1 Haziran 2017 Perşembe

Peugeot 308


Aylar süren bekleyişin sonunda Peugeot, C segmentinde yer alan modeli 308'in makyajlı versiyonunun detaylarını resmen paylaştı. Görsel olarak çok değişmeyen aracın kaputu altında yenilikler mevcut.

Makyajı ön bölümde yoğunlaşan otomobil daha sert çizgilere sahip bir ön tamponla donatılmış. Dörtgen şekilli LED sis farları da bu bölüme eklenirken farklı jant seçenekleri ve iç tasarımları elden geçirilen haricinde dış mekanda bir yenilik bulunmuyor.


İç mekanında da tasarım anlamında bir yenilik sunmayan Peugeot, otomatik şanzımanlı modellerde artık 3008'de olduğu gibi kısa ve yolsuz bir vites kolu sunmaya başlamış. Ayrıca 180 beygir güç üretebilen Diesel motorla artık 8 ileri vitesli otomatik şanzıman sunuluyor.

130 beygir güç üretebilen 1.2 litre hacimli benzinli motorun yakıt tüketimi %4 aşağıya çekilirken 1.5 litre hacimli yeni turbo Diesel ünite de 130 beygir gücünde. Bu motorun da %6 daha az yakıt tükettiğini belirten Peugeot, 3008'in bütün elektronik güvenlik sistemlerini 308'de de sunmaya başladığını açıkladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder