18 Haziran 2016 Cumartesi

Rolls-Royce Vision Next 100


BMW'nin bu yıl tanıttığı en etkileyici konseptlerden birisi Rolls-Royce markasıyla geliyor. Alman markanın 100. yaş kutlamaları nedeniyle ortaya çıkan dev coupé, ingiliz firmanın gelecek yüzyıla bakışını da sergiliyor.

BMW grubunun en lüks markası konumunda olan Rolls-Royce, bu otomobille teknolojiyi gösterişle birleştirmeyi başarmış. Gövdenin köşelerine yerleştirilen dev lastikleri kapaklarla gizleyen firma bu parçaların orta bölümlerine yarım ay şekilli boşluklar açarak jantların dışarıdan görünmesini sağlamış.


LED aydınlatma grubuna sahip olan otomobilde dik yerleşime sahip tipik bir Rolls-Royce ön panjuru görev yaparken içten aydınlatmalı Spirit of Ecstasy de panjur üzerindeki yerini almış. Otomobilin ilginç tasarım detaylarından birisi de uzun kaputun yanlarından ulaşılabilen bagaj bölümü.

103EX koduna sahip olan otomobilin iç mekanına ulaşmak için solda bulunan kapı geriye doğru açılırken cam tavan da yukarıya doğru açı alıyor. Bu iki özellik yetmiyormuş gibi bir de aydınlatmalı basamak yolcuların hizmetine sunulmuş.


Direksiyon simidi veya sürücü koltuğu gibi donanımların bulunmadığı tam otonom otomobil 3D baskı teknolojisi sayesinde kişiye özel parçalara sahip olabiliyor. Konseptte kullanılan rahat koltuk ve yumuşak halı ipekten üretilirken konsolun büyük bölümü ahşap kaplanmış.

Elektrik enerjisiyle hareket eden konseptin iç mekanında yer alan büyük holografik ekranda beliren sanal Spirit of Ecstasy, yolcuların istekler doğrultusunda istenen yere doğru ilerlerken müzik seçimi ve havalandırma sistemi gibi konularda da sahibine yardımcı oluyor.

16 Haziran 2016 Perşembe

MINI Vision Next 100


BMW'nin sürprizleri devam ediyor. BMW Vision Next 100 ardından bir MINI olarak karşımıza çıkan fütüristik konsept ana markanın 100. yıl kutlamaları sırasında gelecek 100 yılda otomobile bakış açısını gösteriyor.

Bir hatchback olması dışında güncel MINI modellerine benzeyen yanı az olan konseptin ön bölümü neredeyse tamamen şeffaf. Dev ön camıyla sürücünün görüş açısını genişleten aracın farları da farklı noktalara dağılmış LED üniteler şeklinde. Dev jantlara sahip olan otomobilin tekerlekleri gövdenin köşelerine çekilirken stoplar arka bölümü boydan boya geçmiş.


Ön kapıları öne, arka kapılarıysa arkaya doğru kayarak açılan Vision Next 100 konseptinin içi minimalist bir tasarım sunuyor. İki kollu direksiyon simidi ve MINI modellerinin imzası haline gelen büyük yuvarlak gösterge gözlerden kaçmazken otonom sürüş özelliği sayesinde araç aslında bu ikiliye ihtiyaç duymuyor.

Gelecekte sürücülerin MINI modellerini ortaklaşa kullanmak isteyebileceğini düşünen BMW, bu aracı tasarlarken otonom sürüş teknolojisine yatırım yapacak kiralama firmalarını da düşünmüş. Gövdesi üzerinde kişiye özel hologramlar taşıyabilen aracın bu özelliği, sürücüsünü tanımasıyla devreye giriyor.

Peugeot 3008 GT


Geçtğimiz ay yeni nesil modelleriyle tanıştığımız Peugeot 3008'e yeni bir versiyon eklendi. Sportif özellikleri öne çıkaran araçla birlikte GT Line donanım paketi de satışa sunuldu.

Dışarıdan bakıldığında GT'ye özel olan bir gövde rengi, opsiyonel olarak sunulan çift renkli gövde, farklı ön panjur ve ızgara, çift egzoz çıkışı ve araca özel, 19 inç çaplı jantlarla tanınan 3008 GT'nin çamurlukları da hafifçe genişletilmiş.


İç mekanda GT amblemli direksiyon simidi, bakır renkli dikiş iplikleri ve gösterge paneli grafikleri, parçalı Alcantara veya deri döşeme koltuklar bulunurken GT yerine GT Line tercih edecek müşterilere de aynı özellikler sunulacak.

Sadece 2 litre hacimli turbo Diesel motor ve 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla satılacak olan araç 180 beygir güç üretebiliyor. Daha dar gövde, 18 inç çaplı jantlar ve tek renkli boya gibi eksiklere sahip olan GT Line paketiyse diğer motor seçenekleriyle birlikte alınabiliyor.

Volvo XC90 T8 Polestar


Polestar'ın Volvo modelleri içerisinde yayılmasını izlemek keyif vermeye başladı. Geçtiğimiz günlerde S90 ve V90 için geliştirdiği modifikasyon kitini tanıtan firma şimdi de XC90'ı güçlendirdi.

Volvo'nun büyük SUV modelinin en kuvvetli versiyonu olan T8 Twin Engine'i güçlendiren Polestar, turbo ve kompresör beslemeye sahip 2 litre hacimli benzinli motorun gücünü 334 beygire, torkunuysa 440 Nm'ye yükseltirken elektrik motoru 87 beygir güç, 240 Nm tork üretebiliyor.

