12 Temmuz 2017 Çarşamba

Audi A8


Aylar süren sınırlı tanıtımların ardından Audi'nin yeni nesil A8 modeli resmen ortaya çıktı. 2014 yılında sergilenen Prologue konseptinden detaylara sahip olan otomobilde hibrit teknolojisi ve bir sürü elektronik oyuncak bulunuyor.


İlk bakışta çok da dikkat çekmeyen bir tasarıma sahip olan aracın ön bölümünde büyük panjur ve laser LED farlar görülebiliyor. Yandan bakıldığında bir coupé'yi anımsatan tavan yapısı ve çapları 21 inçe kadar büyüyebilen jantları dikkat çekerken arkada stopların arasını birleştiren 3. fren lambası, tamponun içine gizlenen egzoz çıkışları ve bagaj kapağı ucunun spoiler şeklini alması gözlerden kaçmıyor.


İç mekanda da Prologue'dan izler taşıyan A8'de sadelik ön planda. Dört kollu direksiyon simidinin arkasında dijital bir gösterge paneli bulunurken orta konsol da iki farklı dijital ekrandan oluşuyor. Kapalı konumda gizlenen havalandırma ızgaraları açıldıklarında ileriye doğru da hareket ediyor.

Uzun aks mesafeli seçeneklerde arka bölümde sunulan iki adet tekli koltuk arasında bir kumanda paneli yer alıyor. Bu panel üzerinde görülen dokunmatik ekran yerinden çıkarak araç fonksiyonlarının daha kolay izlenmesini sağlayabiliyor. Bu otomobilde ısıtmalı ve masajlı ayak desteği de sunulmakta.


3. seviye otonom sürüşe izin veren yeni A8'de 60 km/s sürate kadar eller direksiyon simidine değmeden yol alınabiliyor. Uzaktan kumandayla yapılabilen park manevraları da segmentteki diğer araçlar gibi Audi'nin amiral gemisinde de var. Ayrıca arka koltukların LED aydınlatması, farlarda olduğu gibi istenilen yere odaklanma özelliğine sahip.


Kaput altında ilk etapta iki adet 3 litre hacimli V6 motor yer alacak. Benzinli olan 340, Diesel olansa 286 beygir güç üretebilecek. Ayrıca 4 litre hacimli V8'lerden benzinli olan 460, Diesel olan 435 beygir gücünde olacak. İlerleyen zamanlarda aileye 6 litre hacimli bir W12 de katılacak.

Bu arada ünitelerin tamamında 48 Volt elektrik sistemiyle birlikte hafif hibrit düzenek bulunacak. Bu sayede araç hem trafikte hem de benzinli motorun devreden çıkarılabildiği otoyol süratlerinde daha az yakıt tüketebilecek.

1 yorum:

  1. Son zamanlarda en çok etkilendiğin araç hangisi diye sorsalar hiç düşünmeden yeni audi a8 derim. Adamlar çok fena teknolojik işler çıkarmış ve bildiğin aracın içinden hiç dışarı çıkmadan bir kaç gününü geçir o derece.

    YanıtlaSil