10 Ocak 2017 Salı

Volkswagen I.D. Buzz Concept


Volkswagen'in elektrikli otomobil üretimi konusunda gösterdiği gayret, her büyük fuarda bir konsept sergilemesinden belli oluyor. Bu yıl Detroit'te bir MPV konspeti sergileyen üretici I.D. isimli model ailesini de genişletmiş oluyor.


Çift renkli gövdesi, birçok cam paneli ve D sütununda yer alan hava girişleriyle Microbus modellerini andıran otomobilde organik LED aydınlatma, büyük jantlar ve ince stoplar dikkat çekiyor. 4.941 mm boya ve 1.963 mm yüksekliğe sahip olan konseptin aks mesafesi 3.300 mm.


İç mekanında 8 kişiyi misafir edebilen otomobilin tabanı açık renkli ahşapla kaplanmış. Koltuklar raylar üzerinde hareket ettirilebilirken otonom sürüş modunda oval direksiyon simidinin kokpite doğru çekilmesi iç mekanı daha da genişletmiş.


Sahip olduğu iki elektrik motoruyla 370 beygir güç üretebilen dört tekerlekten çekişli Buzz 0'dan 100 km/s sürate yaklaşık 5 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 160 km/s'te sınırlandırılmış. 111 kWh kapasiteli piller sayesinde menzil 600 km olarak açıklanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder