2 Mart 2017 Perşembe

Porsche Panamera Sport Turismo


Porsche Panamera ailesi genişlemeye devam ediyor. Üstelik bu sefer motor seçeneğiyle değil yeni bir gövdeyle. Sport Turismo, markanın merakla beklenen hızlı wagon modelini ortaya çıkarırken aracın değişkenliğini de artırmış.


Ön bölümü liftback kardeşiyle aynı olan otomobilin uzayan tavan yapısı nedeniyle farklı bir şekil alan bagaj kapağı dışında büyük bir görsel yeniliği bulunmuyor. İlginç olansa sunulan spoilerin yine hareketli olması. 170 km/s'in üzerinde pozisyon değiştiren parça Sport ve Sport Plus sürüş modlarında 90 km/s'te farklı pozisyonu almış oluyor.

Boyu 5.049 mm, genişliği 1.937 mm ve yüksekliği 1.428 mm olan aracın aks mesafesi 2.950 mm olarak açıklanırken sunulan jant seçenekleri 21 inçe kadar çıkıyor. Bu arada arka spoiler, panoramik cam tavan açıkken açı alarak rüzgar sesini minimuma indirmek gibi bir göreve de sahip.


İç mekana geçildiğinde ön bölümde bir farklılık göze çarpmazken arkada ilk defa üç kişilik koltuk kullanılmış. Bu bölümde baş mesafesi de artarken 40:20:40 oranında katlanan arka koltuk sırtlıkları sayesinde bagaj hacmi, hibrit olmayan modellerde 520 litreden 1.390 litreye ulaşıyor. Bu değerler, standart Panamera'ya göre sırasıyla 20 ve 50 litre daha iyi. Bu arada arka koltuklar opsiyonel olarak ikili olarak alınabiliyor. Bu durumda koltuklarda elektrikli ayar sunuluyor.


Kardeşinde de kullanılan 5 motor seçeneğiyle satılacak olan otomobil, Panamera 4 Sport Turismo (330 beygir), Panamera 4 E-Hybrid Sport Turismo (462 beygir), Panamera 4S Sport Turismo (440 beygir), Panamera 4S Diesel Sport Turismo (422 beygir) ve Panamera Turbo Sport Turismo (550 beygir) modellerinden oluşacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder