9 Ocak 2017 Pazartesi

Mercedes-Benz GLA Serisi


Mercedes'ten beklenen açıklama geldi. A ve CLA'nın ardından GLA da makyajlı yüzüne kavuştu. Tahmin edilebilen yeniliklerle bizleri karşılayan otomobilin asıl farklılıkları iç mekanda yer alıyor.

Dışarıdan bakıldığında yeni gövde renkleri ve jant seçeneklerinin yanında LED farlar, rötuşlanan tamponlar ve yine LED teknolojisi kullanan daha yuvarlak hatlı stoplarla dikkat çeken otomobilin ana hatları değişmemiş. Ön panjuru da elden geçirilen otomobilin ön tamponunda artık sis farları yer alıyor.


İç mekanda kaliteyi artırmaya yönelik çalışmalar yapan Mercedes kullanılan malzemelerden bazılarını yenilerken kromajlı süslemeler, elden geçirilmiş gösterge paneli, daha büyük bir COMAND ekranı ve yeni direksiyon simidi gibi donanımlar araca eklenmiş.

Kaput altında büyük bir değişim sunmayan GLA ailesinin en tepesinde bu kez yeni ismiyle Mercedes-AMG GLA 45'i görüyoruz. Aileye yeni eklenen GLA 220 4MATIC'te kullanılan 2 litre hacimli benzinli motor 184 beygir güç, 300 Nm tork üretebiliyor.


GLA 45'i farklı gövde rengi kombinasyonları ve grafik seçenekleriyle sunan Mercedes bu otomobilin kaputu altında görev yapan 2 litre hacimli motoru da korumuş. 381 beygir güç, 475 Nm tork üretebilen ünite 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi yardımıyla aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşmasını 4.4 saniyede tamamlamasını sağlıyor.

1 yorum:

  1. Şu genelde merc ve audide bulunan sonradan takma gibi duran orta ekranlar bütün ahengi bozuyor bence.

    YanıtlaSil