28 Şubat 2017 Salı

Mitsubishi Eclipse Cross


Mitsubishi de kompakt crossover segmentinden daha çok pay almak istiyor. Toyota, Nissan ve Honda'nın dikkat çekici araçlarının ardından bir Japon üretici daha pazara farklı görünen bir araç sunacak.

XR-PHEV konseptlerine benzeyen yüzüyle dikkat çeken Eclipse Cross, LED farlar, dev sis farları, büyük ön hava girişi, kasanın alt bölümünü çevreleyen korumalarla dikkat çekici bir görünüme sahip. Panoramik cam tavan da kontrast renkte seçilen gövde üzerinde olumlu bir tasarım etkisine sahip.


Siyah renkli tavan raylarına sahip olan otomobilin arka bölümüyse biraz kısa tutulmuş gibi. C sütununun arkasına eklenen stoplar bagaj kapağı camının ortasından birbiriyle birleşirken arka tampon yokmuş gibi görünüyor.

İç mekana geçildiğinde de aracın çift karakterli tutumu değişmiyor. Büyük göbekli direksiyon simidi, sade gösterge paneli ve sürücünün yanında bulunan büyük düğmeler eski Mitsubishi modellerini hatırlatırken orta konsol çok daha modern bir çizgide. Konsol üzerinde yer alan ekran son zamanlarda tanıtılan SUV modellerinin hepsinde aynı şekli almış gibi dursa da vites kolu yanında bulunan dokunmatik platform araca premium hava katmış.


Kaputu altında turbo beslemeye sahip, 1.5 litre hacimli benzinli bir motor bulunacak olan otomobilde akıllı dört tekerlekten çekiş sistemi ve manuel kullanımda 8 orana sahip sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman (CVT) bulunacak. Markanın 2.2 litre hacimli turbo Diesel motoruysa 8 ileri vitesli tam otomatik şanzımanla sunulacak.

4 yorum:

  1. ASX'İN Yerine değilde bir alt sınıfta yer alacak galiba.Honda HRV ye rakip olacak galiba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ASX'in dört kapılı coupé seçeneği gibi. HRV ve C-HR rakibi.

      Sil
  2. Pontiac Aztek modelini anımsattı niyeyse? Sizce de benzemiyor mu?

    YanıtlaSil