5 Nisan 2017 Çarşamba

Mercedes-AMG GLC63 ve GLC63 Coupé


Mercedes, 2017 New York otomobil fuarında hem SUV hem de AMG ailesini genişletecek bir tanıtım yapacak. Alman markanın başarılı modellerinden GLC ve GLC Coupé, 8 silindirli AMG versiyonlarıyla dikkat çekecek.

Daha ilk bakışta gücünü gösterebilen ikilide Panemericana ön panjur, daha agresif börünüm sunan ön tampon, 19 inç çaplı jantlar, daha geniş yan etekler, difüzör, spoiler ve dörtlü egzoz çıkışları görev yapıyor. S uzantılı seçenekse 20 inç çaplı jantlarla geliyor.


Tahmin edileceği gibi süspansiyon, fren ve direksiyon sistemleri elden geçirilen araçların iç mekanlarında metal pedal seti, sportif yan desteklere sahip koltuklar, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, karbon fiber kaplamalar ve bol bol AMG logosu görülebiliyor.

Kaputların altında görev yapan çift turbo beslemeli, 4 litre hacimli V8 motor 476 beygir güç, 650 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 9 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanı standart donanımda sunan modellerin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4 saniye sürerken maksimum süratler 250 km/s'te sınırlı.


S armalı seçeneği sadece GLC63 Coupé'de sunan Mercedes-AMG, aynı motor ve yürüyen aksamı kullanan bu aracın 510 beygir güç, 700 Nm tork üretebildiğini söylüyor. Bu sayede aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 3.8 saniyeye iniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder