10 Haziran 2017 Cumartesi

Subaru WRX STI Type RA ve BRZ tS


Subaru'nun rallilerde geliştirdiği araçlarının başta geleni WRX STI birçok versiyona sahip. Bunlardan birisi de daha da sportif seçenek Type RA. Japon üretici de otomobile biraz daha performans katmak için yeniden bu ismi seçmiş.

Görünümünde yapılan değişiklikler arasında kırmızı renkli şeritlere sahip ön panjur ve arka tampon, yeni splitter, geniş yan etekler, altın renkli ve 19 inç çaplı jantlar, karbon fiberden üretilen kaput, spoiler ve tavanla Brembo imzalı fren sistemi olan aracın süspansiyon sistemi de Bilstein markası taşıyor.


İç mekanda da özel üretim plakası ve farklı koltuk kumaşı gibi detaylara yer verilen otomobilin ağırlığını aşağıya çekmek için stepnesi iptal edilmiş.

Turbo beslemeye sahip, 2.5 litre hacimli motoru da artık 310 beygir güç üretebilen Type RA için henüz bir tork değeri açıklanmasa da standart modelde bu veri 400 Nm'ye dayanmış durumda.


Subaru'nun bir diğer özel otomobili olan BRZ tS de sonunda yeni seçeneğine kavuştu. Görünümünde, kardeşi WRX STI Type RA'de olduğu gibi kırmızı renkli şeritler, splitter ve yan etekler bulunan otomobilin karbon fiber spoileri açı ayarına sahip.


Süspansiyon ve fren sistemleri güçlendirilen otomobilde ilk defa 18 inç çaplı jantlar sunulurken motor gücünde bir değişiklik yapılmamış.

500 örneği üretilecek olan modelin iç mekanında da deri ve Alcantara döşemelerin yanında kırmızı dikiş iplikleri kullanılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder