18 Nisan 2017 Salı

Volkswagen I.D. Crozz


Diesel skandalı ardından Volkswagen'in üzerine düşmeye başladığı elektrik motorlu otomobiller yavaş yavaş konsept olarak fuarlarda boy göstermeye başladı. I.D. isimli bu konsept ailesinin 3. üyesi, Crozz isimli bir SUV.

Ailenin diğer üyelerinde olduğu gibi farklı şekillere bürünebilen desenlere sahip farlarla donatılan otomobilde dev jantlar, şişkin çamurluklar, bombeli bir cam tavan, yan aynaların yerine geçen kameralar, şık bir tasarıma sahip LED stoplar ve arka tampon altından görülebilen difüzör gibi detaylar bulunuyor.


Çok sade ve ferah bir iç mekana sahip olan konsept dört adet tekli koltukla donatılmış. Otonom sürüş modunda geriye çekilen direksiyon simidi, dijital göstergeler ve dokunmatik orta konsol haricinde holografik head up display ve kapı içlerinde bulunan dokunmatik kumandalar fütüristik dokunuşlar. Aracın arka kapılarının geriye doğru kayarak açıldığını da belirteyim.

Toplam gücü 306 beygir olan iki elektrik motoruyla donatılan konseptin menzili 500 km olarak açıklanırken maksimum sürat 180 km/s'te sınırlı. Hızlı şarj istasyonlarında otomobilin pillerinin 30 dakikada %80 doluluğa ulaşması sağlanabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder