2 Aralık 2016 Cuma

NOVITEC McLaren 570S


McLaren sahiplerine müjde! İngiliz markanın araçları üzerinde modifikasyon çalışması yapan firmalar arasına NOVITEC de eklendi. Daha çok İtalyan markalarını güçlendiren firma işe ilk olarak 570S modelinden başladı.

Daha geçtiğimiz günlerde opsiyonları arasına Track Pack eklenen 570S'in görünümünde yapılan değişiklikler, ön tampon altına eklenen daha büyük splitter, önde 20, arkadaysa 21 inç çaplı jantlar, daha geniş yan etekler, ek yan hava girişi muhafazası, sabit spoiler ve yeni egzoz sisteminin yuvarlak çıkışları olarak sıralanabilir.


Süspansiyon sistemine edilen müdahaleler sonucunda yüksekliği 30 mm kadar azalan otomobilin çift turbo beslemeye sahip, 3.8 litre hacimli v8 motoru 646 beygir güç, 692 Nm tork üretebilir hale getirilmiş. Bu sayede 0'dan 100 km/s sürate 3 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 335 km/s.

Holden Barina


Büyük modellerini yavaş yavaş üretimden kaldıran firmalardan olan Holden bunların yerine küçük araçlara yöneliyor. Bu otomobillere bir örnek olan Barina, kardeş firma Chevrolet'nin Sonic modeliyle aynı temelleri paylaşıyor.


Ana hatları Sonic ile aynı olan otomobilin detaylarına indiğimizde yeni far, tampon ve panjur tasarımının Chevrolet Camaro'ya göndermeler yaptığını görebiliyoruz. Yeni jantlar ve stoplarla birlikte arka tamponun da değişmesi ortaya Holden'in küçük hatchback modelini çıkarmış.


İç mekanında daha büyük bir dokunmatik ekran ve farklı gösterge paneliyle dikkat çeken otomobilin kaputu altında yer alan 1.6 litre hacimli benzinli motor 116 beygir güç, 155 Nm tork üretebiliyor. Bu ünite 5 ileri vitesli manuel veya 6 ileri vitesli otomatik şanzımanlarla eşleştirilebiliyor.

1 Aralık 2016 Perşembe

McLaren 570S Track Pack


McLaren otomobillerinde gelişmeye son vermiyor. İngiliz üreticinin dikkat çekici araçları arasında yer alan 570S, Track Pack adı altında sportif bir paket opsiyonuna kavuştu.

Karbon seramik fren diskleriyle birlikte sunulan ekstra hafif jantlar, daha iyi yan desteklere sahip karbon fiber koltuklar ve Alcantara kaplı direksiyon simidi gibi farklılıklar sunan otomobil 25 kg hafiflemiş.


Mat gövde rengi de paketle birlikte seçilebilirken bu renge uygun mat egzoz çıkışları ve 12 mm yükseltilen spoiler donanımı tamamlamış. 240 km/s süratte yere basma kuvveti 29 kg artan otomobilin 0-200 km/s deparı da artık 9.4 saniyede tamamlanıyor. McLaren bu paketin fiyatını 16.500 Sterlin olarak açıkladı.

Cadillac DPi-V.R


Audi'nin 2017 yılında dayanıklılık yarışlarında yer almayacağını açıklaması yaklaşık 20 yıl süren bir maceranın bitişini haber verirken 14 yıldır bu tür organizasyonlarda görülmeyen Cadillac pistlere geri dönüyor.

IMSA'da yarışacak olan LMP2 şasili otomobil, Amerikalı üreticinin seri üretim araçlarında olduğu gibi köşeli bir tasarıma sahip. Savaş uçağı kokpitini andıran iç mekan ve LED farlar artık bu tür araçların standart tasarım unsurları olurken dev parçalara sahip aerodinamik paket de dikkat çekiyor.


Kaputu altında 6.2 litre hacimli bir V8 motor görev yapan otomobil herhangi bir aşırı beslemeye sahip değil ve yaklaşık 600 beygir güç üretiyor.

Ford Fiesta


Ford beklenen tanıtımı yaptı ve B segmentinde yer alan hatchback modeli Fiesta'nın yeni nesil örneklerinin üzerindeki perdeyi kaldırdı. Özellikle iç mekanı modernleşen otomobilde farklı teknolojiler de kullanılmış.

Büyüme trendine uyan Fiesta artık 4 metrenin üzerinde boya sahip. Genişlikteki artış 12 mm olurken aks mesafesi de 4 mm uzamış. Farklı donanım seçenekleriyle ön panjur ve tamponları değişik görünüme kavuşan Fiesta genel olarak biraz daha yuvarlak hatlara sahip.


Büyük kardeş Focus'a benzeyen burun kısmında küçülen farlar dikkat çeken otomobilin Active ve Titanium paketlerinde dikey, ST ve Vignale paketlerindeyse yatay yerleşime sahip sis farları bulunuyor. Jant çapları 18 inçe kadar çıkarken yan görünümde güncel modelle neredeyse aynı görünüm yakalanmış. Arka bölümü daha sade bir tasarıma sahip olan yeni nesil Fiesta'nın stopları yatay.


İç mekan sınıf atlayan Fiesta'nın gösterge pnaeli, büyük kardeşlerinde olduğu gibi büyük bir renkli ekrana ev sahipliği yaparken Peugeot modellerini hatırlatan orta konsolun üzerinde yer alan dokunmatik ekran üç farklı boyutta alınabiliyor. Küçük hatchback donanımında mesafe takip radarı, çapraz trafik uyarısı, acil fren yardımcısı, otomatik park yardımcısı ve otomatik uzun farlar gibi yardımcı sistemler sunuyor.

Sonunda büyük boy açılabilir panoramik cam tavana kavuşan Fiesta'nın üst düzey ses sistemi artık Bang&Olufsen imzalı. Sistem 675 Watt çıkış gücüne, 10 hoparlöre ve bir subwoofer'a sahip.


Motor seçeneklerinin çoğu tanıdık olan otomobilde görev yapan 1 litre hacimli benzinli motor turbo beslemeye sahip. 100, 125 ve 140 beygir güç üretebilen seçeneklere sahip ünitenin yanında 1.1 litre hacimli, atmosferik emişli bir ünite de kullanılıyor. Bu motorun 70 ve 85 beygir güç üretebilen iki seçeneği sunuluyor. 1.5 litre hacimli turbo Diesel motorunu da koruyan Fiesta bu ünitede 85 ve 120 beygir güç çıkışı sunuyor.

27 Kasım 2016 Pazar

Wolf Wide 5.0


Essen motor show'un başlamasıyla birlikte her yıl farklı bir Tune It! Safe! aracı olarak kullanılan özel polis aracının tanıtımı yapıldı. Bu sene Polizei yazıları bir Ford Mustang GT'nin üzerinde olacak.

Tamponların alt kısımlarıyla yan eteklere yapılan eklemeler, gövde grafikleri, 20 inç çaplı jantlar, çakarlar, ve spoiler gibi görsel farklılıklara sahip olan otomobilde yüksekliği ayarlanabilen süspansiyon sistemi de kullanılmış.


5 litre hacimli motoruna herhangi bir aşırı besleme uygulanmayan araç 455 beygir güç üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 4.3 saniyeye inen Mustang'in maksimum sürati 268 km/s.

Kia K2


Kia, Çin pazarı için ürettiği küçük sedan modeli K2'yi yeniledi. Otomobil, daha önce de olduğu gibi diğer birçok pazarda Rio Sedan ismiyle satılacak. Bununla birlikte aracın 5 kapılı Rio'dan bazı farklılıkları bulunuyor.

Burun yapısı çok daha gösterişli olan K2 bir önceki nesilde olduğundan daha büyük bir araç. Yüksek yapılı bagaj kapağının arka bölümünde yer alan stopları daha büyük kardeşlerinde olduğu gibi tasarlanan otomobil Avrupa'ya gelirken biraz daha sadeleşecek.


İç mekanında da 5 kapılı kardeşine göre birkaç değişim gözlemlenebilen otomobilde aşağıya alınmış dokunmatik ekran, farklı havalandırma çıkışları ve piyano siyahı kaplama dikkat çekerken sade görünümlü gösterge paneli ve üç kollu direksiyon simidi korunmuş.

Kaputu altında 1.4 ve 1.6 litre hacimli, benzinli motorlar görev yapacak olan otomobilde bu üniteler sırasıyla 100 ve 125 beygir güç üretebilecek. Her iki motor da 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla alınabilirken manuel şanzıman sadece 1.4 litre hacimli ünitede kullanılacak.