Ek güçle birlikte gaz pedalı tepkileri ve şanzımanın seçilen viteste daha uzun durması gibi iyileştirmeler de araca uygulanmış. 0'dan 100 km/s sürate 5.5 saniyede ulaşabilen bu XC90'ın ortalama yakıt tüketimi 2.1 litre/100 km olarak açıklanırken elektrik motorunun menzili 43 km.

Maserati Quattroporte


Maserati'nin büyük sedan modeli Quattroporte makyajlandı. İtalyan markadan beklendiği gibi çok kapsamlı olmayan operasyonun ardından iyileşen aerodinamik yapı sayesinde performansta da artış yaşanmış.

Yeni ön tamponu ve ön panjuru daha sportif bir yapıya bürünen otomobilde farklı yan etekler, yeni jant tasarımları farklı gövde renkleri, elden geçirilen arka tampon, daha sade görünüme kavuşan arka reflektörler ve küçük difüzör dikkat çeken farklılıklar arasında.


Daha seçkin bir havası olan yeni gösterge tablosunda farklı grafikler ve karakterler kullanan Maserati orta konsolda sunduğu dokunmatik ekranı büyütmüş. Havalandırma sistemi kumandaları da yenilenirken vites kolunun arkasına yuvarlak bir kumanda ünitesi eklenmiş.

Motor güçleri çoğunlukla aynı kalan Quattroporte'nin performansıysa, aktif ön panjur kapağı sayesinde artmış. Aracın aerodinamik sürtünme katsayısını %10 düşüren donanım sayesinde 3 litre hacimli benzinli motora sahip olan seçenekler 286 km/s maksimum sürate ulaşabilirken aynı motorun düşük güç çıkışlı versiyonu güçlenerek sunmaya başladığı 350 beygir sayesinde 270 km/s'e ulaşabiliyor.


Aynı hacimli Diesel motorların 250 beygir gücünde olanıyla 242, 275 beygir gücünde olanıyla 252 km/s sürat mümkün kılınırken 3.8 litre hacimli v8 motorla donatılan araç artık 310 km/s maksimum sürate ulaşabiliyor.

14 Haziran 2016 Salı

O.CT Volkswagen Golf R


Volkswagen'in hiper hatchback modeli Golf R'ın üzerinde yapılan çalışmalar dur durak bilmiyor. Geçtiğimiz aylarda 400 beygir bariyerini aşan otomobil O.CT Tuning ile birlikte gözünü daha da yukarılara dikmiş.

Aracın dış görünümünde sadece jantlarla oynayan modifikasyon firması bu bölümde farklı tasarım ve ebatlar sunarken turbo beslemeye sahip, 2 litre hacimli motor için de farklı güç seviyeleri sunulmakta. İlk etapta 370 beygir güç, 460 Nm tork verebilen motor ikinci aşamada 378 beygir güç, 480 Nm tork sağlayabilirken üçüncü etap 395 beygir güç, 505 Nm torkla tamamlanıyor. En yüksek çıkışı sunan paketle aracın ulaşabildiği değerler 450 beygir güç, 550 Nm tork olarak açıklanıyor.

Renault Clio


B segmentinin önemli oyuncuları arasında yer alan ve üretimi Türkiye'de süren Renault modeli Clio makyajlandı. Görünümünde büyük farklılıklar bulunmayan otomobilin donanımıysa artık daha zengin.

Ana hatları değişikliğe uğramayan küçük Fransız önden bakıldığında yeni nesil LED farlarıyla dikkat çekerken tampon ve ön panjurun da rötuşlandığı görülebiliyor. Yeni gövde rengi seçenekleri ve jant tasarımları da donanıma eklenmiş.


İç mekanda da genel olarak bir fark görülmezken trim panelleriyle renk seçenekleri farklı seçeneklerde sunulmaya başlamış. R&Go eğlence ve bilgilendirme sisteminin yanında Bose ses sistemi de donanım kalemleri arasına eklenmiş.

Kaput altında iki benzinli ve bir Diesel motorlara görev vermeye devam eden Renault'nun 1.2 litre hacimli benzinli ünitesi 90 ve 120 beygir güç üretebilen versiyonlara sahipken Diesel motor 90 ve 110 beygir gücünde iki seçenek sunuyor. Gücü 100 beygir üzerinde olan ikili 6 ileri vitesli manuel şanzımanla alınabiliyor.

12 Haziran 2016 Pazar

Ford Ranger M-Sport


Ford'un M-Sport paketine kavuşan araçlara bir yenisi eklendi. Bu sefer geliştirilen araç daha öncekilerden farklı olarak markanın pick up modellerinden Ranger oldu.

Gövdesi üzerinde farklı grafiklerle birlikte siyah renkli çamurluk genişletme kiti, yeni tamponlar ve kasa kapağı üzerine eklenen spoiler gibi farklılıkları olan aracın egzoz çıkışları arka tamponun iki köşesine alınmış.


Arazi kullanımına uygun 18 inç çaplı jantlar, karter koruma, kaputa eklenen rüzgarlık ve hem tavan hem de ön panjurda yer alan LED aydınlatmalar hem sportif görünüm hem de işlevselliğe katkı sağlamış. Kasa içerisinde siyah renkli barlar kullanılırken süspansiyon sistemi de 45 mm yükseltilmiş.

Kaputu altında 3.2 litre hacimli, 5 silindirli motor görev yapan bu Ranger modelinin iç mekanındaysa daha kalın bir direksiyon simidiyle M-Sport logosuna sahip, farklı desenli deri döşemelerle donatılmış koltuklar dikkat çekiyor.