26 Haziran 2017 Pazartesi

BMW X3


BMW'nin SUV modelleri yenilenmeye devam ediyor. Markanın başarılı satış rakamlarına ulaşmış araçlarından olan X3, 3. nesil modelleriyle bizlerle. Üstelik bu sefer bir de M logo seçeneğe sahip.

Eskisinden daha büyük bir araç olan X3'ün bir BMW olduğunu anlamak zor değil. İleriye doğru çıkıntı yapan ön panjur, LED farlar, dinamik görünen tampon ve yuvarlak hatlı kaputla diğer BMW modellerini andıran aracın stopları da yatay yerleşime sahip. 55 mm uzayan aks mesafesi ağırlık dağımını 50:50 yapmış.


Sahip olduğu donanım paketine göre tamponlar, jantlar ve egzoz çıkışları gibi noktalarında değişiklik olabilen otomobilin iç mekanı da dijital göterge paneli, yeni iDrive ekranı ve rengi değiştirilebilen ambiyans aydınlatması gibi donanımlar sunuyor. Aracın büyüyen bölümleri arasında 25 cm uzayan cam tavan ve %75 büyüyen heads up display bulunuyor.


Kaputu altında da tanıdık ünitelere yer veren X3'ün en büyük yeniliği M40i olmuş. 3 litre hacimli, benzinli motorun 360 beygir güç, 500 Nm tork üretebilen seçeneğini barındıran araç dört tekerlekten çekişli. 0'dan 100 km/s sürate 4.8 saniyede ulaşabilen araç sadece 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla alınabiliyor. Aynı hacimli Diesel motorsa 265 beygir güç, 620 Nm tork üretiyor.


2 litre hacimli motorlardan benzinli olanı 248 beygir güç, 350 Nm tork üretebilirken Diesel olanı 190 beygir güç, 400 Nm tork üretebiliyor. İlk etapta tamamı dört tekerlekten çekişli olan modellere daha sonra eklenecek 1.6 litre hacimli, benzinli motorla birlikte arkadan itiş sistemi de katılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder