14 Haziran 2017 Çarşamba

BMW 6 Serisi GT


BMW, yeni GT modelini sessiz sakin tanıttı. Üstelik yeni bir isimle. Eskiden 5 Serisi GT olarak bildiğimiz otomobilin ismi artık 6 Serisi GT. Tasarımı da göze biraz daha hoş geliyor gibi.

İsmi 6 Serisi olsa da B sütununa kadar yeni nesil 5 Serisi ile aynı olan aracın arka bölümü, eskiden olduğu gibi yüksek yapısıyla dikkat çekiyor. Boyu 5.091 mm olan otomobilin yüksekliği azaltılırken bagaj eşiği de eskiden olduğundan 64 mm daha alçak.


Konu bagajdan açılmışken burada 610 litrelik bir hacim sunulduğunu, ve kapak gibi arka koltuk sırtlıklarının da elektrikli olarak kumanda edilerek bu hacmin 1.800 litreye ulaşabildiğini belirtelim.

İç mekanı da 5 Serisi'nden alınan otomobilin arka koltuklarında daha fazla baş ve diz mesafesi sunulmakta. Motorlarsa tanıdık. 2 litre hacimli, benzinli ünite 258 beygir güç, 400 Nm tork üretebilirken aynı hacimli Diesel motor için biraz daha beklemek gerekecek.


3 litre hacimli motorlardan benzinli olan 340 beygir güç, 450 Nm tork üretebilirken Diesel seçenek 265 beygir güç, 620 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunulurken 6 silindirli araçlar dört tekerlekten çekiş sistemiyle alınabiliyor.

1 yorum:

  1. bence isimlendirme saçma olmuş madem 5 ile 6 arasında isimlendirme yada sınıflandırma karmaşası yaşıyorsun zaten bu gt modellerde ara sınıf niye o zaman 5,5 gt demediler bence daha iyi olurdu şimdi önü 5 arkası ? olmuş isim 6 ne alaka ?

    YanıtlaSil