sahip olan motorlardan benzinli olanları 1, 1.4 ve 2 litre hacimli. Sırasıyla 115 beygir güç, 200 Nm tork, 150 beygir güç, 250 Nm tork ve 190 beygir güç, 320 Nm tork üretebilen motorların yanında 1.4 litre hacimli üniteyi elektrik motoruyla birleştiren, 204 beygir gücünde A3 e-tron da yer alıyor.


1.6 litre hacimli Diesel motor 110 beygir gücündeyken 2 litre hacimli ünitenin 150 beygir güç, 340 Nm tork ve 184 beygir güç, 380 Nm tork üretebilen iki seçeneği mevcut. Alternatif yakıt isteyen müşterilerse yine 1.4 litre hacimli motora sahip, doğal gazla çalışan, 110 beygir gücündeki g-tron'u tercih edebilir.

Güçlenen seçenekler arasına katılan S3'ün 2 litre hacimli motoruysa artık 310 beygir güç, 400 Nm tork üretiyor.

5 Nisan 2016 Salı

Lada Kalina NFR


WTCC'de Lada'yı temsil etse de seri üretimde dikkat çeken performansa sahip olan bir seçeneği bulunmayan Kalina'nın bu durumu değişiyor. Küçük hatchback aynı zamanda farklı bir görünüme de kavuşmuş.


Daha agresif duran ön tampon, daha büyük jantlar, hava çıkışlarına sahip kaput, genişletilmiş yan etekler ve spoiler gibi farklılıklara sahip olan aracın direksiyon, fren ve süspansiyon sistemleri de elden geçirilmiş.

Kaputu altında 1.6 litre hacimli bir benzinli motor bulunan Kalina NFR, 136 beygir güç üretebiliyor. 5 ileri vitesli manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 9.2 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 203 km/s.

Toyota Highlander


Toyota'nın Kuzey Amerika pazarında popüler olan büyük boy SUV modellerinden Highlander makyajlandı. Ön bölümde yoğunlaşan operasyonla birlikte kaput altına da yenilik gelmiş.


Küçülen ön panjurun altında, bu parçanın devamıymış gibi görünen geniş hava girişi sayesinde daha dinamik bir yüze kavuşan modelde LED gündüz aydınlatmalı farlar, daha agresif tasarımlı tampon, yenilenmiş jantlar, farklı iç tasarıma sahip stoplar ve yeni gövde rengi seçenekleri bulunuyor.

İç mekana dört adet USB girişi ekleyen Toyota kaput altında sunduğu motor seçeneklerinden 3.5 litre hacimli v6'yı direkt enjeksiyon sistemiyle donatırken 8 ileri vitesli otomatik şanzımanı standart donanıma eklemiş. 2.7 litre hacimli modellerde 6 ileri vitesli vitesli otomatik ünite görev yaparken hibrit seçenekte yine sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman (CVT) bulunuyor.

4 Nisan 2016 Pazartesi

Bentley Continental GT Speed


Bentley, Continental GT ailesinin en yüksek performanslı modelini daha da güçlendirdi. Yeni modellerle birlikte dikkat çekici bir güç kazanımı olmasa da sürüşte farklılığın hissedileceği belirtiliyor.


Siyah renkli detaylara sahip Black Edition ile birlikte tanıtılan modifikasyonlar sonrasında çift turbo beslemeye sahip, 6 litre hacimli W12 motorun gücü 643 beygire, torkuysa 840 Nm'ye yükselmiş. Elden geçirilen motor elektroniği sonrasında maksimum torkunu 2.000 ile 5.000 d/d arasında verebilir hale gelen ara. 0'dan 100 km/s sürate 4.1 saniyede ulaşabilirken maksimum sürat 331 km/s.

Fiat Fiorino


Fiat'ın küçük ticari aracı Fiorino makyajlandı. Büyük değişiklikler içermeyen operasyonla birlikte gelen asıl yenilikse egzoz normları konusunda yaşanmış.

Yenilenen ön tamponlar birlikte değişen ön panjur ve farlar haricinde yeni jant ve jant kapağı seçeneklerine kavuşan Fiorino'nun iç mekanında da farklı bir direksiyon simidi ve dokunmatik ekranlı bilgi sistemi bulunuyor.


Kaputu altında, 80 ve 95 beygir güç üretebilen seçenekleri bulunan 1.25 litre hacimli turbo Diesel ve 77 beygir gücünde, 1.4 litre hacimli benzinli motorlar bulunmaya devam eden otomobilin asıl yeniliğiyse bütün ünitelerin Euro 6 egzoz normlarını karşılayabiliyor olması.