26 Haziran 2017 Pazartesi

Seat Arona


B segmenti SUV modellerinin ardı arkası kesilmiyor. Sadece bu ay içerisinde tanıtılan seçeneklerin sayısı Seat Arona ile üçe çıktı. Hatırlarsanız geçen hafta da aynı segmentte Hyundai Kona ve Kia Stonic'i karşılamıştık.

4.14 metre boya sahip olan aracın tasarımında büyük bir sürpriz yok. Ibiza temelleri üzerine geliştirilmiş olan Arona'nın köşeli hatları diğer Seat modellerini hatırlatırken kaputa eklenen büyük fakat sığ çıkıntı ve gövdenin alt kısmını koruyan siyah renkli plastikler güçlü bir görünüm sunmuş.


Bu tip bir otomobilden beklenen çift renkli gövde seçeneklerini de sunan Arona'nın tavanında port bagaj rayları bulunuyor. LED far ve stoplar da şık görünümü pekiştiriyor.

İç mekanda çok heyecanlandırıcı çizgiler sunmayan otomobilde tanıdık kumanda elemanları görev yapıyor. Köşeli havalandırma ızgaralarının altında kalan bölüm şık görünen dikişlere sahipken Volkswagen grubunun yeni nesil bilgi-eğlence sistemleri de orta konsolda kendilerine yer bulmuş. Bagaj hacmi 400 litre olarak açıklanıyor.


Kaputu altında da sürpriz barındırmayan araçta görev yapan 1 litre hacimli, 3 silindirli TSI motor 95 ve 115 beygir güç üretebilen seçeneklere sahip. 1.6 litre hacimli Diesel motorun da 95 ve 115 beygir gücündeki seçenekleri bulunurken ailenin en kuvvetlisi 150 beygir güç üretebilen 1.5 litre hacimli motor.


İlerleyen dönemlerde bazı pazarlar, 1.6 litre hacimden 110 beygir güç üretebilen benzinli ve 1 litre hacimden 90 beygir çıkarabilen sıkıştırılmış doğal gazlı versiyonlara sahip olacak. Bu arada araçların motor ve donanım seçeneklerine göre 5 veya 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanlar motorla eşleştirilebilecek.

3 yorum:

  1. Onur bey sizce hangisi seçilmeli: arona mı, kona mı, stonic mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda yorum yapmak için henüz erken. Önce bir gerçek hayatta görmek lazım hepsini. Ben şahsen Kona'nın tasarımını çok beğendim ama çok uçlarda gezinen bir tasarım diline sahip. Herkesin hoşuna gitmeyebilir.

      Sil
  2. Ateca'yı birazcık ölçekleyip çıkartmışlar gibi. özellikle türkiye'deki ateca'ların iç donanımı çok kötü bari biraz bu araçta toparlasalar.

    YanıtlaSil